PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63888
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Ujdzie ale...

ocenił(a) serial na 3

Serial ujdzie, w pewnym stopniu mnie zainteresował. Masa zmian co do komiksowego oryginału ale to nie takie ważne. Boli bardziej to, że o ile sam Ollie, 5 lat na wyspie itp. ciekawią tak reszta jest dość słaba. Mam nadzieję, że serial nie zejdzie tak nisko i nie zbliży się poziomem do The Cape albo późniejszych sezonów Smallville.... a niestety daleko nie ma i widać to już po drugim odcinku.

ocenił(a) serial na 10
saitek

A kal wrażenia po piątym odcinku?

ocenił(a) serial na 10
KaraThraceHM

Oczywiście miało być "jak"

ocenił(a) serial na 3
KaraThraceHM

Kurde jest dziwnie i nierówno.... :D Dalej nie zachwyca a interesujące wątki to wyspa i powiązania jego matki. Było też oczywiste jak poradzą sobie z tym aresztowaniem - ochroniarz ma się pokazać w kapturze i tyle...:D Jest Deathstroke'a więcej ale jakiś taki nijaki na razie. Boli też jak zmarnowali Deadshota w poprzednim odcinku... (postać w komiksach ciekawa, jakieś z dupy tatuowanie się coś na podobieństwo robienia sobie blizn jak Zsasz od Batka, do tego ile on mówi kwestii ? ze dwie ?) plus laserowy celownik..taaaa. ;)

ocenił(a) serial na 10
saitek

Deadshot, o tak tu liczyłam na rozwinięcie tego wątku na kilka lub nawet więcej odcinków.

ocenił(a) serial na 3
KaraThraceHM

Po prostu szkoda, że wprowadzają postać z komiksu tylko po to by ją wprowadzić...nie niesie to nic za sobą tak naprawdę. Ten Deadshot równie dobrze mógłby być jakimkolwiek zabójca. Użyli ksywki, odhaczyli i biorą dalej podobnie jak z Constantine Drakonem... mija się to z celem trochę. Niby to jest takie oczko w stronę fanów a tak naprawdę to tylko zawodzi. Nie przeszkadzają mi spore zmiany pod względem komiksowego pierwowzoru ale po prostu marnują te postacie.

ocenił(a) serial na 9
saitek

Deadshot się pojawi jeszcze nieraz, gdzieś czytałem w artykule, że szykują dla niego dłuższy wątek. Po drugie to pasuje, w końcu to on zabił brata Diggle'a no i nie złapano go w końcu. Pewnie się spotkają jeszcze, tak jak i Deathstroke - pewnie będzie chciał się zemścić czy coś. Tatuaże Deadshota fajny motyw ^^

ocenił(a) serial na 3
Szybu

A to Deadshot nie został zabity .... ? Właśnie sprawdzam na necie...i no został.. :D Motyw może i spoko ale mieliśmy Deadshota tylko jeden odcinek i tak naprawdę nic o nim nie wiadomo.... a to dużo ciekawsza postać niż to co zobaczyliśmy w odcinku.

ocenił(a) serial na 9
saitek

Wiem! Dlatego mam nadzieję, że naprawdę zrobią coś fajnego z nim. Poznamy jego motywy i w ogóle. Byleby się nie okazało, że pojawi się zaraz i zabiją go. Do tego niedługo pojawi się Huntress.

ocenił(a) serial na 3
Szybu

Deadshot to się może pokazać teraz we flashbackach tylko...
No ma być Hunterss. Ma być też Count Vertigo ale już są obawy, że go spartolą i niepotrzebnie użyją tylko ksywki kolejnego villaina.

ocenił(a) serial na 9
saitek

Niekoniecznie, może i oberwał, ale dostał bodajże w oko, czyli narzędzie pracy nomen omen. Zemsta? NIe są takimi idiotami, żeby marnować złoczyńców. Wierzę w to :/

ocenił(a) serial na 3
Szybu

Napisze trochę skrótem myślowym ale jak masz jedno oko to łatwiej celować... zobacz sobie maski na rysunkach Deadshota i Deathstroke'a.
Jeśli Deadshot niby przeżył to cóż... kolejny minus serialu.

ocenił(a) serial na 9
saitek

No możliwe, ale wiesz, jak ktoś woli celować prawym, to lewym będzie posysał, że tak powiem. Zdecyduj się, wolisz żeby umarł czy żył?

ocenił(a) serial na 3
Szybu

Przecież od początku twierdziłem, że jest martwy i może się pojawić ewentualnie we flashbackach (czyli w scenach, które pokazują przeszłość). Ma nie "ożywać" :P

ocenił(a) serial na 10
saitek

Jeżeli go wskrzeszą z tego co było widać to wstanę. Strzała w oku z takiej odległości, nie ma siły no chyba, że miał prawą półkulę cyborga. Liczyłam na tę postać, pojedynki, akcje z nim a tu zonk.

ocenił(a) serial na 4
saitek

Faktycznie serial jest do obejrzenia, ma potencjał. Ale w sumie "No Ordinary Family" też miał potencjał i nic z tego nie wyszło. Póki co Arrow bywa nudny, Laurel jest jakaś nijaka a Ollie na wyspie ma jakąś dziwną perukę :D

ocenił(a) serial na 3
Pharea

No Ordinary Family widziałem na jakimś kanale jeden odcinek i podziękowałem. ;)

ocenił(a) serial na 4
saitek

Wcale się nie dziwię. Obejrzałam serial cały, ale strasznie naciągany był później, dużo błędów w scenariuszu :/

saitek

Mnie póki co także zainteresował w pewnym stopniu. Podoba mi się sam pomysł bohatera chcącego w pojedynke (lub nie) uczynić świat lepszym, obietnica dana ojcu, problemy z rodziną i nowym ja, problemy z dawnymi uczuciami, doświadczenia z wyspy. Wszystko naprawdę ładnie się prezentuje, w serialu wystepują naprawdę ładne kobiety, które ponad to bardzo dobrze są dobrane do roli, to taki plus dla facetów ;) Troche byłem sceptyczny do głównego aktora, że nie jest zbyt wyrazisty do roli Robin Hooda, ale z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Serial bardzo przypomina mi Dark Angel o podobnej tematyce. Niemniej jednak narazie do Dark Angel wg mojego gustu mu bardzo daleko. Klimat Dark Angela, tamtejsza rzeczywistość - majstersztyk pomysłów. Licze, że Arrow rozkręci się do podobnych rozmiarów ;)

ocenił(a) serial na 3
Lechu1777

Obawiam się schematyczności tego serialu, bo skoro ma ten notesik to będzie musiał po kolei każdego nastraszyć, wykończyć czy coś. Serial ogląda się przyjemnie ale brakuje postaci i wydarzeń, które wciągną na tyle mocno, że będzie się wyczekiwało tego odcinka. Dodam jeszcze, że czytałem komiksy GA, w których Ollie jest już dużo starszy i ciekawszy.... ;)

saitek

a skąd teraz można je wziąć ?

ocenił(a) serial na 10
Ogorekxd

Wszystko znajdziesz na polskiej stronie fanów Green Arrow i oczywiście serialu Arrow. Adres znajdziesz w zakładkach (Strony www tu na filmwebie). Nie mogę tu podać go bo mi zaraz post skasują.

ocenił(a) serial na 3
Ogorekxd

Allegro, internetowe sklepy komiksowe - jest ich kilka w Polsce np. hobbymasters, multiversum, atom comics.