Gdy to oglądam przypominają mi się stare czasy i robi mi się smutno, że niektórych kreskówek już nigdy nie zobaczę. Takich jak Kleszcz, czy inne hity Fox Kids.
Dziwi mnie, że niektórych kreskówek już nie powtarzają, obecna generacja to SYF.
Mam takie dziwne uczucie jak to oglądam i przypominają mi się czasy jak chodziłem do podstawówki. Wtedy gdy przychodziłem ze szkoły oglądałem Fox Kids. To najlepsze czasy w moim życiu, żadnych zmartwień. To produkcja robiona jak za dawnych czasów.
Ten klimat Spider-man'a, czy X-men.
Nie liczy się grafika tylko ciągła akcja na ekranie.
Mam nadzieję, że Disney XD wróci do korzeni Fox Kids, nie chcę w kółko oglądać Nie ma to jak hotel/statek czy inne SYFY z Dzieciak kontra kot na czele.
Chcę kanału dla nastolatków, jak za dawnych czasów, kiedy królował Fox Kids nad Cartoon Network, przynajmniej w moim odczuciu tak było. Disney XD to ścierwo które ratuje ten serial. Obecnie nie ma kanału który pokazywałby anime, czy superbohaterów w akcji.
Jeżeli kiedykolwiek będę miał dzieci jestem pewny jednego, zabronię im oglądać bajek w tv. Niestety tak ja mówisz bajki dzisiejsze to masakra. Otępiają dzieci ogromnie. Jedyne wyjście to pokazywać dzieciom to co oglądało moje pokolenie (Fox Kids z bajkami Marvela, Zwariowane Melodie, Było sobie życie czy Hanna-Barbera). W dzisiejszych bajkach nie ma nic wartościowego. Nie uczą niczego a wręcz przeciwnie, wydaje mi się że niektóre psują dziecku charakter. Od czasu do czasu znajdzie się jakaś perełka która pobudzi nas sentymentalnie. Niestety to już rzadkość, pozostanie nam dvd albo najzwyklejsze piratowanie by odgrzebać stare bajki z zamierzchłych czasów.
Masz racje indyjones, mam pięcioletnią siostrzenicę i nieraz puszczam jej bajki z neta i chwale się że oglądałem to jak byłem mały. Gdy widzę jak ogląda mini mini(nie muszę chyba tłumaczyć co to za gówno) to robi mi się niedobrze. To wszystko jest bezmózgie, niby uczy dzieci (nie wiem czego), ale jest tak debilne że szkoda gadać. Może nie ma przemocy, ale również nie ma żadnej wartości.
Potem dzieciaki myślą że wszystko jest takie kolorowe i bezproblemowe. Już wolę żeby oglądała starego, dobrego Spider-man'a z Fox Kids niż to BADZIEWIE które serwuje dzisiejsza telewizja.
Zgadzam się ze wszystkimi. Z tego co tu przeczytałam jestem najmłodsza, ale pamiętam spider-man'a, X-men'ów czy hulk'a no i iron-man'a. Miałam wtedy 5 lat może więcej.Teraz takich rzeczy już nie puszczają disney xd puszcza jakieś powalone bajki nawet moja młodsza kuzynka która jest w wieku słodziutkiej dziewczynki nie lubi takie rzeczy jak hania montania czy słoneczna soni czy jakoś tak.... Lubi gdy jej puszczam w internecie X-men'ów. Ale jestem dobrej myśli ostatnio brat mi powiedziała że puszczają spider-man'a na disney xd. Mam nadzieje, że pojawią jeszcze produkcje fox kid'a
Aż miło się czyta, że nie jestem sam w swoich odczuciach. Wychowałem się na Spidermanie, X-menach, Hulku, Iron Manie i Fantastycznej czwórce. Kleszcza też pamiętam i do dziś po pijaku zdarza mi się krzyknąć "Łycha!" :)
Mimo, że jestem już trochę starszy to lubię dalej oglądać bajki, niestety w TV ciężko znaleźć coś fajnego, czasem po nocach puszczają Spidermana, ostatnio zaczęli go nadawać o normalnych porach i to po dwa odcinki jeden po drugim. Ale co z wyżej wymienionymi? Mogli by je puszczać choćby po nocach...
indyjones: Jeżeli chodzi o Zwariowane melodie i bajki Hanna-Barbera to polecam kanał Boomerang. Tam tylko to puszczają :)
Niech Disney zrobi kanał z bajkami sprzed lat !