PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=811750}

Black Summer

2019 - 2021
5,3 5,5 tys. ocen
5,3 10 1 5453
5,4 5 krytyków
Black Summer
powrót do forum serialu Black Summer

TWD dawno obejrzałem, a że miałem ochotę na coś o apokalipsie zombie to niestety znalazłem ten serial i nie sprawdziłem ocen, bo wiedziałbym chociaż żeby unikać. Wytrzymałem trzy odcinki. Po prostu wymienię, dlaczego jest to słabizna.

- oglądałem tak sobie i cały czas się zastanawiałem, gdzie te zombie? Cały czas jacyś ludzie spieprzają, a nie wiadomo przed czym bo na całe miasto przypada chyba trzech zombiaków XD Nawet jeśli akcja dzieje się gdzieś na prowincji, to wówczas też to nie ma sensu, bo widzimy że nad miasteczkiem latają odrzutowce które robią "porządki". Jaki jest sens robić rozpierduchę na jakimś zadupiu, marnować paliwo i amunicję? Szczególnie że tam nie ma tych zombie XD

- jeśli chodzi już o same zombie, to są one fatalne. I zadziwiająco inteligentne jak na zombie. Jedna zarażona goniła kogoś, w momencie kiedy się zamknął w domu, niemal natychmiast przestała próbować się dostać do niego i pobiegła szukać czegoś łatwiejszego XD i to nie tak że ktoś odwrócił jej uwagę, po prostu uznała że jebać to. Jednocześnie wykazując tak dużą inteligencję, przerosło ją złapanie za klamkę. Inny zombie w trzecim odcinku, podczas gonitwy za mięskiem po schodach, zbiegł trzymając się barierki XD po bezrozumnym worku mięsa, ożywionym przez jakiegoś wirusa spodziewałbym się raczej że w pędzie wypieprzy się z tych schodów, byleby jak najszybciej dopaść ofiarę, ale widać BHP przede wszystkim, z górki na pazurki.

- durne pomysły i durni bohaterowie. Najdurniejsze co widziałem to grupa dzieci, które urządziły sobie w szkole bazę, mają prąd, zastawiają pułapki potykacze z jakimiś ładunkami wybuchowymi, mają własny warsztat. Pogratulować w Ameryczce zaradnych dzieciaków, dorośli są giga debilami I praktycznie giną co chwilę, robią turbogłupie manewry, tymczasem grupka dzieci XD

- głupota. Typowa głupota z byle jakiego horroru klasy Z. Jeden przykład: Wbijają do tej szkoły, nie wiedzą czego się spodziewać, czy są tam może zombie czy jacyś wrogo nastawieni ludzie, co robi dwóch imbecyli kiedy widzą sale muzyczną i wielkie bębny? No kur°a oczywiście naqrviają w te bębny XDDD bo dorośli ludzie pierwszy raz na oczy widzą instrument i nie mogą się powstrzymać żeby nie sprawdzić jaki to dźwięk wyda XDDDDD

Ocenę powinienem dać 1/10 bo ani to klimatu nie ma, ani pomysłu na siebie, ani powagi ani pomyślunku. Ale rozbawiło mnie kilka scen, np. jak stara baba wylatuje przez przednią szybę po zderzeniu czołowym, więc się chociaż zaśmiałem.