PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644764}

Banshee

2013 - 2016
8,0 23 tys. ocen
8,0 10 1 22546
8,4 19 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

Podobny Serial

ocenił(a) serial na 10

Witam, szukam podobnego serialu do Banshee.. jak to bylo okreslane w innych tematach tzn meskiego kina(duzo mordobicia, akcji, scen sexu itp.) Zalezy mi na tym zeby glowny bohater zdobywal sympatie widza, ktory bedzie mu ,,kibicowal" w rozwiazywaniu jego problemów
Miejsce akcji bez znaczenia moze to byc male miasteczko albo jakies duze miasto.
Nie wymagam mocno realistycznych scen jak w np The Wire czy tez skomplikowanej fabuly jak w Breaking Bad. Po prostu serial ma sie przyjemnie ogladac jednak najlepiej by bylo gdyby jakis watek ciagnal sie przez caly sezon/serial (nie chce czegos takiego ze kazdy inny odcinek jest o czyms innym)

Obecnie zastanawiam sie nad Fargo i Sons of Anarchy.

Ogladałem juz: Dexter, The Killing, White Collar, Hannibal, Breaking Bad, The Following, Games Of Thrones, The Walking Dead, Ray Donovan i pewnie cos jeszcze o czym zapomnialem

Ps.
Zadnych sc-fi czy fantasy a w szczegolnosci seriali o wampirach

ocenił(a) serial na 10
Darryl_2

Z tych dwóch polecam osobiście "Fargo" - najlepszy nowy serial tego roku puki co i pod wieloma względami podobny do BB.
Z nie wymienionych tytułów - może "Kontra"? Pełno akcji i seksu, zresztą to tak jak Banshee serial Cinemax.
I oczywiście jeszcze "24 godziny", aczkolwiek seksu tam brak i nie jest to serial aż tak przerysowany jak Banshee.

Darryl_2

Peaky Blinders i Piętno Gangu od siebie polecam. No i względnie - Luther.

ocenił(a) serial na 10
_wilczur_

Jestem po pierwszym odcinku Fargo i pewnie dociagne do końca.
Kontra i 24 godziny to nie sa seriale w ktorych kazdy odcinek jest o czyms innym?

Peaky Blinders i Piętno Gangu wygladaja na ciekawe produkcje i raczej wkrótce je zobacze.

ocenił(a) serial na 10
Darryl_2

Nie nie, każdy sezon to jeden główny wątek. Zresztą w 24 nie ma nawet takiej możliwości bo każdy odcinek to jedna godzina z życia głównego bohatera ergo jeden sezon jeden dzień dziejący się w czasie rzeczywistym. 24 to klasyka i gdyby nie ten serial obecna telewizja nie wyglądałaby tak jak wygląda teraz.

ocenił(a) serial na 8
Darryl_2

Ja również polecam Peaky Blinders. Ostatnio obejrzałam też True Detective i jestem tym serialem zachwycona, ale nie wiem czy podpada pod kategorię "dużo mordobicia, akcji i scen seksu" :) Tzn. owszem, to wszystko jest w tym serialu, ale mniej widoczne niż w Banshee, za to True Detective ma niesamowity klimat, rewelacyjną grę aktorską i trzyma w napięciu od początku do końca. Z nieco starszych produkcji mogę też polecić brytyjski The Take - to miniserial z Tomem Hardy w roli głównej - moim zdaniem mocne, świetne kino.

Darryl_2

True Detective, Fargo, Peaky Blinders i Spartacus

ocenił(a) serial na 10
Darryl_2

Osobiście mogę polecić Person of Interest oraz Sons of Anarchy, dużo akcji, mordobić i seksu ^^

Być może zainteresuję cię również The Sopranos i The Mentalist ;)

Grzemilo

Ogladam Person od poczatku cyców tam w zyciu nie wdzialem a co dopiero seks:)

ocenił(a) serial na 10
aron_4

Seks i cycki miało być w odniesieniu tego drugiego serialu :D

Grzemilo

A no chyba ,ze tak:)

ocenił(a) serial na 9
Darryl_2

narcos :) ten serial bije na głowe wszystko, vikings i tak jak wyżej fargo, spartacus też spox

ocenił(a) serial na 9
Darryl_2

Zdecydowanie: True Detective, oraz Fortitude. Oj nie zawiedziesz się;-)

ocenił(a) serial na 9
Darryl_2

Zdecydowanie Sons of Anarchy

ocenił(a) serial na 9
Darryl_2

Arrow..duzo seksu i mordobicia...hyhy hu

ocenił(a) serial na 8
Darryl_2

Polecam trochę "czarny" serial http://www.filmweb.pl/serial/Power-2014-696155 gra tam nawet ten typek co w Bnshee był skinem w kilku odcinkach (jest przemoc seks i.t.d.) co prawda chwilowo sobie przerwę z nim zrobiłem ale jest dobry i chyba kontynuowany wciąż. Jako że widzę że chcesz obejrzeć http://www.filmweb.pl/film/A+Lonely+Place+to+Die-2011-567467 to przy okazji obczaj serial z tą aktorką http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Acigana-2012-637203 skoro już oglądasz Raya Donovana to na razie nic lepszego w podobnej stylistyce nie ma, ale na pewno to co polecił kolega gadzio74, 2 sezon Fargo, 2 sezon True Detective i Peaky Blinders. Piętno Gangu (Gang Related) warto mimo że 1 sezon dobra rozrywka.