PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36378
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Kiedy Alex jest pobity w więzieniu i rozmawia z lekarzem mówi że odsiaduję wyrok 5 lat, a w rozmowie z prawnikiem kiedy stara się o zwolnienie warunkowe mówi że musi odsiedzieć jeszcze dwa. Brat Normy w rozmowie z facetem w motele, kiedy dowiaduję się o jej śmierci mówi że widział się z nią 1,5 roku temu a Emma mówi Dylanowi że jego matka zmarła 2 lata temu. Wiec albo ja coś źle zrozumiałam i pokręciłam albo jakieś błąd w serialu? Ile mineło czasu 1,5 2 czy 3 lata ?

ocenił(a) serial na 9

Bardzo dziękuje Ci za spojler w tytule...

ally_2003

Bez jaj... Przecież nawet tytuł "Psychoza" sugeruje (pośrednio) śmierć Normy, bo to "Psychoza"!

ocenił(a) serial na 9
ernest_zlotousty

Proszę wybaczyć nigdy nie oglądałem "Psychozy", a serial zacząłem oglądać po przeczytaniu kilku pochlebnych opinii nie powiem serial świetny jednak nie przypuszczałem, że Norma tak skończy teraz już wiem jednak staram się o tym nie myśleć. Bardzo lobię tą postać jest charyzmatyczna i ma "jaja":) Bardzo dobry serial i odskocznia od coraz gorszego "The walking dead" Pozdrawiam :)

ally_2003

Nie no, nic się nie stało ;) Nie potrzebnie się uniosłem tym wykrzyknikiem na końcu zdania. Chodziło mi tylko o to, że warto czasem znać klasykę - tym bardziej, jeśli ogląda się prequel jednego z największych klasyków kina. Z drugiej jednak strony, rzeczą oczywistą jest, że nie da się chyba obejrzeć (lub przeczytać) wszystkich klasyków. Także tego, wybaczam i proszę o wybaczenie :P

ally_2003

W ogóle... wszyscy teraz sobie wypominają te spojlery, ale to chyba normalne, że na forach pod filmami można czasem trafić na komentarze zdradzające fabułę (zwłaszcza na Filmwebie, gdzie nie uświadczysz nawet porządnej opcji do ich oznaczania albo ukrywania).

ocenił(a) serial na 9
ernest_zlotousty

Hihi spoko nie ma sprawy, wybaczam :D Co do spojlerowania nikomu jeszcze nie wypomniałem tego jednak ten serial naprawdę mnie zaciekawił :) W sumie to twórcy równie dobrze mogli pójść inną ścieżką względem oryginału i np nie uśmiercać matki Normana. Jestem chyba już przyzwyczajony do czegoś takiego, wspomniany wcześniej serial "The walking dead" nawiązuje do komiksu który namiętnie kiedyś czytałem. Tam dużo rzeczy nie trzyma się kupy i np ktoś kto powinien zginąć na początku dalej sobie żyje i ma się dobrze... Jest to luźne nawiązanie do zeszytów Kirkmana i tuta równie dobrze mogłoby być podobnie.
Nie wiem czy to dobre porównanie jednak szybko przyszło mi do głowy :)

użytkownik usunięty
ally_2003

skoro serial tak ci się podoba, proponuję siedzieć na dupie i go oglądać a nie przeglądać forum gdzie pełno jest spojlerów, tak wiem mój błąd że nie oznaczyłam komentarza jako spojler ale twój komentarz jest zbędny, na pocieszenie dodam że też dowiedziałam się o śmierci Normy przed obejrzeniem odc ale zdjęć z sceną jej śmierci po odcinku było pełno na instagramie facebooku itp

ocenił(a) serial na 9

Po co te nerwy? Wchodzę na forum ponieważ interesuje mnie opinia innych jednak wystrzegam się wszelkich postów oznaczonych jako "uwaga spojler". Facebooka używam bardziej jako komunikatora, a instagram to to nawet nie wiem co to jest. Pozdrawiam

ally_2003

Śmierć Normy przewidzialem w 1 sezonie ( nie oglądając Psychozy ). Jeżeli ktoś jest tym faktem zaskoczony to....