PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654982}
7,3 282  oceny
7,3 10 1 282
Bikie Wars: Brothers in Arms
powrót do forum serialu Bikie Wars: Brothers in Arms

Jestem urzeczona:) Po obejrzeniu pierwszego sezonu uważam, że jest o niebo lepszy niż Sons Of Anarchy. Przede wszystkim dlatego, że jest bardziej realistyczny i nie jest "przekozaczony" - porównując z SoA. Ma to podstawę w fakcie, że Bikie Wars jest opowieścią o prawdziwych wydarzeniach z lat 80 - tj. wojny między klubami motocyklowymi australijskim Banditos MC oraz Commos. Jeżeli ktoś lubi klimaty motocyklowe to nie powinien się zawieść.

dziobasan

Sa napisy do wszystkich odcinkow? Czy trzeba posilkowac sie po angielsku? ;P

ocenił(a) serial na 10
Evermind666

Jak do chwili obecnej do 5 na 6. Sądzę jednak, że wkrótce się pojawią. Niestety filmowy angielski - australijski plus szkocki Jock'a utrudniają rozumienie (bez napisów).

ocenił(a) serial na 10
dziobasan

jest już komplet napisów

ocenił(a) serial na 8
dziobasan

Ale tego już chyba więcej nie będzie, bo to miniserial.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Też mi się wydaje, że nie będzie kontynuacji... bo musieliby stworzyć nową historię z nowymi bohaterami - i zapewne nie opartą na faktach. Tyle, że nie pamiętam gdzie ale w necie chodziły ploty o drugim sezonie...

dziobasan

czy można obejrzec online?

ocenił(a) serial na 10
dolores12

Niestety nie pomogę - nie mam pojęcia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
dziobasan

Trudno mi ten serial porównywać z SoA- niby tematyka ta sama, ale BW opisuje konkretne wydarzenia historyczne, nie ma tu wątków pobocznych. SoA traci niestety przez cenzurę, ale pokazuje też sporo innych aspektów MC. Duża jest też różnica w działalności klubów- SoA, prócz tego że są klubem motocyklowym, zajmują się też wspólnie szeregiem różnych interesów, bardziej lub mniej legalnych. Kluby z BW były w sumie tylko ekipami motocyklistów, nie gangsterów.

A serial zrealizowany bardzo dobrze, przerażająco pokazuje, jacy idioci żyją na tym świecie. Co do kontynuacji- może drugi sezon nakręcą o amerykańskich klubach, Hells Angels i Mongols też mieli kilka utarczek, jedną zresztą dosyć krwawą.

Swoją drogą, co Roo robił w tych klubach? On chyba nie był do końca biały.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

I nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy- skoro Jock cały czas rekrutował nowych ludzi i nawet złagodził przepisy dotyczące przyjmowania nowych członków, to dlaczego Bandidos mieli przewagę liczebną?

ocenił(a) serial na 9
Madoq

Może Snoddy dostawł wsparcie z innych chapterów Bandidos MC bo w końcu już wtedy się rozrastali po globie a Comachero był tylko jeden :P co do drugiego sezonu można dalej ciągnąć motyw Bandidos bo w USA mieli wiele konfliktów :P choćby z HA

ocenił(a) serial na 8
Seiya91

Raczej nie, nie było wspomniane, że ktoś przyjechał jeszcze.

ocenił(a) serial na 9
Madoq

No w sumie masz racje , może też rekrutowali ( jeszcze za czasów kiedy byli jednym z chapterów Comanchero) bo opis jako taki był tylko kilku członków Bandidos jak i Comanchero bo z tego co w necie znalazłem było 34 Bandidos i 19 Comanchero .

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Zgadzam się. Mimo, że te dwa seriale pokazują kluby motocyklowe treści mają zupełnie inne. Akcja w Bike Wars opowiada o przeszłości gdy koncepcja MC była zupełnie czymś nowym. Kluby dopiero powstawały i niejasne było w którym kierunku te formacje pójdą. Można by ten okres porównać do fabularnych czasów SoA gdy ojciec Jacksa przewodził klubowi. SoA opowiada o czasach współczesnych. Oczywiście w fikcyjny sposób inspirując się historiami o przestępczej działalności klubów motocyklowych (głównie Hells Angels i Mongols).

Tutaj podoba mi się dość egzotyczny australijski klimat.

ocenił(a) serial na 8
Signifer_Gemini

Po za tym BikeWars od samego wstępniaka mówi nam o swoim moralizującym, a przynajmniej przestrzegającym charakterze (Na razie jestem w połowie więc nie wiem jak to wygląda dalej). SoA jak na razie bawi widza kolejnymi historiami, jak na razie spychając gdzieś w dal głębsze, podsumowujące refleksje.

Signifer_Gemini

"Kluby dopiero powstawały i niejasne było w którym kierunku te formacje pójdą. "

O czym ty mowisz? Serial opowiada o latach 80-tych, natomiast pierwsze kluby herleyowcow powstawały juz po II wojnie swiatowej a ich członkami byli głownie nie majacy przed sobą przyszłosci weterani wojenni, ktorzy nie widzieli co ze soba zrobic (na przyklad pierwsza 9 zalozycieli gangu SoA to weterani wojny w Wietnamie). Tak wiec lata 80- to nie zaden poczatek, ale raczej schyłek rozkwitu gangow harleyowcow. Poczytaj moze troche historii, zanim zaczniesz sie wypowiadac..