PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607039}

Bez tajemnic

2011 - 2013
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 12015
6,5 4 krytyków
Bez tajemnic
powrót do forum serialu Bez tajemnic

...skoro jest oryginał HBO? Poważnie pytam.

ocenił(a) serial na 8
otis_tarda

polska, dobra kopia z polska obsada dobrych polskich aktorow, dlatego wlasnie polecem, szkoda ze tylko 2 sezony, bardzo udany serial, z mojej strony goraco polecam :)

użytkownik usunięty
otis_tarda

Ponieważ to serial psychologiczny, odpowiedź musi być psychologiczna... ;) Człowiek kieruje się dwoma imperatywami; unika bólu i szuka przyjemności. A w tym serialu można nie tylko znaleźć przyjemność oglądając doskonałych polskich aktorów w świetnych rolach, ale wręcz można się tym rozkoszować :) I jak dla mnie, jest to wystarczający powód, żeby sobie ten serial pooglądać.

użytkownik usunięty
otis_tarda

Serial HBO jest również jak to nazywasz 'kopią' (czytaj: kupionym formatem).

Oryginał był produkcji izraelskiej i nosi tytuł: 'BeTipul'

Wiem. Ale wersja polska jest na podstawie "In treatment", nie izraelskiego oryginału.

ocenił(a) serial na 8
otis_tarda

Treatment ma bardzo dużo w sobie kultury amerykańskiej - Sunil, czy też ten Żołnierz Amerykański... Tutaj mamy "to samo" w kulturze polskiej, gdzie "Żołnierz" wypadł znacznie lepiej Dorociński pobił o głowę swój pierwowzór.

otis_tarda

Napisy końcowe zawierają informację, że serial jest kręcony na podstawie "Be Tipul", czyli izraelskiego oryginału.

otis_tarda

Dla genialnej gry polskich aktorów...

ocenił(a) serial na 8
otis_tarda

wg mnie ściągnęli tylko pewien kanon, zarys. i przystosowali do polskich realiów. uważam że i In treatment i Bez tajemnic warto oglądać - niby ten sam pomysł a różnie jednak oblicza ...