Uważnie obserwuję średnią serialu i nie da się zauważyć faktu, że od czasu skasowania fałszywych kont na filmwebie średnia serialu wzrosła o jakieś 0,80. Teraz jednak znów widać, że głosów po mału przybywa a średnia idzie w dół. Nie rozumiem czemu ten serial ma tylu przeciwników.
Ja mu daję najwyżej 4/10. Chociaż niektóre zabiegi chirurgiczne są interesujące, to poza wątkiem czysto medycznym fabuła jest dla mnie za bardzo pretensjonalna i irytująca.
"poza wątkiem czysto medycznym fabuła jest dla mnie za bardzo pretensjonalna i irytująca". Bardzo bym Cię prosił abyś rozwinął tę błyskotliwą myśl.
1. Wątki z życia prywatnego głównych bohaterów to pomieszanie kryminału i thrilleru (także erotycznego). Nie czepiałabym się tak tego, ale to są lekarze. I to co, że chirurgami plastycznymi. Twórcy przed nakręceniem tego serialu pewnie stwierdzili, że dużo jest już produkcji sensacyjnych i kryminalnych, a także dużo pozycji "typowo" medycznych. Wpadli na pomysł, aby połączyć te dość odmnienne gatunki. No i mamy serial o chirurgach, którzy nieraz rozwiązują jakąś sprawę kryminalną w przerwie między zabiegami operacyjnymi, a przy tym ich życie prywatne to SYF, który to głównie oni sami sobie przysporzyli. Oni się męcżą, ale najbardziej cierpią ludzie z ich najbliższego otoczenia. Tak, jest to dla mnie denerwujące.
2. (Jeżeli Twoja prośba miała w sobie sarkazm, w co wierzę) Jak na kogoś, kto zarzuca mi małą błyskotliwość, dziwisz się, że są ludzie, którzy dali temu serialowi niskie oceny (przy okazji ja dałam mu 4/10, więc nie jest jeszcze tak źle, prawda?). Czy Ty nigdy nie oceniłeś jakiegoś filmu lub serialu niżej niż wskazywałaby średnia wszystkich ocen?
hehe, nie ma co sie oszukiwac, zeby zrozumiec ten serial nie mozna byc glupim. Geniusz jego istoty wcale nie jest taki latwy do uchwycenia, jak ktos oglada go i widzi w nim tylko kase, zepsucie i wspaniale zycie dwoch przystojnych doktorkow to nie oszukujmy sie, nie jarzy tego serialu wcale. Malo kiedy na ekranie widzi sie tak swietnie zbudowane postacie jak wlasnie w tym serialu. uwieeelbiam!!!
Co do watku medycznego...jego tam poprostu nie ma. Tu ciagle, czy to w przypadku doktorkow, czy tez pacjentow chodzi o ludzki umysl