PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644764}

Banshee

2013 - 2016
8,0 23 tys. ocen
8,0 10 1 22630
8,4 19 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

4 sezon --- WTF?

ocenił(a) serial na 9

Bez Spolerów:

Skończyłem oglądać 3 odcinek i ...

Jestem kompletnie zawiedziony tym sezonem... rozumiem, że twórcy mieli pomysł na 5 sezonów, a dostali finalnie 4 (i to jeszcze 8 odcinków), ale ten sezon to jakiś groch z kapustą :-) Dzieje się dużo, są flashbacki, powroty do wątków z poprzednich sezonów + nowe niepotrzebne wątki ... to miała być spójna historia bazująca na relacjach Hooda i Proctora. Właśnie ich wątek był najsilniejszą machiną napędzającą serial , o której w tym sezonie kompletnie zapomniano...
Zostało 5 odcinków i musiałby zdarzyć się cud, aby twórcy wyprowadzili ten serial na prostą ... bo ten sezon nawet do pięt nie dorasta genialnemu 3 sezonowi ... przykro.

ocenił(a) serial na 10
Denis

To nie do końca tak, że mieli pomysł na 5 sezonów, Greg i spółka w wywiadach powtarzali, że chcieliby zrobić i celują w 5 sezonów. Tropper przyznał, że podczas pisania 4 sezonu stwierdził, że to koniec, że historię należy zakończyć. Jak napisał w jednym artykule mógłby napisać 5 sezon, ale bał się, że nie byłby on już na takim poziomie. Co do 8 odcinków to w jednym z ostatnich wywiadów przyznał, że mieli mniej kasy (dlatego też nie ma tylu wielki scen akcji w tym sezonie - choć jedna dość spora będzie w piątkowym odcinku) bo musieli zmienić lokalizacje kręcenia.
Ja osobiście nigdy nie widziałem Banshee jako opowieści o relacjach Hooda z Proctorem, choć oczywiście była to wielka maszyna napędzająca wiele wątków i ciągle tak jest - teraz Lucas współpracuje z Proctorem choć za chwilę wszystko może się posypać.
Ale, żeby nie było mam podobne odczucie ogólne co do sezonu - zdecydowanie wolałem poprzednie, szczególnie pierwszy (mój ulubiony) i drugi.

ocenił(a) serial na 7
Denis

Nudy. Regularne. Brak chyba pomysłu. 4/8 już za nami. Jeszcze nic interesującego się nie wydarzyło. "Tak naprawdę nie dzieje się nic" ;D

ocenił(a) serial na 10
Denis

Hmm... a mi po 5 odcinku wydaje się, że zrobiło się tyle wątków, że nie wiem jak oni to zakończą. Chyba, że wejdą Kolumbijczycy i ich wszystkich wytłuką ;)

Mam tylko jedno, za to duże "ale". Aktorka grająca Maggie Bunker jest straszna! Jej przerażenie jest tak sztuczne, że tylko mi sie śmiać chce jak widzę ją i te jej powiększone usta...

ocenił(a) serial na 10
EmCa_2

Zgadzam się, również sądzę że 5 odcinek przyniósł nam powiew nowych spraw, na które już nie zostaje dużo czasu, bo raptem 3 odcinki. Mam nadzieje więc, że teraz akcja już tylko przyśpieszy.
I choć po pierwszym odcinku poczułem pewny dyskomfort, że tak jakby to nie to samo Banshee, to jednak te kilka odcinków przekonało mnie, że przewiew był potrzebny i stworzono naprawdę interesujący wątek.
Czekam z niecierpliwością co wydarzy się dalej.

ocenił(a) serial na 9
chleb3000

6 odcinek to już ciekawa konstelacja :))) skoro jeszcze 2 to chyba wszyscy przyjaciele wyjada z tego psychopatycznego miasteczka

waga55

Coś czuję że Proctor pożegna się z tym światem w kolejnym odcinku razem ze swoim zakapiorem.

ocenił(a) serial na 9
kuki7

Ten muszka to mnie wnerwia od początku i żal mi że Indianka mu jaj nie obcieła a zgineła brzydko. Zobaczymy. Szkoda ze serial end. Player fajny a go zakonczyli bez ładu i składu.

waga55

W sumie nie było już czego obcinać... jak Rebecca grzebała mu w spodniach, to było widać po jej minie, że niestety Burton został ich już wcześniej pozbawiony ;/

ocenił(a) serial na 9
paulizaj

T byla przenosnia z tymi jajami :) A ty tak doslownie wiadomo, ze mial z tym problem.

ocenił(a) serial na 9
kuki7

Na razie to szeryf i agentka wpadli w łapy fbi ale na bank Hood ich wyciagnie a przynajmniej jedna osobe.

ocenił(a) serial na 7
chleb3000

Dopiero od połowy 6 coś się dzieje. Zostały 2 odcinki. Ech. Z obowiązku zobaczę, ale tak czy siak - sezon skopali przykładowo.

ocenił(a) serial na 9
Uh_Huh

No efektów jak na lekarstwo a cała akcja i watki mocno naciągane. Chyba szybko chcieli zakończyc heheh

ocenił(a) serial na 7
waga55

Zobaczę 7 i 8 razem, może to coś da ;-)

ocenił(a) serial na 9
Uh_Huh

No 7 jedna sprawe zalatwila z diablem choc na koncu to nie wygladalo optymistycznie haha..ale teraz chyba kartel urwie łeb proctorowi hehehe

ocenił(a) serial na 9
Uh_Huh

Ciekawe kto muszke uglebi heheh kogo obstawiamy?

waga55

Chyba nikt inny niż Hood się do tej roli nie nadaje, nie? Może to takie oklepane, ale w wyszkoleniu to nie widzę nikogo innego kto by muszkę mógł udupić.

Ewentualnie Carrie, ale wtedy nie wróżyłbym jej mimo wszystko szczęśliwego finału

ocenił(a) serial na 9
miXUE

Hood raczej odpada. bo w dobrych relacjach z proctorem. Chyba ze Carrie oberwie to tak.

Denis

Ostatni sezon zepsuli koncertowo. Na prawdę wielki zawód. 3 sezony były super ale ostatni, czwarty to po prostu bez ładu i składu. Smuteczek bo liczyłem na cios ale nie spodziewałem się, że będzie to cios w plecy :( Ostatni sezon ma się nijak to pierwszych 3 i najlepiej jest oglądać banshee i kończyć na 3 sezonie - wtedy wrażenia będą najlepsze.

ocenił(a) serial na 7
abracadaver

Zgoda.