7,8 4,7 tys. ocen
7,8 10 1 4685
Black Lagoon
powrót do forum serialu Black Lagoon

Jestem za słaby

ocenił(a) serial na 1

Szczerze?... myslalem, że jestem twardy psychicznie, dzieki Black Lagoon wiem, że tak nie jest. Podziwiam wszystkich którzy obejrżeli cała serie. Ja pierwsze podłamanie miałem kiedy torpedą zestrzelili helikopter ale jak babeczka skakała po łódkach rozwalając każdą po kolei to padłem. Kto na to głosuje?? Średno bystrzy chłopcy którym do szczęścia potrzeba pare wybuchów i trzy kopniaki z karata na sekunde. Aż mi sie nie chce wierzyć, że Japończycy upadli do takiego poziomu żeby coś takiego wypuscić, chyba, że rynkiem docelowym miały być stany, tam ludzie raczej nie grzeszą intelektem. Tak śmiało Napiszcie mi jak to się nie znam i że tak naprawdę to nie zauważylem ukrytego sensu i przesłania. no coż moge z tym żyć.

Z poważaniem
Zoltan

ocenił(a) serial na 9
Zoltan_3

Głębszy sens można znależć m.in. w odc. 5, 7 i 22...

Głębszy sens.
Czy wszystko musi mieć jakiś głębszy sens?
A najlepiej by było, gdyby został on podany na tacy, żeby nie trzeba było się męczyć z szukaniem go 0.0

...i nie chodzi o to czy jesteś silny czy słaby psychicznie (cokolwiek to znaczy). Jak ci nie odpowiada treść/forma/cokolwiek innego, to nie oglądaj! Po co masz się męczyć? W końcy to ma być rozrywka, bez względu na obecność lub brak głębszego sensu...

ocenił(a) serial na 1
Asx32

Tekst z ukrytym sensem to sarkazm gdybyś nie zauważył, a jeśli chodzi o to żebym nie oglądał czy też nie pisał na temat tego anime skoro mi się nie podoba to zauważ, że po pierwsze na ergo proxy aż roi się od komentarzy ludzi którzy obejrzeli w sumie 3 odcinki po kawałkach i juz piszą jaki to śmieć, po drugie ludzie którzy nie mieli z nim styczności z Black Lagoon mają prawo poznać tak pochlebne opinie jak i krytyczne.

Wyjaśnienie dla tych którzy nie zrozumieli mojej pierwszej wypowiedzi:
"Twardy psychicznie" - może oglądać wszystko nawet najbardziej irytujące, bezsensowne po prostu głupie rzeczy i nie trafia go szlak,
"Głębszy sens" - Nawet słabo prezętujące się filmy po dłuższej chwili mogą się okazać bardzo interesujące i i ciekawe, wtedy człowiek przestaje zwracać uwagę na słabą grafike i nawet kiczowate sceny walki czy inne banały(np. Equilibrium),

ocenił(a) serial na 9
Zoltan_3

"po pierwsze na ergo proxy aż roi się od komentarzy ludzi którzy obejrzeli w sumie 3 odcinki po kawałkach i juz piszą jaki to śmieć"

A co cię obchodzą inni! Nie usprawiedliwiaj sie ich ignorancją.

ocenił(a) serial na 1
Asx32

Nie usprawiedliwiam się nikim, bo nieby czemu miałbym to robić, jakoś nie czuję się winny temu, że mam zdanie odbiegające od całego lukru którym zalewacie Black Lagoon. Moim zdaniem jest słaby i mam prawo tak myśleć, czy Ci się to podoba czy tez nie.

ocenił(a) serial na 10
Zoltan_3

z twoich postów widac ze obejrzales 3 pierwsze odcinki... mnie na początku bawilo to anime po obejrzeniu calosci (obie serie) troche zmienilem nastawienie ale spoko niekazdemu lezą dramaty. A ten tytuł bedzie kultowy, Trigun tez zaczynal sie debilnie, po obejrzeniu pierwszego odcinka Gungrave olałem to anime na ponad 2 lata, zanim zabierzesz glos zapoznaj sie z serią...

ocenił(a) serial na 1
kozaq

Tak się dziwnie składa ze gungrawe tez oglądałem tak jak i trigun, ale żadne z nich nie zniesmaczyło mnie tak jak BL a nawet sprawiły mi pewną przyjemność. Czy ten tytuł będzie kultowy? Pewnie dla kogoś tak, z reszta Power ranwers tez są. Sory tam motorówka zestrzeliła helikopter torpeda, to prawie takie durne jak scena z hakiem i bomba pod samochodem w transporterze 3. Ale mam prośbę jak są tam jeszcze jakieś takie mega, hiper, giga mayhem akcje to napiszcie mi w jakich odcinkach, to jak będę się chciał po udręczać intelektualnie to sobie powyszukuje;]

użytkownik usunięty
Zoltan_3

Przeczytaj tą recenzję, a zrozumiesz że w Black Lagoon twórcy w sposób zamierzony wstawiali te "głupie sceny dla nastolatków". W skrócie chodzi o zabawę konwencją, ale polecam przeczytanie tego ciekawego tekstu autorstwa el doctore.
http://azunime.net/anime/idanm,370,idrec,302,recenzja.html

ocenił(a) serial na 8

Gościu, klikam w link, a tam jakieś suknie ślubne. WTF?

ocenił(a) serial na 8
Zoltan_3

Tak jak myślałem: niedo#%^ anie mózgowe

ocenił(a) serial na 8
Zoltan_3

Twoim głównym zarzutem przeciw, przynajmniej najwięcej o tym wspominasz jest scena z helikopterem lub ta z łodziami. Zacznijmy od tego, że nie ma sensu doszukiwać się realizmu w anime, a tego typu sceny są zabiegiem celowym tak jak wspominanym przez ciebie Transporterze 3. Ja też nie lubię głupkowatych scen, ale przecież 1 czy 2 sceny nie mogą przekreślać filmu. Rozumiem gdyby było to nagminne, ale w przypadku gdy jest to sporadyczne nie widzę problemu. Ale rozumiem, że są osoby, które nie są wstanie znieść nierealnych scen w czymś co próbuje być poważne, ale żeby tak od razu zmieszać z błotem xD to przesada. Ja przymykam oko bo Black Lagoon ma też plusy, które sprawiają, że dobrze się ogląda.