PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36153
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Taki miszmasz gatunkowy. Brak spóności jest trochę niepokojący, ale serial ma swoje mocne strony. Zachęcam do przeczytania recenzji:
http://zaliczone.blogspot.com/2013/12/tylko-ja-i-moja-mama-bates-motel-2013.html

ocenił(a) serial na 10
obywatelw

Dlaczego brak spojnosci? Ja bym to raczej nazwal "kompleksem" gatunkowym jezeli juz, serial zapowiada sie swietnie, i jezeli American Horror Story ma ocene 7, to bates motel zasluguje na 9/10, oglada sie go jak naprawde dobry thriller, ciekaw jestem jak potoczy sie fabula...

ocenił(a) serial na 7
herbatkowy

Jasne, rzecz podejścia, ale o gatunkowym chaosie i miszmaszu napisałam w recenzji. Mnie to troche razi, albo przynajmniej rzuca sie mocno w oczy. Taka chcęć zadowolenia wszystkich

ocenił(a) serial na 10
obywatelw

Zgadza sie, ale co w tym zlego? W mniejszym lub wiekszym stopniu moznaby powiedziec to o kazdym dobrym serialu, i nie uwazam tego za wade... Moze w bates motel troche bardziej rzuca sie to w oczy, bo jestesmy skupieni na jednym bohaterze i jego matce. Poza tym nawet jesli tworcy chcieli zadowolic wszystkich, to im sie to nie udalo bo Ciebie nie zadowolili :)

ocenił(a) serial na 7
herbatkowy

No własnie, za bardzo się starali : P A tak na poważnie to uważam, że serial bardzo dobry, ale jednak ten taki chorobliwy wysiłek scenarzystów jest za bardzo widoczny

ocenił(a) serial na 10
obywatelw

czyli lepiej jakby robili na odwal ? ;]

ocenił(a) serial na 7
herbatkowy

to był zart z mojej strony. Ale miałam na myśli oczywiście to, że jeżeli robi się coś na siłę, to zazwyczaj ten brak naturalnosci widać. W Breaking bad działy się równie, a nawet o wiele bardziej nieprawdopodobne opowisci, tyczące wielu grup społecznych i wiekowych, a wszystko to układało się tak naturalnie, że w ogole na tę nieprawdopodobność nie zwracało się uwagi. Taki przykład.

ocenił(a) serial na 8
obywatelw

Serial spoko ma swój ten klimat .