Robaczki, skończyłem serial. Ogólnie rewelacja, bohaterów nie można zaszufladkować w ramy dobry/zły, co jest bardzo na plus. Niestety jestem trochę niepoprawnym romantykiem i po pewnym odcinku trzeciego sezonu oglądałem to już dalej z bólem serca, patrząc na męki głównego bohatera. Koniec końców dobrnąłem. "Fleszbeki" rodem Kelly'ego z Chicago Fire, bardzo nastrajające emocjonalnie. Druga połówka trzeciego sezonu i czwarty to już niestety walka bohaterów z własnym cieniem i przeszłością. Bardzo smutnie pociągnęli to scenarzyści...
W każdym razie szukam serialu podobnego, w którym relacje między bohaterami są równie złożone. Mile widziany wątek podobny do tego Lucasa i pani policjant. Serial, który będzie potrafił targnąć emocjami.
Nie potrafię konkretnie sklasyfikować swojego gustu, co może być trudne w poszukiwaniu kolejnych seriali do sprawdzenia.
Najbardziej wciągają mnie serie z dobrze napisanymi bohaterami, w których jednak następuje jakaś głębsza relacja główny bohater/dziewczyna.
Dla przykładu właśnie nasz szeryf z panią zastępczynią.
Z Chicago Fire Shay i Kelly jest przykładem takiej relacji.
Relacja Lucifera i pani detektyw też wpasowuje się w taki związek.
No i nie mogę zapomnieć o Mike i Rachel z Suitsów.
Ktoś może miał przyjemność obejrzeć serial w takim klimacie i podzieli się tytułem?
Pozdrawiam forumowiczów :)