PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875837}
6,9 18 tys. ocen
6,9 10 1 18154
5,0 3 krytyków
Behawiorysta
powrót do forum serialu Behawiorysta

Przemiana Horsta z chłodnego, zagadkowego psychopaty z obsesją na punkcie dylematów moralnych w jakiegoś skrzywdzonego chłopca, któremu w dodatku z odcinka na odcinek coraz bardziej odklejała się piąta klepka, to jakaś słaba akcja. Nie zrozumcie mnie źle, opowieść o facecie który morduje każdego kto kiedyś skrzywdził jego "siostrę" z bidula byłaby fajna, gdyby była właśnie o tym od początku, a to że Horst pod koniec miał ewidentne oznaki schizofrenii wcale serialowi nie pomogło. Jeżeli tak to miało wyglądać w dziele autora to mogę jedynie przeprosić, bo mnie to nie przekonało. No i oczywiście kultowa pani terapeutka której samej ewidentnie potrzebny jest psychiatra. Prawdopodobnie najbardziej nieintencjonalnie zabawny element w historii kryminałów.

ocenił(a) serial na 10
MaxiKingBoy

pani terapeutka to sztosiwo ;) dla mnie to było mrugnięcie w kierunku widza i lekki akcent komediowy

ocenił(a) serial na 8
MaxiKingBoy

Właśnie to, że te motywy nie były znane od samego początku to plus tego serialu. To że dopiero po czasie dowiadujemy się że "dylematy" mają jakieś podłoże w dzieciństwie, że każdy z uczestników dylematu ma coś za uszami - dla mnie mega rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 10
MaxiKingBoy

Właśnie to wisienka na torcie taka opcja, że Horst miał powody dla których tak a nie inaczej zorganizował tą całą akcję. Jakby nie patrzeć odegrał swoją rolę idealnie, tak właśnie czytając książkę wyobrażałam sobie Horsta.