PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202887}

Biuro

The Office
2005 - 2013
8,8 98 tys. ocen
8,8 10 1 97890
9,0 44 krytyków
Biuro
powrót do forum serialu Biuro

The Office jest specyficzną komedią, niekoniecznie może przypaść niektórym do gustu.
Na początku tak było ze mną, kiedy oglądałem 1-szy sezon. Jednak od 2-ego serial systematycznie staje się coraz lepszy, a odejście Carella w 7 sezonie niczego w tej materii nie zmienia.
1 sezon jest w sumie klasycznym remakiem wersji brytyjskiej z Gervaisem, jednak w wersji amerykańskiej taki przeszczep, dla mnie przynajmniej, się nie sprawdził. Dopiero kiedy scenarzyści poszli inną, własną drogą, rozwijając inne wątki itp., The Office stał się naprawdę wybitnym serialem, który mimo 8 sezonów ciągle utrzymuje rewelacyjny poziom.

Moim zdaniem, nawet jeśli nie przypadł komuś do gustu 1 sezon, po następnym jest duża szansa, że zmieni zdanie.

ocenił(a) serial na 10
_RaulGonzalez_

Zadziwiające jest dla mnie to, że The Office mimo bardzo luźnego charakteru wciąż jest w stanie wzbudzić we mnie pełną gamę emocji - od radości do smutku. Na przestrzeni tych kilku sezonów zaskakuje konsekwencja z jaką rozwijane są postacie; każdy z charakterów posiada mocno zarysowane historie poboczne, które sprawiają że z całą ekipą The Office naprawdę łatwo się zżyć.
Zdecydowanie jeden z lepszych seriali jakie oglądałem w życiu. Pełen zarówno głupiego jak i inteligentnego żartu, zmyślnie napisany, umiejętnie zagrany - po prostu dobry. W zasadzie zgadzam się ze wszystkim co zostało napisane powyżej przez autora tematu, poza jednym stwierdzeniem - moim zdaniem odejście Carella zmieniło trochę charakter serialu. Nie na gorsze. Na inne.

ocenił(a) serial na 10
Triv

tzn, oczywiście, że się serial zmienił po odejściu Carella, musiał, jeśli gość był na ekranie najczęściej i miał b. charakterystyczną rolę. Po prostu, moim zdaniem taka zmiana to dobra rzecz po tylu sezonach.

ocenił(a) serial na 10
_RaulGonzalez_

Nie umiem nigdzie znaleść odcinków poniżej 5 sezonu mogłbyś podpowiedzieć może gdzie je zobaczyłeś?

ocenił(a) serial na 10
gs350

Niestety, widziałem jedynie, że są dostępne na torrentach. Isohunt, czy coś w tym stylu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
_RaulGonzalez_

Ja jednak się poddaję, pierwszy sezon jest dla mnie męczarnią...

mam to samo. zywilem nadzieje, ale nie dalem rady przejsc przez 1 sezon, po 3 odcinkach wylaczylem bo mialem dosyc. dla mnie to wystarczajacy argument by nie tracic wiecej czasu na th eoffice

ocenił(a) serial na 10
Qzzz

moim zdaniem nawet mimo tego warto spróbować, 1 sezon ma tylko 6 odc więc jesteś w połowie :P