Banshee

2013 - 2016
7,9 24 tys. ocen
7,9 10 1 23988
8,1 14 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

ocenił(a) serial na 10

Orientuje się może ktoś dlaczego w odcinku drugim został całkowicie zmieniony koncept intro? Stara wersja była zajebiście klimatyczna. W pierwszym odcinku 3 sezonu została troszeczkę zmieniona, ale nie zaszkodziło w niczym. Nie powiem, wersja z najnowszego odcinka jest też klimatyczna, ale jak dla mnie stara jest jednak lepsza. Jakie jest wasze zdanie na temat tej zmiany?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 10
polluma

Ja myślę, że w najnowszym odcinku zmiana intro to tylko gust reżysera i była jednorazowa. Stara wersja mega klimatyczna i bardzo ją lubiłem ;)

ocenił(a) serial na 8
polluma

Muszę przyznać że nowa wersja intro (pomimo tego, że do tej pory było świetne) bardzo przypadła mi do gustu. Zwłaszcza ostatnie ujęcie z góry. Osobiście bardzo ciekawi mnie jak będzie to wyglądało w kolejnym odcinku. Ale trzeba przyznać ze sam odcinek wypadł dla mnie wyjątkowo dobrze. Scena konfrontacji pomiędzy Kai'em a jego konkurencją w przestępczym biznesie była po prostu MEGA. ;)

ocenił(a) serial na 10
polluma

Jak twórcy napisali na twiterze to tylko jednorazowa sprawa, od kolejnego odcinka wróci stara czołówka. A tak apropos czołówki to w każdym odcinku jest ona zawsze trochę inne przez zmieniające się zdjęcia będące interaktywne względem odcinka/sezonu.
Warto poczytać wypowiedzi twórców na twiterze, bo zawsze zdradzają pełno smaczków w danego odcinka w czasie tłitowania na żywo danego epizodu.

ocenił(a) serial na 9
polluma

To było takie nawiązanie/hołd dla Breaking Bad

ocenił(a) serial na 8
polluma

Nic już tu nowego raczej nie dodam. Po prostu często w serialach dla smaczku zmieniają intro, zazwyczaj przy jakiejś okazji, świat chociażby. Taka odskocznie od rutyny.