PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607039}

Bez tajemnic

2011 - 2013
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 12059
6,5 4 krytyków
Bez tajemnic
powrót do forum serialu Bez tajemnic

mój ulubiony

ocenił(a) serial na 9

Serial jest rewelacyjny! Gra aktorów doskonała. Nie rozumiem za co go krytykujecie ? Opiera się na dialogach i to jest genialne.

ocenił(a) serial na 9
puella800

ja też uwielbiam. Znalazłam amerykańską wersję ale nie oglądam bo nie chcę wiedzieć co się będzie działo u nas :)

ocenił(a) serial na 8
puella800

Większość osób go ocenia przez pryzmat Amerykańskiej Wersji nazwanej "the treatment" osobiście. Oglądam polską wersję na bierząco, a amerykańską z ulubionymi postaciami, czyli z Laurą w polskiej wersji Weroniką, i Sophie u nas Zośką. To co mi się podoba w amerykańskiej wersji bardziej jest to, że główny bohater mimo zmęczenia życiem nie specjalnie to ukazuje, tak jak jest to u nas.

ocenił(a) serial na 9
czesiol

czesiol masz porównanie więc zapytam. Czy polska wersja jest dokładną kopią amerykańskiej?

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

Nie, znaczy dialogi są niemal idealne, ale są różnice takie jak np. Szymon przynosi herbatę, w amerykańskiej wersji jest to kawa. Jak była ta impreza Zosi to nie było mowy o tym co piła. W amerykańskiej wersji mówiła, że się urżnęła Tequillą, no i wiele innych takich. Różnice są banalne, ale swoje rzutuję. Także nie warto oglądać jednej i drugiej na raz tak jak ja to robię. Odradzam ;)

ocenił(a) serial na 9
czesiol

aż się boje zapytać czy będzie coś między Andrzejem a Weroniką... jeśli nie chcesz nie zdradzaj ale mnie to męczy!

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

Mnie to też męczyło dlatego zacząłem oglądać amerykańską wersję ;)

ocenił(a) serial na 9
czesiol

no i...???!!! widziałam taki skrót Weroniki na YT i coś tam niby się miedzy nimi zmieniło ale nadal nie jestem przekonana

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

Uwaga Spojleruje!!
Andrzej powie jej co czuje, ona będzie chciała go pocałować, ale ten ja powstrzyma mówiąc, że przestała potrafić kochać bez seksu, zaczną się przytulać, i skończy się tylko na całusie w czoło, Tak przynajmniej to wygląda ze strony Amerykańskiej, a Polska interpretacja może być dowolna ;)

ocenił(a) serial na 9
czesiol

czyli jej powie no w końcu! ale jak się domyślam ta Laura jest tylko w pierwszym sezonie czy tak daleko nie zabrnąłeś jeszcze?

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

Z tego co wiem, to co sezon są inne postacie.

ocenił(a) serial na 9
czesiol

ciekawe czy Polska ma podpisany kontrakt na 3 sezony czy tylko na jeden?

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

Wstępnie na 1 sezon, wszystko zależy od ilości widzów.

ocenił(a) serial na 9
czesiol

nie każdy ma dostęp do HBO więc będzie raczej kiepsko

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

Myślę, że wykreowanie 1 sezonu jak na polskie realia to i tak jest sukces.

ocenił(a) serial na 9
czesiol

ciekawe jaki mają kontrakt? Chociaż patrząc na ten serial (nieudany zresztą)"Wszyscy Kochają Romana" który był w tvn to mimo kontraktu zawiesili realizacje więc nie wiem jak to będzie w tym wypadku?

ocenił(a) serial na 8
sunshine_7

wiecie, czy amerykańska skończyła się na 3. sezonach, czy idzie dalej?

ocenił(a) serial na 7
wojtek_pasiak

skończyła się

ocenił(a) serial na 8
puella800

Mi też się bardzo podoba , coś nowego i mądrego - wartego uwagi . I mam nadzieję że się utrzyma ,

ocenił(a) serial na 9
slgosia

ja najbardziej nie lubię czwartku :/

puella800

Najlepszy jest oczywiście wtorek z Dorocińskim, najbardziej nie lubię poniedziałku.

ocenił(a) serial na 9
pol14kov

a ja uwielbiam poniedziałki :)