PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35951
8,9 7 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

Jest wersja z polskim dubbingiem. Wygląda na to, że ktoś zajął się tym profesjonalnie w Polsce, czyli gdzieś można kupić wersje polską. Kto wie gdzie?

ewentualnie angielską?

21_mm

niestety, w Polsce Avatar nie został wydany na dvd. Sama z chęcią bym kupiła. Popatrz na brytyjskim amazonie, może tam będzie (wersja amerykańska nie będzie ci działała, chyba że masz dvd z ich regionem)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

jestem pewien że po puszczeniu całej 3 serii na Nicku wydadzą wszystkie odcinki w jakimś packu!
ale ja bym chciał żeby jeszcze w Polsce wydali takie gazetki i inne gadżety z Awatara!

Spaniell

a kto by nie chciał... xD może jak film będzie w Polsce (czemu dopiero wrzesień, czemu!?) to będzie jakaś większa promocja filmu...?
ale winnych krajach serial był sprzedawany każda księga oddzielnie, więc u nas też powinno tak być! Ale, niestety, w Polsce raczej kreskówek się na dvd nie wydaje...:(

ocenił(a) serial na 10
Luelle

ale to jest arcydzieło
i fakt że nie każdy ma dostęp do Nicka;/
gdyby było na jakimś gównianym zig zapie to by może w sewendejsach dawali naklejki:D
i fakt że w hameryce ten serial jest meeega popularny.
i liczę jeszcze ze jakieś wydawnictwo polskie przetłumaczy mangę która ma wyjść właśnie jako promocja filmu.<choć i tak kupie sobie w oryginale:P>
w makdonaldzie mogli by tez dawać zestawy z figurkamixD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sahara74

nie, błagam, tylko nie figurki w McSyfie xD

zig zapa już chyba dawno nie ma^^

cóż, ale mam nadzieję, że chociaż wydadzą komiksy....

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Na jakiejś stronie fanowskiej czytałem, że wypuścili ostatnio edycję specjalną dvd, a co do polskiego dźwięku, odradzam sam oglądałem po angielsku i dlatego pokochałem ten serial.. widziałem parę minut polskiej wersji i uważam, to za dno totalne...

ziemiak11

taak, polski dubbing jest koszmarny... Mogliby jednak wypuścić Avatara na dvd, chociaż z napisami by się obejrzało, bądź w oryginale. Zawsze pozostaje jeszcze angielski amazon, bo ma ten sam region dvd co my^^

ocenił(a) serial na 10
Luelle

akurat polski dubbing w Awatarze nie jest tak tragiczny,
fakt że oryginał lepszy i też się cieszę że oglądałem 1szy raz po angielsku
ale jak teraz sobie czasem oglądam jakiś odcinek PL to nie jest to takie strasznie bez przesady.
z resztą to kreskówka dla DZIECI! więc dubbing by musi.
i głosy w kreskówce wyglądają lepiej niż to co usłyszałem na zwiastunie filmu;/

Spaniell

jezu, mam nadzieję, że nie zrobią dubbingu w filmie, bo to byłaby załamka... W kreskówce są spoko (choć czasem w 2 księdze Aang miał dziwny głos, np. w odcinku "Wiertło"), ale dubbingu filmu bym nie zniosła. Zresztą sam film będzie dla troszkę starszej widowni niż serial...

ocenił(a) serial na 10
Luelle

to nie wadziłaś polskiego oficjalnego zwiastunu filmu?
jest tam dubbing przecież i jest oczywiste że będzie dubbing.
bo ten film jest dla takiej starszej widowni jak HP czy inny PJ.
na pewno pójdę na wersje z dubbingiem ale chciałbym też wybrać się na wersje z napisami mam nadzieje że dadzą możliwości wyboru jak np. z Alicją.

Spaniell

widziałam te zwiastun i się załamałam... mam nadzieję, że dystrybutor się zlituje i wypuści kopie z napisami...

Avatar jest dla starszej widowni niż taki PJ. Spójrz na zwiastuny - są mroczniejsze niż pierwowzór. Ciekawe jakie PG dostanie Avatar^^

ocenił(a) serial na 10
Luelle

dobry polski dubbing to był w pokemonach:D meth(czy jak się ten gadający kot nazywał), któremu podkładał głos kulfon (taki program był kiedyś na jedynce kulfon i Monika :D), a w avatarze jest fatalny i taki pewnie będzie w filmie(nie widziałem zwiastunu pl),a jest tak dlatego, że u nas głos podkładają często dorośli, w oryginale tylko aktor grający zuko był znacznie starszy od postaci...

ziemiak11

meauh się nazywał czy coś xD w każdym razie wymawiało się "miau" xD
ogladałam kulfona i monikę xD

wierz mi, w porównaniu z dubbingiem z trailera, dubbing serialu jest wybitny... ogladałam po polsku pare odcinków na Nicku i cóż... polski Sokka ma głos Pottera i to mnie rozprasza xD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem