PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644764}

Banshee

2013 - 2016
8,0 23 tys. ocen
8,0 10 1 22798
8,2 12 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

Zmiana intro

ocenił(a) serial na 10

Orientuje się może ktoś dlaczego w odcinku drugim został całkowicie zmieniony koncept intro? Stara wersja była zajebiście klimatyczna. W pierwszym odcinku 3 sezonu została troszeczkę zmieniona, ale nie zaszkodziło w niczym. Nie powiem, wersja z najnowszego odcinka jest też klimatyczna, ale jak dla mnie stara jest jednak lepsza. Jakie jest wasze zdanie na temat tej zmiany?

ocenił(a) serial na 10
polluma

Ja myślę, że w najnowszym odcinku zmiana intro to tylko gust reżysera i była jednorazowa. Stara wersja mega klimatyczna i bardzo ją lubiłem ;)

ocenił(a) serial na 8
polluma

Muszę przyznać że nowa wersja intro (pomimo tego, że do tej pory było świetne) bardzo przypadła mi do gustu. Zwłaszcza ostatnie ujęcie z góry. Osobiście bardzo ciekawi mnie jak będzie to wyglądało w kolejnym odcinku. Ale trzeba przyznać ze sam odcinek wypadł dla mnie wyjątkowo dobrze. Scena konfrontacji pomiędzy Kai'em a jego konkurencją w przestępczym biznesie była po prostu MEGA. ;)

ocenił(a) serial na 10
polluma

Jak twórcy napisali na twiterze to tylko jednorazowa sprawa, od kolejnego odcinka wróci stara czołówka. A tak apropos czołówki to w każdym odcinku jest ona zawsze trochę inne przez zmieniające się zdjęcia będące interaktywne względem odcinka/sezonu.
Warto poczytać wypowiedzi twórców na twiterze, bo zawsze zdradzają pełno smaczków w danego odcinka w czasie tłitowania na żywo danego epizodu.

ocenił(a) serial na 9
polluma

To było takie nawiązanie/hołd dla Breaking Bad

ocenił(a) serial na 8
polluma

Nic już tu nowego raczej nie dodam. Po prostu często w serialach dla smaczku zmieniają intro, zazwyczaj przy jakiejś okazji, świat chociażby. Taka odskocznie od rutyny.