Ten serial jest żałosny! Już lepsze jest "Na dobre i na złe"!
Bohaterowie pojawili się ni z gruszki ni z pietruszki, nic ciekawego tam się nie dzieje, w koło macieja to samo! Intro jest megaidiotyczne! Te lalki są kretyńskie włącznie z muzyką!
Wiesz co Miquel? Nie wiem ile oglądałeś telenowel w życiu, ale ten serial nie należy do najgorszych. Wiem jest trochę nietypowy, ale ma swoje dobre strony np. trzyma troszkę w napięciu, jest zabawny, lekko zwariowany;) To nieprawda, że bohaterowie pojawiają sie "ni z gruszki ni z pietruszki"jak to ująłeś. Podaj mi choć jednego takiego bohatera. Na zakończenie chcę Ci powiedziec, że na świecie są gorsze telenowele, a one równiez maja swoich fanów.
Miguel zgadzam się z tobą! Też nienawidze tej teleonweli! Jest okropna! i jeszcze ten język brazylijski...:/ totalna kiszka
'ni z gruszki ni z pietruszki' to Ty się tu pojawiłeś wyrażając opinię o serialu, którego jak widać dokładnie nie oglądasz!!!!!!
AguSa, oni nie mówią po brazylijsku tylko po portugalsku...
Film przyznam niezły, najbardziej podoba mi się Paco ;)
powiem krótko, jeżeli ktoś ogląda ten "serial" i bierze go na poważnie, to radziłbym mu udać się do lekarza. osobiście, oglądam barwy grzechu, z jednego powodu: nic mnie tak ostatnio nie śmieszyło jak to, zwłaszcza "dramatyczne momenty" (np. motyw jak ten cały chomik Alfonso zaczął burzyć dom w którym była ta, jak jej tam, barbara). szczerze mówiąc, jest to najbardziej debilny i idiotyczny serial jaki w życiu widziałem, a widziałem wiele, a że mnie takie bzdury śmieszą, to je oglądam. tyle ode mnie.
Eh...to jest najlepsza telenowela na swiecie ...Aqusa ty kó*wa sie odzywasz a nawet nie oglodalas tej telenoweli i wyskakujesz z textami typu: PO BRAZYLIJSKU GADAJA!hahaha wes sie lecz kobito
"PO BRAZYLIJSKU GADAJA!hahaha wes sie lecz kobito"
Nie każdy człowiek jest lingwistą, i umie rozpoznać każdy język, to po pierwsze, a po drugie, fajnie że gadają tam po portugalsku, skoro serial jest z brazylii, a takiego nonsensu, że w jakimś serialu, nie gadali w języku ojczystym, więc Agnitum sam się lecz!
A co do tego czegoś to, uważam że to jest jedno wielkie g****, zresztą jak wszystkie inne telenowele, i niech mi nikt nie mówi że ja nie oglądałem tego czegoś, ponieważ moja mama uwielbia to coś i chcąc, niechcąc jestem zmuszony do oglądania tego czegoś.
"PO BRAZYLIJSKU GADAJA!hahaha wes sie lecz kobito"
Nie każdy człowiek jest lingwistą, i umie rozpoznać każdy język, to po pierwsze, a po drugie, fajnie że gadają tam po portugalsku, skoro serial jest z brazylii, a takiego nonsensu, że w jakimś serialu, nie gadali w języku ojczystym, więc Agnitum sam się lecz!
