PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124462
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Radek nie żyje,przedstawienie Balladyny,w lesie słychać strzały.Finał zapowiada się bardzo ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
sophie16_filmweb

Co mogło stać się Radkowi???

ocenił(a) serial na 8
zpawlowicz01

Ktoś go ukuł czymś w szyję jak był w klubie.

ocenił(a) serial na 8
zpawlowicz01

Oberwał czymś w szyje, podczas oględzin zaznaczyli to czerwonym okręgiem.

zpawlowicz01

W pierwszym momencie pomyślałem o wstrzykniętej truciźnie, więc być może to.

ocenił(a) serial na 7
djmacius

strzykawką dostał.

ocenił(a) serial na 8
giggsuscw

kiedy???

ocenił(a) serial na 7
zpawlowicz01

Było na zbliżeniu, serio.

zpawlowicz01

W klubie przecież, jak patrzył za tym hakerem. Później zaczął się słaniać na nogach. Nie było to pokazane w 100% ale można się domyślić, że został czymś nakłuty.

zpawlowicz01

Było widać kiedy podchodził do filaru, że jeden koleś mu się przygląda, a po chwili dostał czymś w szyję, zapewne strzykawką.

sophie16_filmweb

Jest znów mnóstwo pytań, takie najważniejsze:

1. Kto obserwował Stuhra i Kędzierskiego jak wchodzili do klubu?
2. Co się dzieje w domu Magdy, a właściwie co to za budynek, bo na dom nie wygląda?
3. Również rodzice Magdy są dziwni - wyjątkowo często wychodzą, jeszcze ostentacyjnie mówią żeby do nich nie dzwonić.

Pobocznie to też zaciekawił mnie cynk do Marty o śmierci Eweliny, cały czas intryguje mnie szef policji ze swoim kolegą blondynem oraz nie dają spokoju trzy rzeczy z wczesniejszych odcinków:

a) do kogo dzwonił Tymek jak Magda wchodziła do samochodu
b) co Iwo powiedział temu koledze blondynowi podczas masakry w szkole
c) kto jest tym 3/3 z celów do odstrzelenia

ocenił(a) serial na 8
djmacius

i dodaj 4. Kto ostrzegł Lucka

ocenił(a) serial na 9
MajkeL9508

Może Tymek ostrzegł Radka? Sugeruje to użycie bramki SMS. Może pokojarzył to po fakcie zatrzymania przez policję.

ocenił(a) serial na 9
thebeginner

Miałem na myśli, że Tymek ostrzegł Lucka- nie Radka.
Może ktoś się domyśla kto robił zdjęcia Ewelinie i Radkowi?

thebeginner

Prawdopodobnie Stuhr. Chciał mieć w jakiś sposób haka na Radka.

ocenił(a) serial na 9
thebeginner

Oczywiście ze Stuhr. Przecież pokazał Radkowi zrobione im zdjęcie.

thebeginner

fota zrobiona przez belfra miała być polisą zabezpieczająca bezpieczeństwo Eweliny w razie jakieś wpadki, bo agent cbś od pierwszego spotkania mówił że on o niczym nie wie, tzn. że Ewelina działa nieoficjalnie, dlatego też Radziu nie chciał zdradzić w raborcie kim jest kret

ocenił(a) serial na 9
djmacius

Ewidentnie na trailerze było widać że befer zajął się sprawą tego kto jest tym 3/3 z jakiegoś zdjęcia.

ocenił(a) serial na 8
djmacius

Może mi się wydawało, ale Stuhra i Kędzierskiego obserwował z samochodu gość w okularach. Czyżby przełożony Radka?;)

Robert1980

Jeśli faktycznie ktoś miał okulary to przełożony Radka wchodzi w grę, ale pasuje też np Karol ;)

ocenił(a) serial na 8
djmacius

mi też delikatnie to minęło po klatkowaniu tej sceny , bardzo prawdopodobne , że gość ma okulary. Jeszcze jest jedna osoba z okularami, ten kujonek z ich klasy, no i w sumie ten grubszy haker, ale to raczj nie on ;p

djmacius

Kiedy w zwiastunie Zawadzki mówi o trzecim z trzech celów mamy zoom na zdjęcie, a na nim czerwonym kółkiem oznaczeni Iwo, Karolina i Magda. Trzy wcześniej wspomniane cele, czy trzy ofiary przedstawienia?

avayne

"wykonałem 2/3 planu" mi się wydaje że po prostu powtarza słowa, które wypowiedział Iwo w kiblu

avayne

być może to miała być misja samobójcza więc dlatego Iwo zaliczył siebie do tych 2/3 z planu i w sumie szedł z pistoletem tak żeby sprowokować policje do strzłów

szykuj

Właśnie coś takiego przyszło mi do głowy, aczkolwiek wiem też, że zdjęcia pokazywane w zwiastunie mogą nie mieć nic wspólnego z tymi z odcinka (mam na myśli zdjęcie klasowe z Dobrowic: inne w 10 odcinku, inne w zwiastunie 6 odcinka, a w samym odcinku jeszcze inne)

djmacius

Tam zaraz wiele pytań. Dla mnie wszystko jest jasne, ale nie powiem, bo nie będę spojlerował. O.

