PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36153
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

1x8 - wrażenia

ocenił(a) serial na 7

Po raz pierwszy się przyłapałem na tym, że już nie jestem przy Bates Motel przyssany dla monitora.
Traci siłę rozpędu, ale chyba miałem rację, że nowy gość miał coś wspólnego z seks-biznesem i
to na razie ciągnie całość... Z drugiej strony szkoda, że zostały już tylko dwa odcinki :/

ocenił(a) serial na 9
nikike

Mnie odcinek trochę znużył. Znaczy ogólnie fajna ta scena z terapeutą, ale ogólnie to dużo się nie działo... ten facet z pokoju nr. 9 wydaje mi się po prostu nudny. Ot, kolejny "zły" który się niczym nie wyróżnia. Mimo tego... ostatnia scena... OMG. Aż mnie ciarki przeszły. Norman, boże, you crazy son of a bitch.

ocenił(a) serial na 9
xoxBeniakxox

A u mnie jest zupełnie inaczej z "mężczyzną spod 9." Pojawił się bardzo niespodziewanie i kiedy wydawało się, że tajemnica Normy już odeszła w niepamięć, to nagle zła przeszłość powróciła i Norma zwyczajnie czuje się zastraszona, chociaż nie daje po sobie tego poznać. Co do odcinka-racja, dość nudny i to nie pierwsza taka opinia na ten temat, którą czytam. Ale sam serial godny uwagi, zwłaszcza dla kogoś kto lubi takie klimaty.

ocenił(a) serial na 9
nikike

żałośnie,ze zostaly tylko dwa odcinki! a serial bardzo mi się podoba i niby nic aż takiego się nie dzieje ale za każdym razem nie mogę się doczekać następnego odcinka!

ocenił(a) serial na 7
nikike

z odcinka na odcinek większa zamulizna.. nie wiem, póki co szału nie ma po 8 odcinku,

elMoniquee

Niestety brak już chyba najciekawszej postaci Shelby'ego. 6 odcinek był kluczowy i najciekawszy. Dziwne, że tym nie zakończyli sezonu.

ocenił(a) serial na 7
elMoniquee

To fakt, z nim wątek mógł się troszkę jeszcze bardziej rozkręcić. Zobaczymy co nam zaserwują na sam koniec,

elMoniquee

Skoro ma być drugi sezon, więc pewnie nie zabicie Normy:)

ocenił(a) serial na 7
krysiron

Pewnie nawet ma być kilka sezonów, jeżeli oglądalność dotrzyma, bo scenarzyści snują ładne plany na przyszłość.

użytkownik usunięty
nikike

ma być więcej niż 2 sezony? super! jeśli to prawda to bardzo się ciesze:))))))

ocenił(a) serial na 7

Ale też trzeba odróżnić "ma być" i "będzie"...

użytkownik usunięty
nikike

kto leżał w łóżku Normy??? Przyglądam się i przyglądam i poznać nie mogę :) To Shelby?

ocenił(a) serial na 7

widziałeś sam koniec że nie wiesz kto to ?
z resztą odznakę ma na piersi

użytkownik usunięty
Traws

czyli Shelby? bardzo niepodobny :P i skąd te zszycie na piersiach?

ocenił(a) serial na 7

no własnie a czego ten koles spod 9 szuka ??? dziewczyny czy tego notatnika

ocenił(a) serial na 7
MattMatowy

No chyba by nie pytał "it" o dziewczynę...or would he?

ocenił(a) serial na 8

A słyszałeś o czymś takim jak sekcja zwłok ?

użytkownik usunięty
Tpicasso

sekcja zwłok dla osoby, która zmarła od strzału? :P

ocenił(a) serial na 7

może wcześniej go otruli ? ;o więc muszą sprawdzić

ocenił(a) serial na 8
Traws

Tak, ponieważ strzał nie musiał być przyczyną śmierci. Oraz musieli go "rozkroić", by sprawdzić, jakie narządy były postrzelone itp.

użytkownik usunięty
nikike

A ja odwrotnie, jestem bardzo zainteresowany całością coraz bardziej, szczególnie mężczyzną z pokoju numer 9. Mimo tego, że nie jest zbytnio ciekawy, chcę wiedzieć, co jest w stanie zrobić, aby odzyskać notatnik.
I może trochę przez Verę Farmigę, która jest tu po prostu świetna.
Osadzony w ciekawych realiach, ciekawe relacje w mieście, to wszystko dla mnie łączy się w coś, co przykuwa uwagę.