A co do tego czegoś to, uważam że to jest jedno wielkie g****, zresztą jak wszystkie inne telenowele, i niech mi nikt nie mówi że ja nie oglądałem tego czegoś, ponieważ moja mama uwielbia to coś i chcąc, niechcąc jestem zmuszony do oglądania tego czegoś.
do Ja 88 czy jakos tak.... o co Ci wogole chodzi??!! To jest telenowela brazylijska,w ktorej mowia po portugalsku,a niby po jakiemu mieliby mowic?? w Brazyli jezykiem urzedowym jest portugalski tak jak w Polsce polski,a w Czechach czeski...wiec nie rozumie tego zdania "fajnie że gadają tam po portugalsku,skoro serial jest z brazylii, a takiego nonsensu, że w jakimś serialu, nie gadali w języku ojczystym"...a co do serialu uwzam,ze jest jednym z najlepszych jakie do tej pory widzialam...cos odmiennego niz te wszystkie hiszpanskie,meksykanskie itp. ... Pozdrowki dla fanow "Barwy grzechu" ;)
oki jak nie lubisz tej telenoweli to pisz w dziale "na dobre i na zle"i tam sie wypowiadaj.Wiekszosc osob ktore tu sie wypowiadaja sa fanami serialu i nie zamierzaja wysluchiwac takie idioty jak ty i sie z toba klocic.Nie lubisz serialu OK ale nie krytykuj go tutaj tworz sobie sam forum anty barwy grzecu i tam pisz co chcesz
Agnitum no co ty nie powiesz! Tak nie oglądam tego serialu i nie mam takiego zamiaru :/ ale serial jest brazylijski wiec zamknij klekot! Naszczescie to g*wno sie juz nie dlugo konczy. Eh jak dobrze =]
AguSa nie ogladalas serialu wiec zamknij ryj.Jak nie wiesz o co chodzi w serialu to nie masz prawa go komentowac idiotko.Nie rozumiem jak debilko mozesz sie wypowiadac na temat serialu skoro go ani razu nie obejrzalas i nie masz pojecia o czym jest.Najpierw obejrzyj potem sie wypowiadaj suko!!
suko to mozesz sobie mowic do kolezanek ktorych i tak pewnie nie masz! Kto by sie zadawal z taką ździrą :/ A dla twojej wiadomości to oglądałam to pare razy i wiem że jest denne więc zamknij morde!! Gdyby to było fajne oglądałabym ten serial chyba proste nie? Ale nie na Twój ułomny mózg! Buhaha co zbulwersowalas sie ze nie lubie tego serialu co?? Eh...zalosna dziewucha
żalosna to ty kurwa jestes!!Haha skad mozesz wiedziec ile mam kolezanek??Znasz mnie????Sama napisalas ze nie ogladalas serialu.To co teraz cie oswiecilo???Nagle sobie szmato przypomnialas bo ktos cie zbesztal na forum???Nie chodzilo mi o to ze sie zbulwersowalam bo nie ogldasz seriali.Zbulwersowalo mnie to ze napisalas ze nie ogladalas serialu a juz masz wyrobiona opinie na jego temat.Fuck
żalosna to ty kurwa jestes!!Haha skad mozesz wiedziec ile mam kolezanek??Znasz mnie????Sama napisalas ze nie ogladalas serialu.To co teraz cie oswiecilo???Nagle sobie szmato przypomnialas bo ktos cie zbesztal na forum???Nie chodzilo mi o to ze sie zbulwersowalam bo nie ogladasz serialu.Zbulwersowalo mnie to ze napisalas ze nie ogladalas serialu a juz masz wyrobiona opinie na jego temat.Fuck
Jamochłonie napisalam ze nie oglądam a nie że nie oglądałam. Jeśli tego nie widzisz to kup sobie okulary ;] Oglądnęłam pare odcinków i wyraziłam swoje zdanie na temat tego serialu a ty na mnie o to naskoczyłaś...;) Wiesz nie będe tutaj wyklinac bo nie znizam sie do poziomu ameb które w ten o to piękny sposob jakim jest wyklinanie kogoś wyrazaja swoje zdanie. Moze w 1 komentarzu mnie ponioslo przyznaje ale zaluje ze zrobilam z siebie idiotke jaka ty robisz z siebie caly czas. Przykre co nie? Proponuje zapanowac nad nerwami dziecinko :)
zgadzam się w 200% z Miguelem i Agussa ten serial to totalne badziewie a ten język brazylijski jest jeszcze denniejszy totalne dno ;-/
"Wiekszosc osob ktore tu sie wypowiadaja sa fanami serialu i nie zamierzaja wysluchiwac takie idioty jak ty i sie z toba klocic.Nie lubisz serialu OK ale nie krytykuj go tutaj tworz sobie sam forum anty barwy grzecu i tam pisz co chcesz"
Nie wiem czy wiesz ale to jest forum i każdy może się wypowiedzieć, a nie tylko ci którzy świata poza tym serialem nie widzą i wyklinają na każdego kto nielubi tego czegoś, bo serialem trudno to nazwać!!!!
