Moim zdaniem Hannibal jest bardziej klimatyczny, nieprzewidywalny i ma świetne wykonanie od
strony technicznej. Bates Motel jest średni ale przyjemny chociaż jeszcze mnie nie zaskoczył i nie
mam tego dreszczu jak oglądam Hannibala. Niektóre sceny nie przemyślane, jak mogli uciec z
plantacji marihuany jak goniło ich dwóch uzbrojonych mężczyzn, a do tego ta dziewczyna targała tą
butle.... I jeszcze teksty typu zmieniła status na fejsie? -nie - t było tylko zwykłe ruchanko xD
Spartacus to idiotyczne popłuczyny po "300" jeśli chodzi o reżyserię. Masa bezsensownego seksu, przemocy, wpychanych na siłę słabych efektów CGI i masy beznadziejnej krwi. Ach, ten realizm.
gdybyś trochę poznał historię starożytnego Rzymu i nie tylko, mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat :
- seksu - ( normalną sprawą było kochanie się z tą samą lub przeciwną płcią, ( Juliusz Cezar miał swojego kochanka), co 2 dom był burdelem
- przemoc - uwielbiali igrzyska i walki gladiatorów
- co do efektów i masy beznadziejnej kwi nie będę się wypowiadał, ale na pewno podczas walk gdzie latały poucinane członki ciał było bardzo dużo krwi
- realizm - Juliusz Cezar nie brał udziału w powstaniu Spartacusa ( wiadomo, że reżyser ubarwiał sobie całość filmu ), i uważam że mniej realizmu jest w M jak miłość niż w Spartacusie.
"- seksu - ( normalną sprawą było kochanie się z tą samą lub przeciwną płcią, ( Juliusz Cezar miał swojego kochanka), co 2 dom był burdelem"
I dlatego wpakujmy go tyle ile się da, bo jest to niesamowicie ważne dla fabuły, nie mogło to trwać minutę, oj nie, i nie mogło zostać ogólnie pokazane.
"- przemoc - uwielbiali igrzyska i walki gladiatorów"
Dobra, może zostać, bo tak było, ale to nie usprawiedliwia krwi CGI.
"- co do efektów i masy beznadziejnej kwi nie będę się wypowiadał, ale na pewno podczas walk gdzie latały poucinane członki ciał było bardzo dużo krwi"
Nie wydaje mię się, że w tamtych czasach jeśli walnąłeś kogoś, to od razu leciała fontanna krwi unosząca się w powietrzu niczym dym, znikająca po 2 sekundach.
a więc po obejrzeniu tego serialu możesz powiedzieć , że w tamtych czasach tylko się kochali i zabijali aż krew tryskała na osoby oglądające igrzyska, czyli powiesz prawdę o tamtych czasach - jak dla mnie nic nie skłamiesz
Miałem napisać, że Spartacus to przecież dawno powstał, ale dopiero teraz zauważyłem, że w cztery lata nakręcili cztery seriale Spartacus, no zdolni są.
Zdecydowanie Hemlock grove, bardzo klimatyczny serial mam nadzieję, że będzie drugi sezon. Hannibal też bardzo fajny :)
3 seriale: "Hemlock Grove", "Demony da Vinci" oraz właśnie "Bates Motel". Trzeba będzie sprawdzić resztę...
Demony da Vinci? tak jasne, chyba w kategori największy kicz, egzekwo z Following :))Moi faworyci to House of Cards,Vikings,Hannibal i Banshee
xD Tak, tak... z tymi dwoma pierwszymi się zgodzę, reszta... bez komentarza :)
A ja zostawię bez komentarza, twoje oceny:) dla takich hitów jak: Pamiętniki wampirów♥,Czysta krew, Bates Motel i Demony da Vinci
Hemlock Grove bardzo dobry. a właściwie ja o nim wcześniej nie słyszałam, dopóki nie weszłam tu a forum. Dziś widziałam zwiastun Draculi - dobrze się zapowiada. Resztę wspomnianych tu seriali muszę obejrzeć. Ale to po sesji :)
Zgadzam się, Hannibal dużo lepszy. Ale zamierzam obejrzeć cały s.1, więc dopiero po zakończeniu serii ocenię Bates Motel xd