PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36151
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Kiedy z 3 tygodnie temu pojawiły się zapowiedzi tego serialu na kanale 13'th Street byłam zachwycona. Serial, który opowiada co się działo przed wydarzaniem z "Psychozy". Będący o dorastaniu Normana i tym co zmieniło go w taką osobę jaka znamy z filmu. Dodatkowo główną rolę powierzono Freddiemu Highmore, którego uważam za utalentowanego młodego aktora. Jednocześnie fizycznie jest również podobny do Anthonego Perkinsa. Miałam tylko nadzieję, że wymyśla naprawdę dobrą historię i nie schrzanią sprawy. Zapowiadał się cud, miód i orzeszki.

Niestety zanim jeszcze dane mi było zobaczyć pierwszy odcinek (może to nawet dobrze bo będę w stanie psychicznie przygotować się do tego co zostanie mi zaserwowane) pojawiły się kolejne odsłony co do serialu. I oto zostałam poinformowana, że to co przedstawiono w serialu nawiązuje do filmu ale bardzo luźno. Najbardziej razi mnie, że przeniesiono akcję z lat 40-tych, 50-tych do współczesnych co odbiera wg mnie dużo z klimatu historii.

Na pewno z ciekawości obejrzę przynajmniej pierwszy odcinek, może pomimo wszystko spodoba mi się i będę go oglądać. Jednakże wolałabym aby serial był wpasowany w ramy czasowe filmu i tym samym stanowiły jeden chronologiczny ciąg.

ocenił(a) serial na 7
Nariel_ArYarrel

też mocno się zdziwiłam kiedy jedna panna zrobiła zdjęcie iphonem, myślałam że akcja będzie dotyczyła czasów sprzed Psychozy wtedy serial plus film składałby się na jedną całość.... jestem po pierwszym odcinku i jest okej ale bez fajerwerków

ocenił(a) serial na 8
Nariel_ArYarrel

Dokładnie, niemniej jednak serial bardzo mi się podoba :)