PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128766}

Bez skazy

Nip/Tuck
2003 - 2010
7,7 6,2 tys. ocen
7,7 10 1 6207
8,0 3 krytyków
Bez skazy
powrót do forum serialu Bez skazy

powiem, tak, pierwszy odcinek 5 sezonu zachwycił mnie. Miał tempo, nerw i ten sexy styl Nip/Tuck znany z 1 i 2 sezonu. Ale już w drugim odcinku wszystko siada i zaczyna zahaczać o smęty z sezonu 4. ale i tak będę oglądać :)

ocenił(a) serial na 8
joshlymanfan

obejrzalem pierwszy odcinek, i wrazenia mam mieszane, choc przyznaje, ze bylo w nim duzo wiecej feelingu z pierwszych dwoch sezonow, niz w calym sezonie czwartym ;] problem w tym, ze teraz feeling ten juz nie wywoluje takich orgazmistycznych spazmow zainteresowania jak wczesniej, materia zwyczajnie sie wyczerpuje.

miniSPOILER

plus na pewno nalezy sie scenarzystom za przeniesienie akcji do los angeles i za "pozbycie" sie rodzinki mcnamary. mam nadzieje, ze tworcy serialu skorzystaja z tego do maximum, i tak pomanewruja dalsza akcja, ze serial znow zablysnie. obawiam sie jednak, ze ani motyw "zaczynamy od poczatku", ani motyw "bawimy sie w hollywood, akcja" nie beda w stanie udzwignac calego sezonu. licze wiec na cos wielkiego i zabieram sie za odcinek drugi..

pozdrawiam

joshlymanfan

Jak dla mnie calkiem calkiem, choc po pierwszych minutach troche sie zniechecilem (m.in. ta gra w kosza...). Ale pozniej jakos mnie zaciekawil. Troche inaczej sobie to wyobrazalem jak przeczytalem pierwsze spoilery 5 sezon. Powiem tez ze wlasnie brakuje mi troche Julii, Matt'a i Kimber ale wiem ze sie jeszcze na 100% pojawia...

ocenił(a) serial na 8
joshlymanfan

odcinek trzeci to juz zdecydowanie powrot do formy, tak trzymac! ;]

ocenił(a) serial na 10
nono

odcinek trzeci ... nie mam słow
:))))))))))))

ocenił(a) serial na 10
GOGO_3

z odcinka na odcinek jest coraz bardziej hard core'owo, ale jednocześnie ma to wszystko jakiś sens, a nie tak jak w 4 sezonie, gdzie eskalacja dziwactw niczemu nie służyła. Odcinek 4 powraca do problemu demonów toczących duszę Christiana i mamy tam kilka scen, które wywołują prawdziwe dreszcze. :)

Uważam więc, ze sezon 5 jest w świetnej formie! nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
joshlymanfan

już 5 odcinków nowej serii i chlopaki trzymają poziom! dreszcze chodzą po plecach..

Zastanawiam się jednak nad jedną sprawą, Ryan Murphy powiedział kiedyś, że każdy sezon jest tak dobry, jak główny antagonista duetu Troy/McNamara.

+++++++++++++++++++++++ dalej lekki spoiler +++++++++

1 sezon - Escobar
2 sezon - Ava
3 sezon - Carver
4 sezon - łowcy organów
5 sezon - no własnie??? kto? seksowna małolata??
ciągle nie wiadomo. po 1szym odcinku myślałam, że bedzie nim domina grana przez Tie Carrere, ale na razie nie widać jej. Wiec kto? :)

ocenił(a) serial na 8
joshlymanfan

s5e5 spoila

cos czuje, ze Eden bedzie Avą sezonu piątego, gdyz na pewno nie odpusci po tym co zrobil jej Christian. szykuje sie epicka zemsta "panny -2" ;]

wszystko wskazuje tez na ponowny(czyzby grande finale?) boj o Julie miedzy ojcami Matta.

.
.
.
.
.
.
.
.

jestem ciekaw czy scenarzysci usmierca ktoregos z glownych bohaterow. skoro to ostatni sezon, jest to calkiem mozliwe. czesto w sezonach finalnych siega sie po takie narzedzie upikantnienia serialu ;>

ocenił(a) serial na 10
nono

skąd wiesz ze ma być to ostatni sezon ?

ocenił(a) serial na 10
nono

nie no motyw porwania przez kosmitów jest totalnym przegięciem...nie rozumiem do czego oni zmierzają...
ale motyw porwania Julii i Olivii byl dobrze pomyslany i posuwa bohaterki i scenariusz o psychologiczny krok dalej.

joshlymanfan

7 odcinek-jak na razie najlepszy wg mnie odcinek w piątym sezonie.Może troszkę przegięli z tymi kosmitami,ale reszta świetna.Scena na końcu kiedy Matt się pali i ta piosenka...cudo:D Na początku myślałem,że go uśmiercą!Nip tuck staje się coraz bardziej mroczne i dramatyczne i o to chodzi.Mam nadzieję,że się zrehabilitują po słabym czwartym sezonie!

ocenił(a) serial na 10
Dawid20

uwaga SPOILER ========================================

Julia i Christian razem!! at last!! czekam z niecierpliwością, kiedy Julia zostanie przez niego zdradzona no i co na to Olivia???

p.s. Czy Julian M. aka C. Troy może być jeszcze sexowniejszy?? ;)