no Ok JA 88 ale to nie znaczy zeby odrazu nazywac go gównem??Poslugujcie sie argumentami a nie to jest hujowe itd
Ja_88 masz świętą racje! Przeciez to jest forum i każdy ma prawo do głosu. I ja też wyraźiłam swoja opinie a ta "Jeesica" czy jakoś tak do mnie "Ty suko" :/ ale to tylko o niej świadczy więc nie wnikam :]
no wlasnie napisalam do ciebie "suko"a ty dalas sie sprowokowac i tez mnie zbesztalas wiec jestes taka sama!!A co do tego ze wyrazilas opinie na temat serialu to rzeczywiscie kazdy ma prawo wyrazic opinie ale chodzilo mi o cos innego.Chodzilo mi o to i napisalam to juz powyzej ze jezeli chcecie pisac ze serial wam sie nie podoba to uzywajcie argumentow a nie idziecie na latwizne piszac ze to gówno ze do dupy i hujowe itp.
no wlasnie napisalam do ciebie "suko"a ty dalas sie sprowokowac i tez mnie zbesztalas wiec jestes taka sama!!A co do tego ze wyrazilas opinie na temat serialu to rzeczywiscie kazdy ma prawo wyrazic opinie ale chodzilo mi o cos innego.Chodzilo mi o to i napisalam to juz powyzej ze jezeli chcecie pisac ze serial wam sie nie podoba to uzywajcie argumentow a nie idziecie na latwizne piszac ze to gówno ze do dupy i hujowe itp.Dzis juz ostatni odcinek wiec cieszcie sie wyszyscy antyfani!!
Jeju ! Kłócicie się jak dzieci !
Po pierwsze jestem fanem telenoweli
2 To jest telenowela a nie serial !
3 Językiem urzędowym w Brazylii jest portugalski tak jak np. w Argentynie hiszpański !
4 Jeśli komus sie telenowela nie podoba to niech jej nie oglada !
5 Ta telcia ma w sobie to coś i przyciaga do telewizorów cała mase publiczności ( w pierwszej 20 ogladalności TVN są Barwy Grzechu )
6 Jeśli nie lubicie serialu nie musicie go krytykować i odradzać ogladanie innym
Fan Barw Grzechu
W tej telenoveli ten język brazylijski jest nagorszy wogole sie słuchać tego nie dało mogli by dać dubbing a tak to była totalna kicha :-/
patryku, ale przed chwila wyjasniono niepoinformowanym z geografi, ze w brazylii jezykiem urzedowym jest PORTUGALSKI!!! NIE MA TAKIEGO JEZYKA JAK BRAZYLIJSKI...
Serial był fajny:~).
A dla tych, którzy nadal uważają, że w Brazylii mówią po brazylijsku odsyłam na stronę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Brazylia [pl.wikipedia.org/wiki/B...]
Pozdrawiam.
Ja osobiście lubię telenowele z Brazylii,ale ta to kompletna klapa(jak dla mnie) i nieporozumienie
Żadna klapa..ja się pytam takich ludzi co tak mówią:
Ile odcinków oglądałeś??Całą serię czy tylko kilka pierwszych odcinków???Jak się zacznie oglądać to tak bardzo wciągnie,że nie można bez nich żyć...Barwy Grzechu mają wielką moc,bo naprawdę wciągają,a odcinki bardzo szybko mijają:)
Dawno, oj dawno mnie tutaj nie było, ale powrócę na chwilę do tematu język brazylijski...
