Prawdopodobnie nie będzie 2 sezonu BLADE ponieważ klientka która grała Kriste udzieliła wywiadu w którym powiedziała, że stacja Spike TV nie zamierza kontynuować tej produkcji. Szkoda, wielka szkoda!
Hmmm no jak dla mnie to fajny był, myślę że każdemu miłośnikowi Blade'a przypadnie do gustu. Serial godny kinowych filmów. Równie brutalny, co pierwsza i druga część. Do tego aktor odtwarzający rolę Dziennego Marka spisał się bardzo dobrze.
...dokładnie. Moim zdaniem wielka szkoda tym bardziej, że pierwszy sezon był całkiem niezły( rozkręcał się z biegiem czasu). Paradoksalnie jednym ze słabszych elementów był sam odtwórca Blade...ale cała reszta w jak najlepszym porządku. Widać, że nie żałowali środków na ten serial, tym bardziej dziwi mnie decyzja producentów:(
Decyzja nie miała za wiele wspólnego (a mowże wszystko) ze środkami przeznaczonymi na produkcję. Blade The series nie miał po prostu oglądalnosci
jak dla mnie to serial dobry byl od 7 odcinka. nie poskaldany, widoczny niski budzet calej produkcji,
kiczowate efekty. jednakze najwiekszym minusem tego serialu jest odtworca roli blada - masakra.
jednakze serial od 7 odcinka jest ciekawy, wczesniejsze trzeba przebolec
Serialu nie bedzie, poniewaz byl za drogi dla Spike TV. Zreszta widac to w samym serialu, jak na taki nieco niszowy, malo znany produkt, efekty sa naprawde niezle. Serial jest brutalny, to automatycznie zaniza ogladalnosc, pore emisji... Mimo, ze nie gra Snipes, swietnie sie to oglada. Nie sadzilem, ze taki serial moglbym nazwac dobrym, ale relatywnie do filmow i plytkiej tematyki, to naprawde niezly serial. Malo kompromisow, sporo akcji, ciekawe intrygi i dobre efekty.
Nie podobalo mi sie tylko z tego co zapamietalem wykorzystanie tapety jako tla dla pokazania za oknem Las Vegas... Troche jak "Moda Na Sukces" to wygladalo.
Są zwolennicy i przeciwnicy tegoż serialu i brak 2 sezonu to porażka oglądalność była w granicach 2 milionów widzów to jednak za mało tak twierdzą producenci, którzy żałowali wyłożyć kase na następne sezony, odcinki. Jednak wnerwia mnie gdy zdejmują takie seriale jak Blade, Ten Sam Dzień czy Driver choć są porządnie zrobione a inne taśmowce, które nie zasługują na swój byt trzymają się bo emeryci siedzą i lampią się na jakieś bzdurne Klany, Mody na Suke.. Itp szkoda, że taki jest.
No ale w Klanie zatrudniasz tylko parę emerytów i przypadkowe osoby, na kolanie piszesz tani dramat polegający głównie na tym, że pan Wladek przychodzi z rodziną do państwa Poździaków zjeść zupę i masz odcinek z głowy. Ewentualnie na koniec ktoś się popłacze.
W Blade każdy odcinek musiał kosztowaćrelatywnie spore pieniądze, bo efekty nie były słabe.