O nastolatku Normanie, który po śmierci ojca przeprowadza się z matką do małego miasteczka (chłopak i matka są bardzo ze sobą żżyci). Szybko... pakują się w pewne tarapaty, ale nie chce spoilerować. Okazuje się też, że mieszkańcy miasteczka również mają trochę brudnych sekretów. Wśród bohaterów mamy jeszcze cholernie podejrzliwego szeryfa, dwie słitaśne przyjaciółeczki Normana i przyrodniego brata Normana, Dylana, który nie jest w najlepszych stosunkach z matką. Tak ogólnie to tyle.
Oficjalnie to prequel Psychozy, którą generalnie polecam obejrzeć przed wzięciem się za serial.
Zapomniałam o bardzo istotnej informacji - Norman i jego matka kupują motel i go prowadzą. ;D
Nie ma za co. ;) Jak przeczytałam mój opis, to stwierdziłabym, że mnie osobiście nie zachęciłby do obejrzenia serialu. Ale generalnie mnie mało co przekonałoby do tego, bo wziąć się za jakikolwiek serial - w tym przypadku byłam ciekawa, co i jak zrobią, bo uwielbiam Psychozę. Pierwsze cztery odcinki generalnie mi się podobały - no dobrze, wkurzało mnie parę głupot - ale nie mogę się doczekać dalszych odcinków, a to jest już spory plus.