PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35736
9,2 5 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

Ludzie! Ploty o nowym Avatarze są prawdziwe! właśnie wyszło zdjęcie, pokazujące Korrę i Republic City!
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs054.snc4/35068_416995757625_959155 97625_4417629_5419086_n.jpg

Wnioskuję z tego, że Korra jest dziewczyną z plemienia wody.

Trochę dziwnie czuję się z faktem, że już nigdy nie zobaczymy Aanga i spółki:( Nie wyobrażam sobie oglądać Avatara bez naszego drogiego Avatara...

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Tak, zgadzam się. Ja też myślę, że to będzie jakiś nowy przeciwnik. Ale jestem strasznie ciekawa, co zostanie pokazane... Oby tylko nie wiało nudą! Nie chciałabym, aby pierwowzór został w ten sposób zniszczony. I wiecie co... Ja to mam wrażenie, że oni to tylko tak wpychają, bo się opłaca. W końcu Avatar: TLA jest popularny. To tak samo jak z Power Rengers... Dino grzmot, Mistyczna moc... Większość tych historii byłaby lepsza bez rengersów. Dlatego obawiam się trochę o jakość tej nowej kreskówki.

ocenił(a) serial na 10
ania_princess

No przecież napisałem że korra bedzie walczyć z tą sektą ale bez pierwotnych przywódców czyli azuli i ozaia :P

bartekwrx

szkopuł jest w tym, że Azula była zaklinaczką, a te rebelie są skierowane przeciwko nim:P tak więc to nie może być jej sekta:P

ale Konietzko i DiMartino to nie są twórce PR!!:D jestem pewna, że serial będzie świetny:) już mam przed oczami avatarową wersję gry "The longest journey":)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

no racja nie doczytałem xd sorki xd.

bartekwrx

nie dowiemy się jak będzie tak dokładnie przedwcześnie xp dopiero za rok wyemotują na nicku :P
i wtedy zobaczymy :D

klaudynka703

a ja chciałbym zobaczyć już choć jakiś teaser... xD

Luelle

Szczerze to osobiście wolałbym aby była to kontynuacja przygód Aanga i reszty niż historia całkiem nowej postaci...
I chciałbym aby to było więcej niż 12 odcinków :P

Easy Boy

no też bym chciała..
chciałabym zobaczyć już choćby teaser
ale tak naprawde wolałabym żeby kontynuowali opowieść z Aangiem..xp
wolałabym wiedzieć co się dalej wydarzy niż patrzeć jak wszystko leci od nowa..:P
no i będą same nowe postacie ...

ocenił(a) serial na 9
klaudynka703

ale kiedy to bedzie??????????

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Nie mogę się doczekać tyle powiem :) Pierwsza seria mnie zachwyciła na prawdę super. teraz tylko czas na drugą czekać.

Luelle

ROKO !!

ocenił(a) serial na 7
Luelle

A wszystko to będzie działo się w klimacie steampunku! Nie mogę się doczekać!

ocenił(a) serial na 8
Oni_chan

jak To Ci sami ludzie tworzyli to hmm może to być nie wypał albo jeszcze lepsze od avatar legenda aanga.
A i może będzie pokazane coś za życia Aanga i całej reszty.

tiger007pl

no, to przecież wiadomo, że każdy wolałby dalsze losy naszego ostatniego Airbendera^^

Luelle

Tiger007pl jak myślisz fani Awatara woleli by oglądać dalsze losy swojego ukochanego bohatera i jego superowych przyjaciół dzięki którym tak dobrze się bawili?
Czy jak jakaś Korra walczy z ludźmi czy co tam się dzieje i 5 minutowy film z ostatnich chwil z życia Aanga?
Fani chcą czegoś więcej a nie ostatnich minut życia całej drużyny Awatara chcą jego dalszych przygód :)

Easy Boy

Na pewno znacie Naruto tak samo powinno być z Awatarem chociaż te historie się od siebie różnią.Naruto zaczyna się gdy główny bohater ma 12 lat i jest kontynuowana już chyba 5 lat o ile się nie mylę więc co za problem zrobić nową część o Aangu i jego paczce nawet jeśli by nie mieli konkretnych pomysłów mają nas przecież jest mnóstwo osób które mają naprawdę dobre historię zapisane na kartkach ...:P

ocenił(a) serial na 8
Easy Boy

no pięć minut to może nie więcej..Ale wiemy że Aang wygrał i co będzie pokazywane spokojnie życie i nuda ... Oni mogli zrobić przygody Aanga ale co tam będzie??A może nie będzie nudy.....

ocenił(a) serial na 8
tiger007pl

może i by woleli dalsze przygody..Ale no co tam by było .Może jak Aang się żeni.

tiger007pl

Stary ty chyba źle mnie zrozumiałeś to że bajka kończy się tym że Aang się z Katarą całuje i że będą ze sobą do "końca" to nie jest żadne ograniczenie do następnej części kto powiedział że muszą ślub pokazywać ? To że Aang wygrał to logika ale on pokonał tylko Ozaia a co z resztą świata tam przecież mimo przegranej Ozaia dalej rządzi naród ognia to że ich pan przegrał nie znaczy że oni muszą się tak poddawać nie pomyślałeś?Zresztą myślisz że nie ma takiej osoby która by się podjeła napisania nowych przygód Aanga? Trochę hajsu i duża popularność sprawiają dużo rzeczy!