djmacius

Ten kto obserwowal Belfta i KEdziora , czeka na spotkanie zTymkiem. Czyli tym kto tym wszystkim steruje..Jest to ktos w okularach , ja obstawiam szefa Radka...A moze nauczyciel biologii ;) ale to byloby juz troche na wyrost. Wymyslil sobie teatr po tym jak Tymek dal anons na vlogu.zobaczymy

ocenił(a) serial na 9
sophie16_filmweb

Ja dodam od siebie że prawdopodobnie Marta Mirska tez nie żyje.

ocenił(a) serial na 8
bytrek

Skąd taka teoria??

ocenił(a) serial na 9
bytrek

pasowałoby na ewentualną furtkę do sezonu 3. Przy okazji zrestartowałoby pozycję belfra do etapu "faceta bez zobowiązań".

ocenił(a) serial na 8
thebeginner

i co może jeszcze w 3 sezonie partnerka Belfra była by Magda? ;) Ale przyznam teoria ciekawa bo 3 sezon jest możliwy jak oglądalność utrzymała poziom 1 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
MajkeL9508

Miałem wrażenie ze widzę nieprzytomną Marte i płaczącego belfra w tym zwiastunie ostatniego odcinka.

ocenił(a) serial na 8
bytrek

Płaczący Belfer był ale gdzie ty widziałeś scenę z Martą?

bytrek

Belfer pewnie pękł, bo nie zdążył pozbierać się po śmierci Eweliny, a tu kolejny trup. Ale Twoja teoria mi się bardzo podoba, jak wyżej pisano - ciekawy wstęp do 3 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
avayne

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/belfer-2-hitem-canal-wyniki-ogladalnosci tu masz dane

ocenił(a) serial na 9
MajkeL9508

Znalazłem dane na temat oglądalności Belfra 2 wynosi średnio około 306 tys. widów, jak na serial emitowany na Canal+ jest bardzo dobrze i nawet lepiej niż w pierwszym sezonie, do tego należy doliczyć też widzów na platformach Player.pl, NC+Go itp. Więc szansa na 3 sezon jest, tylko ciekawe gdzie teraz będzie akcja.

ocenił(a) serial na 7
thebeginner

3 sezon? W sumie chciałbym ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić jakby to wyglądało,że Zawadzki będzie się tułał po różnych miastach i rozwiązywał zagadki? Jakoś tego nie widzę,poza tym też mam wrażenie że Kędzierski został otruty,prawdopodobnie tak jak Ewelina,a szkoda bo to najlepsza postać w serialu.Zapowiada się że ostatni odcinek będzie bardzo ciekawy :)

Il_Faraone

Ewelina została uduszona.

ocenił(a) serial na 9
sophie16_filmweb

Sugerując się zwiastunem 8 odcinka, to Magda współpracuje z belfrem, a więc jest po dobrej stronie mocy.

ocenił(a) serial na 9
bytrek

W sumie to nie do końca może tak być, gdzieś mi siedzi w głowie, że to ona będzie najczarniejszym charakterem tego sezonu.

Itsashrose

I tak pewnie jest, ona przez cały czas gra. To pewnie było jednym z powodów tego, dlaczego wyłapała od belfera liścia. Po prostu stale próbuje coś grać, a to że pomogła mu schwytać Lucjana to pikuś, on to raczej był mniejszym złem w tym wszystkim.

ocenił(a) serial na 9
kbdrwnk

Ten sezon jest totalnie pokręcony :D ciekawe co z Tymkiem

ocenił(a) serial na 9
Itsashrose

Nie będzie najgorszym czarnym charakterem. To pewnie bezie coś w tym stylu że Ona była biedna tak jak biedna była Balladyna, sugeruje to też jej mieszkanie. Ktoś jej coś zaproponował za kasę a ona na to poszła. Oczywiście tak jak Balladyna wplątuje się po uszy w sieć intryg, z której nie ma szans wyjść.

swoją drogą ciekawe czy pokażą w ostatnim odcinku cały spektakl Balladyny.

ocenił(a) serial na 10
sophie16_filmweb

Masz jakiś link do tego zwiastuna?

ocenił(a) serial na 9
dadan1919

+1 Też z chęcią obejrzałbym zwiastun. Jak jest ktoś w stanie podesłać, to z góry dziękuje.

sophie16_filmweb

Zwiastun odcinka 8: https://rutube. ru/video/1dff92cbb7adb323f22d1b57bac972f5/ (usuńcie spację po kropce)

michu312

dzięki, widać na nim też brata Tymka nad dołem w lesie z Magdą, która sugeruje, że kogoś zabił, chyba że to ten policjant Borys.

ocenił(a) serial na 7
olejek111

To ten policjant Borys

ocenił(a) serial na 8
giggsuscw

Podobny jest też do tego Sławka zamknietego w kanciapie

giggsuscw

co ma wspolnego MAgda z tym Borysem? Stawiam na Slawka

ocenił(a) serial na 9
sophie16_filmweb

Ja myślę, że to przedstawienie "Balladyny" może okazać się kluczem do zrozumienia tego, co się tam dzieje.