I muszę przyznaczać, że jestem zaskoczony, gdyż spodziewałem się czegoś gorszego po oglądnięciu pierwszego odcinka. Mimo to zobaczyłem całość i nie żałuje, bo serial z odcinka na odcinek jest coraz lepszy. Przede wszystkim sceneriusz jest bardzo ciekawy i co najważniejsze nie przewidywalny, zwarta akcja i odrobine chumoru. Są również i minusy - sceny walk nie stoją na tak wysokim poziomie jak w filmie, ale też są niczego sobie, no i oczywiście inny aktor grający Blade niż w filmie (Gdyby grałby Wesley Snipes to serial byłby prawie idealny). Reszta aktorów jest bardzo dobrze dobrana i pasują do przydzielonych im ról. Podsumowując polecam ten serial, ale tylko jeżeli macie zamiar oglądnąć naraz z kilka odcinków bo jeżeli zaprzestaniecie na pierwszym to na pewno wam się nie spodoba.
Moja ocena: -8/10
mi został jeszcze jedn odcinek do oglądnięcia i sądze tak samo. Po pilocie nie chciało mi się oglądać więcej ponieważ na nim zasnąłem :P ale ze to jest jeden z małej ilosci seriali o wampirach ( Buffy te wampiry takie są brzydkie i niemyślące takie zombie z kłami... tak samo w angelu) ściągłem kolejne odcinki i mnie wciągło co odcinek to ciekawiej... wiadomo czy bedzie następna seria?
czy masz może napisy do tego serialu? albo wiesz skad je mozna "pozyczyc". zaciekawiona opinia postanowilam zobaczyc ten serial. pozdrawiam