PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35736
9,2 5 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

Ludzie! Ploty o nowym Avatarze są prawdziwe! właśnie wyszło zdjęcie, pokazujące Korrę i Republic City!
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs054.snc4/35068_416995757625_959155 97625_4417629_5419086_n.jpg

Wnioskuję z tego, że Korra jest dziewczyną z plemienia wody.

Trochę dziwnie czuję się z faktem, że już nigdy nie zobaczymy Aanga i spółki:( Nie wyobrażam sobie oglądać Avatara bez naszego drogiego Avatara...

Easy Boy

chodzą plotki ze w 2012 następny film będzie niby ta księga ziemi to będzie tez tak podzielone a w 2014 ostatnia czyli ognia Na film nie idę nie chce se humoru popsuć i kasę stracić na YouTube macie film zlookajcie

rudzin

o tak przy okazji wie ktoś gdzie można za free ściągnąć po polsku avatara ?

rudzin

zapewne na peb.pl są odcinki:)

ja na następne filmy (jeśli powstaną) i tak pójdę. MUSZĘ zobaczyć Toph, a ponadto jestem beznadziejnym przypadkiem wiernego fana:P zresztą kasa wydana na avatara nie jest kasą straconą (obym nie zmieniła tego poglądu we wrześniu:P)

EasyBoy - Sparky Sparky Boom Man aka Combustion Man został pokonany przez... bumerang Sokki^^ O, ironio!:D Nieźle wybuchł (choć było mi go szkoda, bo polubiłam typka:D)

poza tym proszę, nie mówcie o Avatarze "anime", ponieważ to NIE JEST anime!:D

Luelle

Ja pójdę może nie jest tak źle jak mówicie :P
Dzięki za odpowiedź Luelle fajne długie pseudo czy imię :)

Easy Boy

tak nazwał naszego drogiego zabójcę Sokka^^

ech, szkoda, że tak długo będziemy czekać na następnego Avatara....:(

Luelle

Nie dość że długo to i tak nie wiadomo jaki ten nowy będzie ;/

Easy Boy

MUSI być dobry!! zresztą ja wierzę w twórców, nie stworzą szmiry:)

Luelle

Hmm ja bym nie był pewny tego puki nie zobaczę zdjęcie mi nie wystarczy.A te miasto ma dziwną nazwę bardziej pasuje do gry typu Gta a nie do Awatara ;p

Easy Boy

albo Final Fantasy^^

Luelle

Cóż się okaże ale my pewnie zobaczymy dopiero w 2012 roku jak zwykle spóźnieni ! Powie mi ktoś czemu nickelodeon nie "może" wyemitować ostatnich odcinków ?
Cały czas to samo trochę to wkurzające ! :O

Luelle

Cóż się okaże ale my pewnie zobaczymy dopiero w 2012 roku jak zwykle spóźnieni ! Powie mi ktoś czemu nickelodeon nie "może" wyemitować ostatnich odcinków ?
Cały czas to samo trochę to wkurzające ! :O

Easy Boy

podobno mają jakieś problemy techniczne

mów za siebie, ja Korrę obejrzę w oryginale tuż po premierze:)

Luelle

Taaa mają problemy techniczne już jakieś yyy 2 miesiące ?
A tak powiem ci tyle że ta Korra nie będzie nawet w połowie taka dobra jak poprzednik...Cóż nie wszystko wychodzi tak jak trzeba Xd

Easy Boy

no, może pół miesiąca:P

oczywiście, że nie będzie tak wspaniała jak Aang, ale też może być dobra:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

a ten film ostatni władca wiatru to w tym roku będzie tylko 1 księga?

Zgadzam się z wami Ang byłby lepszy gdyby robili następne odcinki z Aangiem i on miałbby wielu wrogów Dai Le (policja)
Ludzie z narodu ognia i tak dalej pranie muzgów.

tiger007pl

tiger007pl Dai Lee wiąże się z praniem mózgów i ukrywaniem Władcy od rzeczywistości chyba oglądałeś te odcinki ?! :)
A co do filmu tak w tym roku 1 księga czyli woda a jak film przyniesie zyski duże to zostaną wydane po kolei k. ziemi i k. ognia :D

ocenił(a) serial na 8
Easy Boy

wiem wiem że Dai Le prało muzgi Long Feng wyprał mózg koledze.
A i ten żołnierzom narodu ognia też mogli prać mózgi i oni by się nigdy nie poddali tylko trzeba im że tak powiem odprać mózgi

tiger007pl

eee... trochę nieskładnie piszesz, tiger:P i proszę, zadbaj też o ortografię:)

to co wy proponujecie mi jednak do kontynuacji by nie pasowało. Zaproponowałam wyżej inne pomysły, które chciałbym zobaczyć... Ale cóż...

Widzeliście spoty TV "The Last Airbender" np na Cartoon Network?:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

nie.
A i przepraszam za ortografię i że nie składnie pisze.

tiger007pl

Nowy Avatar najprawdopodobniej będzie w Polsce 2014 roku (coś około bo w USA premiera 2011r)!! Bo skoro 3 seria w USA wyszła 2007-2008r a u nas w 2010 roku ,więc pewnie tak będzie. Szkoda że nie będzie juz Zuko , Aanga czy innym :(

ocenił(a) serial na 8
Caanan

no.

tiger007pl

myślę, że Korra będzie wcześniej (może nawet koniec 2012 r). Trzeba wziąć pod uwagę to, że w Polsce Nick pojawił się gdzieś w okolicach 2008 r, więc wszystkie seriale są u nas nadawane z opóźnieniem. Natomiast Korra będzie na bieżąco:)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

nonono nie zaglądałem już jakiś czas wchodzę a tu takie ciekawe rzeczy:D Poza tym u nas serial będzie jakieś 10-20 min po emisji odcinka... tyle że biorąc pod uwagę strefy czasowe to daje środek nocy noi napisy jeśli komuś potrzebne też pewien czas powstają:D

ziemiak11

następnego dnia już można oglądać:) napisy mi nie potrzebne, bo w Avatarze wyjątkowo wyraźnie mówią, używając prostego języka (ale jakie wspaniale rzeczy wymyślają nim!)