Otóż, jeśli wiecie, a wiedzieć powinniście, że obie Ameryki zostały skolonizowane, tzn. zajęte przez takie kraje jak, Hiszpania (głównie oni), Anglia, Portugalia, później Francja czy Holandia.
HISTORIA W PIGUŁCE:
Stąd: ponad 70 procent kontynentu posługuje się językiem hiszpańskim. Z czego np. w Argentynie nie mogą mówić po argentyńsku, czy w Meksyku po meksykańsku.
W wyniku kontrastu nowych osadników z tutejszą ludnością na przestrzeni wielu lat doszło do pewnych zmian brzmieniowych języka i tak więc:
W Stanach Zjednoczonych - angielski jest bardziej luzacki, nie zwraca się tak wielkiej uwagi na ekspresję jak to czynią Anglicy. W ten sposób wyodrębnił się angielski akcent, jak i ten amerykański.
W Kanadzie - dzięki Francuskim osadnikom przeważa język francuski, choć oczywiście różni się od ojczystego francuskiego. W pewnej części kraju mówi się także po angielsku.
Meksyk, Argentyna, Wenzuela, Peru itp. ok. 80% kontynentu posługuje się językiem hiszpańskim - szacuje się że ok 170 mln mieszkańców. Hiszpanie mieli największy wkład w kolonizację Ameryki, stąd ta powszechność języka.
Pozostała reszta - Brazylia która zajmuje dośc sporą część Ameryki Płd - nie cierpi na gęstość zaludnienia - ok. 180 mln - mówi po PORTUGALSKU,
(BO ODKRYLI JĄ I ZAJĘLI NA PRZESTRZENI LAT PORTUGALCZYCY), jak już wcześniej wspomniałem klasyczny portugalski bardziej ewoluował na melodyjną i bardziej czytelniejszą odmianę tego języka. Stąd wymowa brazylijska bardzo różni się od europejskiej. Dopuszczalna jest nazwa język portugalski - wariant brazylijski. Samo określenie "język brazylijski" nie ma racji bytu.
W kolonizacji maczali palce takze Holendrzy jednak ostatecznie ich wkład w lingwistyczną mozaikę Ameryka jest niewielki. Niderlandzkim (czyli holenderkim) posługują się mieszkańczy Surinamu (bliski sąsiad Wenezueli), bardzo mały kraj.
Myślę, że oświeciłem ciągle niedouczonych :)
Najciekawszą postacią jest Kike, poza tym same nudy i nic godnego uwagi... zresztą jak zwykle jeśli chodzi o telenowele
Ubolewam nad tym,że puścili to poraz 2 tym razem na TVN7.Szkoda 60 minut.
Nie opowiadajcie że ten serial był zabawny i ciekawy,bo żałosny i nudny. PRZYKRE
To był cały urok tego serialu - był tak otwarcie głupi, że aż śmieszny. Ba, nawet czynił to z pełną premedytacją - te lalki z czołówki, te marzenia o balecie i rodzinna zupka. W toku fabuły stracił ten atut/wadę i zszedł na dość przeciętne tory. Miło, że pod koniec czarny charakter był trochę bardziej szary niż zwykle, a mąż tak łatwo nie zmienił postawy.
PS. To chyba typowe dla oryginalnych telenoweli - zaczynają inaczej niż wszystkie pozostałe telenowele, eksponują swoje oryginalne cechy, by je w końcu całkiem zużyć i z nich zrezygnować w kolejnych odcinkach, stając się kolejną, przeciętną operą mydlaną jakich wiele. Przykładem te, które najlepiej pamiętam - "Zbuntowany anioł", "Brzydula" i "Barwy grzechu" właśnie.