a zero treści opisujących same wrażenia z ogółu serialu dla tych, co nie widzieli. Opłaca się w to to inwestować swój wolny
czas na oglądanie?
Ten serial:
Dla fana komiksów DC: Uczta!
Dla zwykłego oglądacza: Ciezko powiedzieć.
Jest dużo akcji, masa ciekawych wątków, widzimy rozwój postaci, ale nie wiem czy nie zniechęci kogoś tematyka superhero. Sam tytułowy bohater jest utrzymany w mrocznym klimacie rodem z 3 części Nolanowskiego Batmana, ma bardziej wciągającą historię, niż poprzednie genezy zawarte to w animacjach o nim, czy w filmach takich jak Smallville. No i najważniejsze od tego serialu rozpoczyna się walka o wielkie serialowe universum, w którym będziemy mieć Green Arrow, Flasha i w przypadku sukcesu tego drugiego, kolejne filmy będące genezami członków Justice League. Jest bardzo mało wstawek komputerowych, wręcz ich nie ma [jeżeli chodzi o komputerowe wybuchy, magię / moce etc.], czyli serial nie zestarzeje się tak jak np. wspomniane Smallville, które było całe oparte na komputerze i teraz ogląda się to jak normalne filmy SF z lat 80.
Sam musisz sobie odpowiedzieć, czy chcesz oglądać, bo tylko ty wiesz co ci się będzie podobało. Ważne, że tu dominuje mrok, nie ma wielu uśmiechów, nie ma też żartów, czy przesadnego śmiechu. Więcej cierpienia, smutku i odpowiedzialności skrytej pod maską Olivera Queena.
Dodam, że o ile warto oglądać od początku pierwszy sezon, to polecam skupić się bardziej na odcinkach 7+.
Dzięki. Ja właśnie lubię superbohaterów, czy to DC czy Marvel. Pytam głównie dlatego, że ten serial nadają w TV Puls, a jak wiadomo tam puszczają same nisko-budżetówki i szmiry. Myślę, że teraz zobaczę parę odcinków z ciekawości. Podejrzewam, że nie porwie mnie bardziej od Alphas. :P
Właśnie zdziwiło mnie to, że serial leci na Pulsie, bo zwyczajnie to nie ten poziom, ale być może wreszcie pomyśleli o tym, by szukać perełek i zacząć je emitować przed topowymi stacjami TV. Nie wiem jak tam jest z lektorem, bo jak jeszcze coś tam oglądałem, to nie porywał, ale może się postarali tym razem.
Lektor/dubbing to najgorsze co może być. 100 razy wolę oryginał, ponieważ oryginalni aktorzy brzmią naturalniej i lepiej się to ogląda, niż z lektorem bądź też z podstawionymi głosami naszych dennych aktorzyn.
Dubbingu nawet bym nie ruszał, choć dzięki Bogu nie opłaca się tego robić w serialach takich jak Arrow. Osobiście oglądam wersję oryginalną i taką też ci polecam.
Jeżeli znasz angielski, to polecam ci po czasie oficjalną stronkę stacji CW, znajdziesz tam chyba 7 najnowszych epizodów zawsze do obejrzenia za darmo. Świetna sprawa, choć ostatnio wkradł się im jakiś błąd.
"ten serial nadają w TV Puls, a jak wiadomo tam puszczają same nisko-budżetówki i szmiry."
Powszechna opinia na temat TV Pulsu powoli POWINNA odchodzić do lamusa: coraz lepsze produkcje można oglądać na tej stacji + Arrow jeśli chodzi o serial nie musi być przypadkiem, Spartacusa też można oglądać/można było <i będzie, jak puszczą 's3'>.
Poza tym:
"a zero treści opisujących same wrażenia z ogółu serialu dla tych, co nie widzieli"
Jak to? A ta masa tematów założonych podobnych Tobie? Na pierwszej stronie forum już są choćby takie:
http://www.filmweb.pl/serial/Arrow-2012-644652/discussion/Warto,2399203
http://www.filmweb.pl/serial/Arrow-2012-644652/discussion/Wi%C4%99kszej+cha%C5%8 2y+dawno+nie+widzia%C5%82am.,2406855
A pewnie więcej by się znalazło po wpisaniu w wyszukiwarce.