...jaki to jest zmarnowany potencjał.
Kiedy jest okazja na jakieś poważniejsze tematy to jest to lekko muśnięte, bo przecież trzeba KONIECZNIE wrócić do motywu mastur****..
Nawet dzieciak, który okazuje sie aseksualny musi skończyć na ... tylko trzeba tłumaczyć, że to nie jest seksualne...przez tyle sezonów naprawdę jest męczący ten sam motyw.
Ok, może rzeczywiście ten motyw jest w tym serialu trochę nadużywany, ale myślę, że akurat pokazanie, że Elajdża się mastu**uje, było ważne w kontekście przedstawienia aseksualizmu. I piszę to jako osoba aseksualna. W poprzednim sezonie trochę raziło mnie, że jedyna postać w serialu, reprezentująca moją orientację, jest ukazana jako skrajnie świętoszkowata, zimna i wzbraniająca się nawet przed całowaniem. Seksualność to jedno, a rozwój hormonalny w okresie dojrzewania to całkiem inna sprawa. Ja np. onanizuję się normalnie, jak akurat czuję taką potrzebę. Lubię to robić, ale zupełnie nie myślę wtedy o seksie. Tak naprawdę o niczym nie muszę myśleć. Mogę sobie podczas tego czytać wiadomości, czy oglądać serial. Naprawdę jest to jak masaż głowy, tylko że dużo przyjemniejsze, no i kończy się zaspokojeniem. Dlatego bardzo ucieszyłam się, gdy pokazali w serialu, że Elajdża też to robi. My, aseksualni, najczęściej po prostu nie odczuwamy pociągu seksualnego do niczego konkretnego, ale jak najbardziej możemy odbywać czynności seksualne i wchodzić w szczęśliwe związki. I myślę, że poruszanie tego tematu jest ważne, bo nawet w obecnym rozkwicie zainteresowania tematyką LGBT+, aseksualizm wciąż jest dla ludzi czarną magią
Też jestem osobą aseksualną, dlatego jego "szybki" wątek mnie boli. Pewnie już go nie zobaczymy ani nikogo z ta orientacją. Drażni mnie ten motyw z mast...głównie dlatego, że jest niemalże głównym wątkiem...odcinek o autyzmie? jeden.. i tak, wiem, ten konkretny gościu przebija jako tło... ale.mastru...? przez wszystkie sezony...