użytkownik usunięty

Zgadzam się z przedmówcą co do pana z pokoju nr 9, bardzo intrygująca postać. Serial sam w sobie nie jest wybitny, ale z ciekawości dla rozwoju tej postaci chętnie dalej poobserwuję. I ciekawi mnie co i kiedy stanie się Bradley :)

ocenił(a) serial na 9

Hmm. Może okazać się, że wątek Bradley zostanie dalej pominięty. Norman się w niej nieszczęśliwie zakochał i tyle. Teraz musi się pozbierać, a wątpię, żeby postać Bradley ogrywała kluczową rolę..

ocenił(a) serial na 8
SunkenSisia

Może to być jego "Pierwsza" prawdziwa ofiara ;) Szkoda tylko, że przed jej domem "tylko" ją przytulił, bo zapowiadało się na ciekawą końcówkę ;)

ocenił(a) serial na 9
Tpicasso

Pierwsza ofiara, tak! Chociaż to przerażające, to już bardzo ciekawe :)

ocenił(a) serial na 7
Tpicasso

W jakim sensie pierwsza prawdziwa ofiara? Pamiętajmy, że Norman Bates nie jest mordercą.

ocenił(a) serial na 7

pan z pokoju nr 9 raczej bardzo irytujący, jakoś nie trawie go

użytkownik usunięty
Traws

kwestia gustu ;) jeśli chodzi o postacie, ja się zawsze lubowałam w tych niepozornych i cichych materiałach na psychopatów. Zobaczymy co z tego pana "wyjdzie".

ocenił(a) serial na 7

Hm, jaki notatnik? Co mnie ominęło?

ocenił(a) serial na 7
nikike

A, dobra, już się zorientowałem o co chodzi.

ocenił(a) serial na 8
nikike

odcinek chyba najslabszy,zamalo pieknej Bradley mam nadzieje,ze bedzie wiecej watkow z ta dziewczyna i Normanem.Mysallem do tego odcinka,ze Norman sobie wymyslil,ze z nia spal,ale jednak to prawda..

ocenił(a) serial na 6
batesmotel27

"zamalo pieknej Bradley mam nadzieje,ze bedzie wiecej watkow z ta dziewczyna i Normanem."

Czy to ironia? ;P

ocenił(a) serial na 8
Ciri94

nie to bez ironi. Jak widze,po komentarzach to wielu jej tu nie lubi;(

ocenił(a) serial na 6
batesmotel27

To prawda. Większość z nas tutaj czeka, aż zginie w straszliwych męczarniach. Przyznaję się, że i ja nie mogę się doczekać. :)
Za co właściwie ją lubisz? Przecież to taka pusta egoistyczna zdzira.

ocenił(a) serial na 8
Ciri94

Podoba mi sie na wyglad i w dodatku,zawsze lepiej jak jest watek z dziewczyna,ktora jest zajeta.Chce widziec jak Norman pobijesie z jej gosciem a pewnie potem i ja zalatwi.

ocenił(a) serial na 6
batesmotel27

Czy ja wiem, czy tak puszczalską nastolatkę można faktycznie określić mianem "zajętej"? Całkiem prawdopodobne że sypia z kim popadnie, a do tego pojęcie "stały związek" średnio pasuje. Możliwe że powiedziała Normanowi o kolesiu po to, żeby się odczepił. W ogóle to ja już o nim zapomniałam, przez ostatnie kilka odcinków go nie widziałam i jakoś wątpię, żeby jeszcze się pojawił. Zresztą to trochę żałosne, żeby Norman Bates bił się o jakiegoś pustaka. Niech po prostu zamorduje tą idiotkę i będzie ok.

użytkownik usunięty
Ciri94

Hmm dla mnie osobiście ta postać jest obojętna, ani nie gardzę nią ani nie ubóstwiam. Sądzę że jak to nazwałeś "zdzirowate" zachowanie można wytłumaczyć szokiem po stracie ojca, w końcu Norman to jedyna osobą z którą mogła się identyfikować stąd może chwilowa fascynacja i zauroczenie. Potem ochłonęła ciut po stracie ojca i Norman stał się szary i zwyczajny w jej oczach. Co nie zmienia faktu że chcę wiedzieć co z nią będzie dalej :D

ocenił(a) serial na 6

Wiesz, niewykluczone. Obejrzałam przed chwilą 9 odcinek i mam mieszane uczucia. Niby teoretycznie wydaje się, że Bradley brakuje ojca, ale też nie mogę się pozbyć podejrzeń, że poprosiła Dylana o pomoc, bo na niego leci (nie chce Ci spoilerować, więc piszę ogólnie). Może jestem odrobinę przewrażliwiona na punkcie Bradley, ale jak na razie uważam wątek z tą dziewczyną za niewnoszący niczego interesującego do fabuły i irytujący.

ocenił(a) serial na 7
batesmotel27

Na pewno będzie scena z nimi przynajmniej jeszcze jedna, jak Norman ją zabije