Radek nie żyje,przedstawienie Balladyny,w lesie słychać strzały.Finał zapowiada się bardzo ciekawie.
W klubie przecież, jak patrzył za tym hakerem. Później zaczął się słaniać na nogach. Nie było to pokazane w 100% ale można się domyślić, że został czymś nakłuty.
Było widać kiedy podchodził do filaru, że jeden koleś mu się przygląda, a po chwili dostał czymś w szyję, zapewne strzykawką.
Jest znów mnóstwo pytań, takie najważniejsze:
1. Kto obserwował Stuhra i Kędzierskiego jak wchodzili do klubu?
2. Co się dzieje w domu Magdy, a właściwie co to za budynek, bo na dom nie wygląda?
3. Również rodzice Magdy są dziwni - wyjątkowo często wychodzą, jeszcze ostentacyjnie mówią żeby do nich nie dzwonić.
Pobocznie to też zaciekawił mnie cynk do Marty o śmierci Eweliny, cały czas intryguje mnie szef policji ze swoim kolegą blondynem oraz nie dają spokoju trzy rzeczy z wczesniejszych odcinków:
a) do kogo dzwonił Tymek jak Magda wchodziła do samochodu
b) co Iwo powiedział temu koledze blondynowi podczas masakry w szkole
c) kto jest tym 3/3 z celów do odstrzelenia
Może Tymek ostrzegł Radka? Sugeruje to użycie bramki SMS. Może pokojarzył to po fakcie zatrzymania przez policję.
Miałem na myśli, że Tymek ostrzegł Lucka- nie Radka.
Może ktoś się domyśla kto robił zdjęcia Ewelinie i Radkowi?
fota zrobiona przez belfra miała być polisą zabezpieczająca bezpieczeństwo Eweliny w razie jakieś wpadki, bo agent cbś od pierwszego spotkania mówił że on o niczym nie wie, tzn. że Ewelina działa nieoficjalnie, dlatego też Radziu nie chciał zdradzić w raborcie kim jest kret
Ewidentnie na trailerze było widać że befer zajął się sprawą tego kto jest tym 3/3 z jakiegoś zdjęcia.
Może mi się wydawało, ale Stuhra i Kędzierskiego obserwował z samochodu gość w okularach. Czyżby przełożony Radka?;)
mi też delikatnie to minęło po klatkowaniu tej sceny , bardzo prawdopodobne , że gość ma okulary. Jeszcze jest jedna osoba z okularami, ten kujonek z ich klasy, no i w sumie ten grubszy haker, ale to raczj nie on ;p
Kiedy w zwiastunie Zawadzki mówi o trzecim z trzech celów mamy zoom na zdjęcie, a na nim czerwonym kółkiem oznaczeni Iwo, Karolina i Magda. Trzy wcześniej wspomniane cele, czy trzy ofiary przedstawienia?
być może to miała być misja samobójcza więc dlatego Iwo zaliczył siebie do tych 2/3 z planu i w sumie szedł z pistoletem tak żeby sprowokować policje do strzłów
Właśnie coś takiego przyszło mi do głowy, aczkolwiek wiem też, że zdjęcia pokazywane w zwiastunie mogą nie mieć nic wspólnego z tymi z odcinka (mam na myśli zdjęcie klasowe z Dobrowic: inne w 10 odcinku, inne w zwiastunie 6 odcinka, a w samym odcinku jeszcze inne)
Ten kto obserwowal Belfta i KEdziora , czeka na spotkanie zTymkiem. Czyli tym kto tym wszystkim steruje..Jest to ktos w okularach , ja obstawiam szefa Radka...A moze nauczyciel biologii ;) ale to byloby juz troche na wyrost. Wymyslil sobie teatr po tym jak Tymek dal anons na vlogu.zobaczymy
pasowałoby na ewentualną furtkę do sezonu 3. Przy okazji zrestartowałoby pozycję belfra do etapu "faceta bez zobowiązań".
i co może jeszcze w 3 sezonie partnerka Belfra była by Magda? ;) Ale przyznam teoria ciekawa bo 3 sezon jest możliwy jak oglądalność utrzymała poziom 1 sezonu.
Miałem wrażenie ze widzę nieprzytomną Marte i płaczącego belfra w tym zwiastunie ostatniego odcinka.
Belfer pewnie pękł, bo nie zdążył pozbierać się po śmierci Eweliny, a tu kolejny trup. Ale Twoja teoria mi się bardzo podoba, jak wyżej pisano - ciekawy wstęp do 3 sezonu.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/belfer-2-hitem-canal-wyniki-ogladalnosci tu masz dane
Znalazłem dane na temat oglądalności Belfra 2 wynosi średnio około 306 tys. widów, jak na serial emitowany na Canal+ jest bardzo dobrze i nawet lepiej niż w pierwszym sezonie, do tego należy doliczyć też widzów na platformach Player.pl, NC+Go itp. Więc szansa na 3 sezon jest, tylko ciekawe gdzie teraz będzie akcja.
3 sezon? W sumie chciałbym ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić jakby to wyglądało,że Zawadzki będzie się tułał po różnych miastach i rozwiązywał zagadki? Jakoś tego nie widzę,poza tym też mam wrażenie że Kędzierski został otruty,prawdopodobnie tak jak Ewelina,a szkoda bo to najlepsza postać w serialu.Zapowiada się że ostatni odcinek będzie bardzo ciekawy :)
Sugerując się zwiastunem 8 odcinka, to Magda współpracuje z belfrem, a więc jest po dobrej stronie mocy.
W sumie to nie do końca może tak być, gdzieś mi siedzi w głowie, że to ona będzie najczarniejszym charakterem tego sezonu.
I tak pewnie jest, ona przez cały czas gra. To pewnie było jednym z powodów tego, dlaczego wyłapała od belfera liścia. Po prostu stale próbuje coś grać, a to że pomogła mu schwytać Lucjana to pikuś, on to raczej był mniejszym złem w tym wszystkim.
Nie będzie najgorszym czarnym charakterem. To pewnie bezie coś w tym stylu że Ona była biedna tak jak biedna była Balladyna, sugeruje to też jej mieszkanie. Ktoś jej coś zaproponował za kasę a ona na to poszła. Oczywiście tak jak Balladyna wplątuje się po uszy w sieć intryg, z której nie ma szans wyjść.
swoją drogą ciekawe czy pokażą w ostatnim odcinku cały spektakl Balladyny.
+1 Też z chęcią obejrzałbym zwiastun. Jak jest ktoś w stanie podesłać, to z góry dziękuje.
Zwiastun odcinka 8: https://rutube. ru/video/1dff92cbb7adb323f22d1b57bac972f5/ (usuńcie spację po kropce)
dzięki, widać na nim też brata Tymka nad dołem w lesie z Magdą, która sugeruje, że kogoś zabił, chyba że to ten policjant Borys.