PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496139}

Bananowy doktor

Royal Pains
2009 - 2016
6,7 8,4 tys. ocen
6,7 10 1 8361
6,0 2 krytyków
Bananowy doktor
powrót do forum serialu Bananowy doktor

Tuż po nowym roku na antenie Telewizyjnej Jedynki zobaczymy całkowitą serialową nowość. Jeśli tytuł jeszcze Wam nic nie mówi, to przedstawiamy więcej faktów. Przyznać trzeba, że tym razem tłumacze tytułów "pojechali po bandzie".

Już w środę 6 stycznia, w najlepszym czasie antenowym, Telewizyjna Jedynka zaprezentuje serial „Bananowy doktor”. Produkcja stacji USA Network opowiada losy nowojorskiego lekarza (Hanka Lawsona), który traci pracę. Dzięki swojemu bratu, mężczyzna poznaje magnata Borysa. Hank ratuje życie córce bogacza, a w nagrodę otrzymuje sztabkę złota.

Co Lawson zrobi z tym fantem? I jak potoczą się dalsze losy lekarza? Wystarczy włączyć TVP 1 w środę 6 stycznia o 20:25.

P.S. Oryginalny tytuł serialu to „Royal Pains”. Jak to się ma do „Bananowego doktora”? Ocenę pozostawiamy Wam.
autor: Hawkins

źródło: showtv.pl

Utylizator

hehe. Bananowy doktor:). nie wiedziałem że słowo "bananowy" weszło do mowy codziennej:). w slangu nazwijmy to uliczno hip-hopowym bananowiec oznacza dzieciaka pochodzącego z bogatego domu.

Utylizator

A drugi nowy serial jak się nazywał ? Bo zapomniałem...

ocenił(a) serial na 6
Utylizator

Rany. To chyba najgorsze polskie tłumaczenie tytułu w historii!! Przebija nawet "Wirujący seks".

Definicja "bananowego" z strony miejski.pl - słownika slangu:

Bananowi ludzie

osoba która czerpie wszelkie pieniądze od rodziców wojsklów babci totolotków i tym podobnych...
bananponiewaz jeszcze nie dawo (20lat) banany były czymś luksusowym i dslatego na takich ludzi mowi sie banany
czesto jest traktowane jako okreslenie osób słabych...
osoba z posza ulicy probująca nasladowac styl jezyk zachowanie

- dużo błędów, ale wyjaśnia znaczenie :)

Jaki związek to ma z serialem, to nie wiem.