PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36153
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Szósty odcinek mistrzowski, zdecydowanie najlepszy ze wszystkich. Zakończenie bardzo zaskakujące. Aczkolwiek mam zastrzeżenie co do jednej kwestii: kiedy policjant zaczął gonić Azjatkę, nadjechali Norman i jego brat. Czemu kiedy dowiedzieli się o wszystkim, od razu nie zaczęli ścigać policjanta, mimo że Norma zawracała im głowę o kwestię przeprowadzki Normana? Zachowanie Normy było irracjonalne, wiadomo że bardzo zależy jej na Normanie, ale jednak kwestia Azjatki była wtedy ważniejsza. Tak więc, jak już wspominałem: czemu od razu nie wyruszyli w pościg?

Po drugie: czy Azjatka przeżyła, a policjant wrócił bo nie mógł jej znaleźć, czy może zabił ją i wrócił dopiero po tym? Czy może wyjaśni się to dopiero w kolejnym odcinku? Bardzo proszę o wytłumaczenie mi tych dwóch kwestii :)

ocenił(a) serial na 6
FreckledBoy

Do do pierwszej sprawy - Norma po prostu nie jest normalna i nie zachowuje się racjonalnie, tak jak pisałeś.
Druga sprawa - Azjatka nie żyje, chociaż też wydaje mi się, że nie było do dokładnie pokazane. W 7 odcinku Norman mówi szeryfowi, że Shelby mówił, że zastrzelił dziewczynę w lesie.

Ciri94

Szkoda, właściwie to nawet lubiłem postać Normy, a tu się okazuje, że jest jeszcze większą zołzą niż myślałem :/

ocenił(a) serial na 6
FreckledBoy

U mnie na odwrót - Norma wydaje mi się często zbyt normalna i miła. Jak obejrzałam Psychozę, to wyobrażałam sobie, jaka to musiała być cholernie zaborcza i wredna jędza przez cały czas. A w serialu nie jest aż tak źle.

ocenił(a) serial na 7
Ciri94

Ja to bardziej zrozumiałem, że powiedział, że Shelby ją POstrzelił, ale pewnie się okaże w którymś z najbliższych odcinków.

ocenił(a) serial na 6
nikike

Ja odniosłam wrażenie, że historia z Azjatką jest już zakończona, jak i ten cały incydent ze strzelaniną koło motelu. Szeryf wszystko załatwił. Nie wiem zresztą, jak mieliby dalej wykorzystać tą bohaterkę. No ale mogę się mylić, zobaczymy.

ocenił(a) serial na 7
Ciri94

Oj, coś mi się wydaje, że ten nowy gość motelu ma coś wspólnego z "biznesem", więc jeszcze by była okazja ją wykorzystać. A nawet jeżeli nie on, to ktoś inny, bo w tym nie brali przecież udziału tylko Shelby i Keith...

ocenił(a) serial na 6
nikike

coś mi się wydaje, że ten nowy gość motelu ma coś wspólnego z "biznesem" - też mi się tak zdaje, tylko przypuszczałam, że do motelu będą sprowadzać nowe dziewczyny. Jeśli Azjatka żyje i została znaleziona, to powinna być w rękach policji, a wtedy policja po jej zeznaniach powinna zacząć walczyć z biznesem. Jeśli gdzieś jest w lasach, to postrzelona raczej nie pożyje zbyt długo. Możliwe też że Shelby kłamał, że ją za/postrzelił, a wtedy to nie wiem co.