PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63883
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Serial ujdzie, w pewnym stopniu mnie zainteresował. Masa zmian co do komiksowego oryginału ale to nie takie ważne. Boli bardziej to, że o ile sam Ollie, 5 lat na wyspie itp. ciekawią tak reszta jest dość słaba. Mam nadzieję, że serial nie zejdzie tak nisko i nie zbliży się poziomem do The Cape albo późniejszych sezonów Smallville.... a niestety daleko nie ma i widać to już po drugim odcinku.

saitek

A kal wrażenia po piątym odcinku?

KaraThraceHM

Oczywiście miało być "jak"

KaraThraceHM

Kurde jest dziwnie i nierówno.... :D Dalej nie zachwyca a interesujące wątki to wyspa i powiązania jego matki. Było też oczywiste jak poradzą sobie z tym aresztowaniem - ochroniarz ma się pokazać w kapturze i tyle...:D Jest Deathstroke'a więcej ale jakiś taki nijaki na razie. Boli też jak zmarnowali Deadshota w poprzednim odcinku... (postać w komiksach ciekawa, jakieś z dupy tatuowanie się coś na podobieństwo robienia sobie blizn jak Zsasz od Batka, do tego ile on mówi kwestii ? ze dwie ?) plus laserowy celownik..taaaa. ;)

saitek

Deadshot, o tak tu liczyłam na rozwinięcie tego wątku na kilka lub nawet więcej odcinków.

KaraThraceHM

Po prostu szkoda, że wprowadzają postać z komiksu tylko po to by ją wprowadzić...nie niesie to nic za sobą tak naprawdę. Ten Deadshot równie dobrze mógłby być jakimkolwiek zabójca. Użyli ksywki, odhaczyli i biorą dalej podobnie jak z Constantine Drakonem... mija się to z celem trochę. Niby to jest takie oczko w stronę fanów a tak naprawdę to tylko zawodzi. Nie przeszkadzają mi spore zmiany pod względem komiksowego pierwowzoru ale po prostu marnują te postacie.

saitek

Deadshot się pojawi jeszcze nieraz, gdzieś czytałem w artykule, że szykują dla niego dłuższy wątek. Po drugie to pasuje, w końcu to on zabił brata Diggle'a no i nie złapano go w końcu. Pewnie się spotkają jeszcze, tak jak i Deathstroke - pewnie będzie chciał się zemścić czy coś. Tatuaże Deadshota fajny motyw ^^

Szybu

A to Deadshot nie został zabity .... ? Właśnie sprawdzam na necie...i no został.. :D Motyw może i spoko ale mieliśmy Deadshota tylko jeden odcinek i tak naprawdę nic o nim nie wiadomo.... a to dużo ciekawsza postać niż to co zobaczyliśmy w odcinku.

saitek

Wiem! Dlatego mam nadzieję, że naprawdę zrobią coś fajnego z nim. Poznamy jego motywy i w ogóle. Byleby się nie okazało, że pojawi się zaraz i zabiją go. Do tego niedługo pojawi się Huntress.

Szybu

Deadshot to się może pokazać teraz we flashbackach tylko...
No ma być Hunterss. Ma być też Count Vertigo ale już są obawy, że go spartolą i niepotrzebnie użyją tylko ksywki kolejnego villaina.

saitek

Niekoniecznie, może i oberwał, ale dostał bodajże w oko, czyli narzędzie pracy nomen omen. Zemsta? NIe są takimi idiotami, żeby marnować złoczyńców. Wierzę w to :/

Szybu

Napisze trochę skrótem myślowym ale jak masz jedno oko to łatwiej celować... zobacz sobie maski na rysunkach Deadshota i Deathstroke'a.
Jeśli Deadshot niby przeżył to cóż... kolejny minus serialu.

saitek

No możliwe, ale wiesz, jak ktoś woli celować prawym, to lewym będzie posysał, że tak powiem. Zdecyduj się, wolisz żeby umarł czy żył?

Szybu

Przecież od początku twierdziłem, że jest martwy i może się pojawić ewentualnie we flashbackach (czyli w scenach, które pokazują przeszłość). Ma nie "ożywać" :P

saitek

Jeżeli go wskrzeszą z tego co było widać to wstanę. Strzała w oku z takiej odległości, nie ma siły no chyba, że miał prawą półkulę cyborga. Liczyłam na tę postać, pojedynki, akcje z nim a tu zonk.

saitek

Faktycznie serial jest do obejrzenia, ma potencjał. Ale w sumie "No Ordinary Family" też miał potencjał i nic z tego nie wyszło. Póki co Arrow bywa nudny, Laurel jest jakaś nijaka a Ollie na wyspie ma jakąś dziwną perukę :D

Pharea

No Ordinary Family widziałem na jakimś kanale jeden odcinek i podziękowałem. ;)

saitek

Wcale się nie dziwię. Obejrzałam serial cały, ale strasznie naciągany był później, dużo błędów w scenariuszu :/

saitek

Mnie póki co także zainteresował w pewnym stopniu. Podoba mi się sam pomysł bohatera chcącego w pojedynke (lub nie) uczynić świat lepszym, obietnica dana ojcu, problemy z rodziną i nowym ja, problemy z dawnymi uczuciami, doświadczenia z wyspy. Wszystko naprawdę ładnie się prezentuje, w serialu wystepują naprawdę ładne kobiety, które ponad to bardzo dobrze są dobrane do roli, to taki plus dla facetów ;) Troche byłem sceptyczny do głównego aktora, że nie jest zbyt wyrazisty do roli Robin Hooda, ale z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Serial bardzo przypomina mi Dark Angel o podobnej tematyce. Niemniej jednak narazie do Dark Angel wg mojego gustu mu bardzo daleko. Klimat Dark Angela, tamtejsza rzeczywistość - majstersztyk pomysłów. Licze, że Arrow rozkręci się do podobnych rozmiarów ;)

Lechu1777

Obawiam się schematyczności tego serialu, bo skoro ma ten notesik to będzie musiał po kolei każdego nastraszyć, wykończyć czy coś. Serial ogląda się przyjemnie ale brakuje postaci i wydarzeń, które wciągną na tyle mocno, że będzie się wyczekiwało tego odcinka. Dodam jeszcze, że czytałem komiksy GA, w których Ollie jest już dużo starszy i ciekawszy.... ;)

saitek

a skąd teraz można je wziąć ?

Ogorekxd

Wszystko znajdziesz na polskiej stronie fanów Green Arrow i oczywiście serialu Arrow. Adres znajdziesz w zakładkach (Strony www tu na filmwebie). Nie mogę tu podać go bo mi zaraz post skasują.

Ogorekxd

Allegro, internetowe sklepy komiksowe - jest ich kilka w Polsce np. hobbymasters, multiversum, atom comics.