PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202887}

Biuro

The Office
2005 - 2013
8,8 99 tys. ocen
8,8 10 1 98611
8,9 51 krytyków
Biuro
powrót do forum serialu Biuro

Nic dodać nic ująć. Ricky Gervais miażdży Carella na dzień dobry. Gervais jest autentycznie prześmiewczy a Steve normalnie bardzo sztucznie gra. Carella nie lubię ale sami przyznajcie mi rację, że z Gervaisem nie ma szans.

ocenił(a) serial na 10
AriGold

Ja się osobiście nie zgadzam i twierdzę, że Carell zagrał dużo lepiej niż Gervais. Jest genialny w tej roli :)

ocenił(a) serial na 10
AriGold

100% racji, mimo iż uwielbiam Carella, to Gervais jest po prostu wybitny w roli Davida

ocenił(a) serial na 9
AriGold

tylko gdzie to obejrzeć?

ocenił(a) serial na 10
madziula8421

Najłatwiej z torrentów, bo większość dostępnych do tej pory linków, została skasowana z hostingów ...

ocenił(a) serial na 10
madziula8421

Albo poszukajcie na wyprzedażach w supermarketach, mi udało się kupić dwa sezony na dvd, z lektorem i napisami.

ocenił(a) serial na 10
AriGold

Z ciekawości obejrzałam sobie kilka odcinków i jak dla mnie wersja amerykańska jest the best. Mimo iż uwielbiam brytyjskie komedie i generalnie wole oryginały niż te wszystkie amerykańskie powtórki europejskich seriali to tym razem USA wygrywa.

ocenił(a) serial na 9
magda23_fw

całkowicie się zgadzam

ocenił(a) serial na 9
magda23_fw

Oczywiście, że oczywiście, że tak ;)

Uwielbiam Pana R.G., ale... z całym szacunkiem jeśli chodzi o to konkretne wcielenie to może S.C. czyścić jedynie buty :)

Poza tym wyrazistość postaci i gra aktorska w wersji US bije pierwowzór UK na sto głów.

ocenił(a) serial na 10
magda23_fw

zgadza się

ocenił(a) serial na 10
AriGold

Obbejrzalem Pilota, i oprocz Davida, cala obsada jest po prostu dretwa. Najbardziej razi mnie angielski Dwight - cos koszmarnego. Koles jest chorobliwie chudy - jakby byl w ostatnim stadium raka.
Nie sadzoem jednak, ze nawet dialogi byly zerzniete z wersji angielskiej.
nawet biorac poprawke, ze wersje US ogladalem najpierw, to i tak US 10 - UK 6.

ocenił(a) serial na 10
AriGold

Niestety w tym przypadku wersja amerykańska jest lepsza. Sorry, ale takie są fakty i nie ma co udawać snoba, który zawsze będzie twierdził, że to co angielskie jest lepsza niż to, co tworzą głupi Amerykanie.

ocenił(a) serial na 10
AriGold

Angielska wersja jest gorsza niestety. 1 i 2 sezon US wzorowany(b. mocno) na UK są najsłabszymi ze wszystkich 9 sezonów.

_RaulGonzalez_

Co w związku z tym? Jedynie świadczy, że nie potrafili podrobić wersji brytyjskiej. "Psychol" to prawie scena w scenę przeróbka "Psychozy", ale po obejrzeniu "Psychola" nie stwierdzisz raczej, że film Hitchcocka też jest denny.

ocenił(a) serial na 10
NickError

Świadczy o tym, że z pustego i Salomon nie naleje.
Wersja brytyjska oprócz głównego bohatera jest mocno słaba(a i tak Carell lepszy). Oglądałem ją i mi się nie spodobała na równi z 1 i 2 sez US. A jako, że pozostałe sezony US są świetne, nasuwa się wniosek, że 1 i 2 US są niezbyt zabawne przez ctrl+c ctrl+v brytyjskiej wersji.

_RaulGonzalez_

Mógłbym powtórzyć to, co napisałem o "Psycholu". Jak ktoś po 4 latach robi scena w scenę to samą rzecz, to niech nie liczy na te same oklaski.

AriGold

A ja się zgadzam z założycielem tematu i wcale nie udaję snoba... Angielski Office ma lepszy klimat, Gareth to legenda już za sam wygląd i głos i nie tylko :D Tak samo Dawn dużo lepiej sprawdza się w roli recepcjonistki. Pana szefa też wolę z oryginału jakoś. Taki pocieszny pulchny gość i ten jego śmiech :D

katarzyna23x

Zwykle jestem zwolennikiem oryginalnych wersji niż amerykańskich adaptacji, ale Office w wersji z Michaelem i Dwightem absolutnie nie ma startu do angielskiego. Wersję UK oglądałem niestety po obejrzeniu kilku sezonów US i nie wydał mi się szczególnie zabawny.

ocenił(a) serial na 9
Kopczas

Chyba chodziło Ci, że wersja angielska nie ma zupełnie startu do wersji z Michaelem i Dwightem :)

AriGold

Wersja brytyjska lepsza. Ma charakter paradokumentu, co potęguje humorystyczną treść. Wersja amerykańska raczej nie bazuje na tym zabiegu, to po prostu zwykła komedia.

Francez

jak to nie?

ocenił(a) serial na 10
AriGold

Oglądałem brytyjską wersję i słabsza dla mnie i to znacznie