PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588243}

Avengers: Potęga i moc

The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
2010 - 2012
7,5 2,5 tys. ocen
7,5 10 1 2515
7,3 6 krytyków
Avengers: Potęga i moc
powrót do forum serialu Avengers: Potęga i moc

Jestem po 10 odcinkach i muszę przyznać że dawno marvel nie wypuścił tak dobrej kreskówki. Przypominają mi się lata 90 i legendarny Spider-man. W końcu wrócili do starej kreski i rozwijają fabułę w miarę logicznie i inteligentnie. Liczę na to że doczekamy się więcej niż jednego sezonu, bo ostatnio z tym to jest kiepsko. Większość seriali marvelowskich kończy się właśnie po pierwszym. Wszystkim fanom gorąco polecam, naprawdę warto.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

dokładnie "Wolverine and the x-men" miał się doczekać 2 sezonu a jakoś go nie widać miał się tam pojawić deadpool .Animacja ciekawie się zapowiada

kefirhero

Obejrzałem pierwsze siedem odcinków na Disney XD i muszę powiedzieć, że ten serial jest bardzo dobry. Dobra jest także muzyka, która leci na początku, ale niestety sama muzyka, ponieważ wykonanie piosenki przez polskiego "śpiewaka" jest już słabe. Denerwuje mnie także niekiedy dubbing postaci np Thora i Nicka Fury'ego. Według mnie polskie głosy pod nich podłożone zupełnie do nich nie pasują natomiast inne głosy są już niezłe. Mimo to tak jak napisał indyjones, polecam, szczególnie fanom.

John_Shepard

Ja się w dubbing już dawno nie bawię. Co prawda Spider-mana się oglądało po polsku ale to już zamierzchłe dla mnie czasy. Avengers polecam w oryginale, wtedy intro muzyczne brzmi jeszcze lepiej.

indyjones

Sam jestem zaskoczony że serial się przyjemnie ogląda, zwłaszcza ze trailery nie nastawiały pozytywnie. Fakt nie jest to poziom kreskówek DC (w tym przypadku można porównać do Justice League) ale daje radę. Jedynie mogę dowalić się do nieciekawej kreski i troszku frajerskiego Starka.

Grievous

No też zwróciłem na to uwagę, miałem pewne zastrzeżenia dotyczące kreski Iron-mana, ale się już zdążyłem po11 odcinkach przyzwyczaić.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

Ja też byłam dość negatywnie nastawiona, ale Disney miło mnie zaskoczył. Z resztą w ogóle uważam, że Disney XD wcale nie robi takiej siary jak zwykłe Disney Channel (Superhero Squad też jest spoko). Zastanawiam się tylko, czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie można znaleźć odcinki w oryginalnej wersji? Bo dubbing mnie męczy.

ocenił(a) serial na 9
amib92

Tu można obejrzeć odcinki w oryginalnej wersji http://www.youtube.com/user/Witchcraftial Gość chyba wrzuca na bierząco.

Co do kreskówki to całkiem niezła. Jestem po 15 odcinku i chcę więcej:) Fajne smaczki, np cameo Wolverine'a w odcinku z Captainem America

ocenił(a) serial na 9
darth_konio

Dzięki :)

indyjones

9 stycznia będzie kolejny odcinek ... numer 17.

ocenił(a) serial na 8
indyjones

Gdzie można obejrzec te odcinki, których się nie widziało?

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Oczywiście oprócz disneya xd

ocenił(a) serial na 7
Ellen Page

bajkitv(kropka)pl tu znajdziesz wszystkie odcinki po polsku.
Jeśli chodzi o dubbing to nie podoba mi się głos Generała Rossa, Janusz Bukowski w Incredible Hulk idealnie pasował do tej roli, Tomasz Jarosz sprawia się w tej roli żałośnie. To mnie najbardziej ukłuło, ale pojawił się do tej pory tylko raz więc można to przeboleć.

Exody

Albo na kreskoweczki(kropka)pl. Tam można oglądać online. Lub też na stronie baje(kropka)pl.