Easy Boy

I wiesz nawet jeśli by twórcy Awatara legenda Aanga nie chcieli robić nowej części to uwierz jeśli by dostali środki na to to na pewno by się tym zajeli.A nigdy nic nie wiadomo bo może ktoś inny się tego podejmie.I jeszcze jedno nie powinno się zaczynać nowych historii jeśli się starych nie skończyło!

Easy Boy

W dodatku zakończyli 3 sezon, gdy Zuko pytał się ojca gdzie jest Ursa... To też mogliby wyjaśnić... Tak samo co się stanie z gatunkiem latającego bizona i lemura, skoro są oni ostatni?? Mo i w serialu były pokazane tylko 3 świątynie powietrza, a została im jeszcze jedna... Wiele rzeczy zostało nie wytłumaczonych....

Luelle

Ciesze się że podzielasz moje zdanie cóż ja myślę i mam taką głęboką nadzieję iż jeszcze zobaczymy Aanga i resztę ekipy a na razie zostaje nam żyć tym co jest :)

Easy Boy

popieram was całkowiecie, gdyby stworzyli dalsze historie aanga i gangu byłabym przeszczęśliwa :D

paulix34

Niestety, Konietzko i DiMartino powiedzieli, że definitywnie skończyli z Gaangiem...:(

Luelle

Cóż życie jest pełne niespodzianek więc może nie warto tracić nadziei.Nie wiadomo jak im pójdzie z tą nową wersją Awatara gdyby to był niewypał to nigdy nic nie wiadomo ;p

ocenił(a) serial na 8
Easy Boy

sorki nie pomyślałem.

tiger007pl

Ale nawet jeśli by zrobili kontynuację Gaangu, to po Korrze będziemy wiedzieć jak umarli...:(

Luelle

Hmm rozumiem to ale mam kolejny pomysł...
Wiesz może i tak ale pomyślmy w 60 odcinkach opisano ok.7 miesięcy z życia Aanga tak?
Więc jeśli by kontynuowali historie Aanga gdyby był w wieku 16 i w plan wchodziło by to co napisałem parę postów wyżej i to co ty napisałeś(aś) :)
A wiesz Aang i reszta nie zgineli pewnie w wieku 25 lat pewnie dożyli 50 więc :) Spokojnie było by z tego duuuużo odcinków :PP A przecież historii nie brakuje bo przykład podaje Naruto,Dragon Ball te pokemony itp. w tych bajkach co odcinek jest podobny szczególnie pokemony a reszta też głównie walki :P
Więc to też nie problem przynajmniej nie tak duży ;>

Easy Boy

w ten sposób to by było w porządku:) jeszcze pozostała kwestia Koh The Face Stealer. Duch powiedział, że spotkają się jeszcze:) to byłby też dobry wątek:) no i po wojnie pewnie jeszcze dużo oddziałów rebelianckich narodu ognia zostało, więc Aang miałby z kim walczyć:) Aaaach!! Twórcy pozostawili jeszcze tyle niezakończonych spraw...!

Luelle

Tak i o to chodzi powinni kontynuować to co już utworzyli i rozpowszechnili.Skończyć to co tylu ludzi uwielbia i ogląda i będzie oglądać w kółko jeśli oni nie zrobią czegoś nowego! A przecież Awatar ma ogromną popularność wśród dzieci,młodzieży a nawet starszych osób :)
Wchodzą też zyski z nowymi częściami historii Aanga nie tylko z samego serialu bo gdyby takowe dalsze części były by dobre to przecież byłby dobry materiał na nowy film!
A z dużą oglądalnością jaką już ma przyniosło by to niemałe zyski!
Myślę iż by się im to opłacało.
Prawie jak z J.K Rowling i jej H.P też nie wiedziała czy ktoś to polubi ale ona wydała książkę a jednak sukces tu jest tak samo (prawie).

ocenił(a) serial na 8
Easy Boy

I jeszcze jest Daj li ta policja i jeszcze ta babka co tam zabiera magię drugiemy człowiekowi

tiger007pl

:PP no chodzi ci chyba o Ty Lee ona blokuje wyjścia Chi czy jakoś tak to było :)

Easy Boy

Prawie jak Neji w Naruto blokuje wyjście chakry i nie można żadnego jutsu zrobić :D

ocenił(a) serial na 8
Easy Boy

aha.

tiger007pl

Myślę, że oni też nie chcieli ryzykować... Zrobili genialną historię Aanga i teraz się po prostu obawiają, że kontynuacja nie byłba tak dobra i fani by się na nich rzucili, że "zniszczyli Aanga!" xD

