PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607039}

Bez tajemnic

2011 - 2013
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 12059
6,5 4 krytyków
Bez tajemnic
powrót do forum serialu Bez tajemnic

HBO wkracza na rynek polski z wlasna produkcja, ktora stoi kilka poziomow wyzej anizeli seriale rodzimych producentow. Podejrzewam ze odbija sie to na calym srodowisku i zmobilizuje inne stacje do tworzenia seriali dla bardziej wymagajacych widzow. Moze w koncu nastapi jakis balans pomiedzy ciekawym serialem, a tandetna telenowala. Ogladalem pierwowozor, ktory zostal niemalze klatka po klatce przerobiony na polska wersje. Od czegos trzeba zaczac.

ocenił(a) serial na 6
CineMat

Również mam taką nadzieję, chociaż nawet w US HBO nie miało większego wpływu na ten rynek, jest jeszcze nieco łagodniejsze Showtime, i ABC, jeśli chodzi o jakość. Lecz to HBO jedynie jest prawdziwie innowacyjne i wykracza poza normy. Jeśli nie poziom odwagi to niech jakość się chociaż podniesie, może nowy rząd ruszy kulturą trochę.

Unbother

HBO wyznaczylo kierunek amerykanskim serialom i stacjom. Dopiero pozniej stacje takie jak Showtime poszly w slad HBO

ocenił(a) serial na 6
CineMat

Dlatego napisałem że nie miało większego wpływu. Z kontrowersyjnieszych, odważniejszych seriali poza HBO to jedynie Dexter przychodzi mi do głowy od Showtime, a poza tym? Chyba zwiększyła się brutalność, ale to generalny trend, a czy podejmują bardziej kontrowersyjne tematy? nie wydaje mi się. Chociaż może o czymś zapomniałem.