Luelle

Oglądałem przed chwilą ostatnie 3 odcinki i nie mogę uwierzyć że koniec naszego Aanga i co teraz? znowu zacznę pewnie od początku oglądać bo 2 pierwsze księgi oglądałem wsiu z rok temu :) A za niedługo Korra TYLKO bez naszych kochanych bohaterów :( Oby była dobra !

ocenił(a) serial na 8
Easy Boy

szkoda Aanga już nie ma (że tka powiem)
Szkoda wielka szkoda!!

tiger007pl

ech, Korra pewnie będzie światna, ale Avatarem pozostanie dla mnie Aang xD Będę tęsknić za Gaangiem...:(

ocenił(a) serial na 8
Luelle

a wie ktoś na 100% procent ile będzie tych odcinków z korrą?

użytkownik usunięty
Luelle

ja mam tak samo, jeśli Avatar to tylko Aang :)

mówiłam wcześniej, że 12 jest na pewno. Jeżeli twórcy będą chcieli kontynuować to będzie więcej.

ocenił(a) serial na 8
Luelle

aha.

tiger007pl

eh ta korra to trochę na podobieństwo katary za bardzo zrobiona...
cóż trzeba ufać że nie zrobią gniotu dla nabicia kasy, ale coś oryginalnego lub chociaż ciekawego

krynia_90

jak dla mnie to jak Katara nie wygląda xD po prostu również jest z plemienia wody:P

ocenił(a) serial na 8
Luelle

avatar legenda aanga spadł w rankingu.

ocenił(a) serial na 9
tiger007pl

Czytałem gdzieś, że Aang jako mentor Korry w świecie duchów, ma pojawiać się pod postacią 12-latka jakiego znamy z serii 1-3.

BloodBender

12-letni Aang udzielający mądrych i duchowych rad nastoletniej dziewczynie!? xD a to dobre xD Aang do roli mentora się raczej nie nadaje:D i dlatego go uwielbiam:)

Luelle

Ee mnie ta Korra się nie podobała już od początku gdy o niej usłyszałem i czemu tylko 12 odcinków?
Czy to ma sens robić 12 odcinków a jak to będzie wtopa to będą płakali że nie kontynuowali A:TLA i takie jest moje zdanie na temat nowego Avatara takie i nie zmienię go.
No chyba że Korra czymś zachwyci ale wątpliwa to sprawa.

Easy Boy

a ja będę miała zdanie dopiero wtedy, gdy zobaczę serial, no, choć trailer:P wcześniej nie będę się wypowiadać, bo może okazać się to rewelacyjny serial:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

miejmy taką nadzieję.

użytkownik usunięty
tiger007pl

właśnie, nie ma co teoretyzować na temat nowego serialu, zobaczymy czy chociaż dorównuje Awatarowi: TLA ;P

ocenił(a) serial na 9
Easy Boy

Daj li agenci królestwa ziemi

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Były pokazane wszystkie 4 świątynie....

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Ja bym wolała księgę 4. Przecież w "Avatar The Legend Of Korra" wszyscy bohaterowie będą starzy... I Aang zginie... Myślicie, że wyjaśnią co się stało z matką Zuko?

LunarDestiny

odpowiedzi na to pytanie znajdziesz we wcześniejszych postach:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

ktoś na you tube napisał

I co z tego?!?! Filmik w porządku zrobiony.A jeśli jeszcze nie wiecie avatar będzie jeszcze w TV jako dzieci...

(mój kolega , który podkłada głos Angowi sporo o tym wie)

tiger007pl

"A jeśli jeszcze nie wiecie avatar będzie jeszcze w TV jako dzieci..."

Co? A co chodzi w tym zdaniu?

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Autorowi chyba chodziło o to, że puszą jeszcze raz Avatara w tv, czyli tą serię, którą doskonale znamy. Ale nie wiem czy na pewno o to chodziło, nvm.

A co do ogólnego tematu, no cóż, ja z miłą chęcią zobaczę "The Legend of Korra", mam nadzieje, że nie zabraknie humoru i dobrych scen pojedynków, które uwielbiam. Pomysł sam w sobie nie jest zły, tylko żeby przypadkiem nie przekombinowali, bo o to bardzo łatwo. Po zobaczeniu zdjęcia przedstawiającego Korrę, odniosłem wrażenie, że serial będzie przeznaczony dla troszkę starszej widowni. Ale to tylko i wyłącznie moje odczucie.

ocenił(a) serial na 8
Esey

ale avatar legenda aanga to dla dzici no może od 9 lat czy tam ileś bo tu jest trochę przmocy itd.

tiger007pl

hmm, uściślijmy coś... 1 Księga Avatara jest dla dzieci, ale kolejne dwie już ewidentnie takie nie są:P

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Korra będzie na 99%
Już zrobili kilka odcinków mam nadzieję że Zuko znalazł swoją mamę itd.
Szkoda że ta stara generacja umrze.