Luelle

Oprawa graficzna mogła by zostać taka jaka była żeby niczego nie zepsuć.A jeśli by nie wprowadzali jakichś głupich zmian to myślę że nic by nie sknocili tylko po prostu trochę wysiłku muszą w to włożyć żeby dobrze wyszło nic za darmochę.
A fani nie powinni nic mieć do twórców nawet jeśli np:nowa postać którą by wprowadzili nie robiła by dobrego wrażenia czy cóś bo sami by tego chcieli.Ale wierze że nic by nie sknocili.Bo Awatar jest nie do sknocenia :)

Easy Boy

ja też w to wierzę, ale możliwe, że oni nie^^

pare miesięcy temu sądziłam, że Avatar jest nie do sknocenia, jednak patrząc na "The Last Airbendera"....:(

użytkownik usunięty
Luelle

Szjamalajan zrobił w nim swoje i tyle.

ocenił(a) serial na 8

film ostatni władca wiatru no nie jest znów taki fajny gorszy od wersji anime.

tiger007pl

obejrzałam w internecie, ale zanim ocenię to pójdę na to do kina. Ale niestety, z tego co widzę (a wiedzcie, że byłam baaardzo pozytywnie nastawiona na ten film!!) to film nie jest najlepszy...:( ponadto nie daje mi spokoju te pół godziny wycięte z filmu (wojowniczki z Kyoshi!!!)

Luelle

zgadzam się film to dno straszne dno jakoś nie śmieszyło mnie to jak Katara zamroziła sokke no i filmowy sokka jest nudny jak i aang mogli by poświecić kasę wywalona w film na dalsze odcinki wersji animowanej trzeba trafić w gust odbiorcy wiadomo że 90% ludzi wolała by kontynuacje wersji animowanej a nie jakiś film który odbiega w dużej mierze od bajki no chyba że się mylę . Powini robić dalsze odcinki gdy jest taka oglądalność a gdy by spadła porostu zakończyli by to w jakiś efektywny sposób czemu niszczyć coś co jest dobre i się sprzedaje nie rozumiem moje best postacie to sokka i toph a nowe odcinki bez nich chyba nie bedą tak dobre ale się zobaczy pozdro dla fanów Avatara

rudzin

Ech, niestety twórcy są głusi na nasze prośby i skończyli z Aangiem:(

Luelle

Nowy Awatar pojawi się w 2011 no ale zanim trafi na ekrany nicku po polsku to trochę minie Akcja ma się dziać 70 lat po tym jak ang pokonał władce ognia Nowym awatarem będzie Korra dziewczyna z Południowego plemienia wody oczywiście jak wszyscy awatarzy będzie doskonalić swoje umiejętności jednego z żywiołów powietrza będzie ją uczył syn Aanga i Katary - Tenzin i będzie raczej pokazane tylko jak uczy się powietrza gdyż mają ukazać sie tylko 12 odc. ( można by to potraktować jako 4 księgę) akcja będzie toczyć się w Republic City jest to wysoko technicznie rozwinięte miasto lecz wybuchnie tam bunt ludzi przeciwko magom (mowa tu o wojnie przeciwko magom a normalnymi ludźmi) prawdopodobnie walka będzie wyglądała tak że będą wykorzystywane nowoczesne sprzęty do wojny przeciwko magom ale to moje przemyślenia wiec nie bierzcie ich pod uwagę

rudzin

ale po co to mówisz, skoro doskonale wiemy o czym będzie Korra?:P
mi chodziło raczej w tej rozmowie o dalsze przygody Aanga, a nie o nowego Avatara:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

12 na pewno nie no moim zdaniem chyba że to zrobią tak szybko.i bez rozwinięcia że tak powiem.

tiger007pl

na razie oficjalnie jest powiedziane, że jest zaplanowane 12 odcinków, ale jeśli się spodoba to będzie więcej.

Luelle

Rudzin już wszyscy wiedzą :)
Żal mi ich tylko 12 odcinków to aż mi się płakać chce.
Luelle historia jest na 12 odcinków i znowu mnie to boli bo co skończy się powiedzmy ta ATL of Korra i co też nie będą kontynuować albo zrobią jeszcze jedną nową wersję 70 lat po Korze xd? Mogli by się wstydzić :P Dalej jestem za kontynuacją Aanga po prostu dekle z nich ...

Easy Boy

zróbmy zbiorowego focha!! xD

Luelle

Nom super pomysł :D
Musimy im uświadomić ile wątków jeszcze zostało!
A mam jedno pytanie ten typas co pracował na zlecenie Zuko w 3 księdze nie wiem jak się nazywał miał troje oczów :P Co się z nim stało bo nie oglądałem ostatnich 10 odcinków i nie wiem xd

Easy Boy

A ponoć The last airbender ma mieć 3 części(nie wiem ale tak słyszałem) bo nie ma w nim Toph wie ktoś coś na ten temat?
Rudzin zgadzam się z twoją poprzednią wypowiedzią powinni zamiast filmu robić kontynuacje anime.A z koro mówicie że film to dno (jeszcze go osobiście nie widziałem) to boję się że będzie jak z Dragon Ballem.