PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20169
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Śmierć Shinigami? Nie interesuje Was ten temat? Przecież Shinigami są już zmarłymi duszami, które nauczyły się o energii duchowej lub ową posiadają w większych ilościach i przyłączyły się w szeregi Shinigami.
Jeżeli zmarłą dusza umrze... to rozpływa się w powietrzu? ;/
Trochę nielogiczne, chociaż oni sami nie wierzą w Boga, to powinni znać zasady życia... czyli jedna śmierć ciała. [mówią, że duszą jest nieśmiertelna]

ocenił(a) serial na 5
FireBurnMeInside

Przecież w anime jest powiedziane, że skoro mają w sobie energię duchową to w nią zamieniają się po śmierci...
Trochę nielogiczne z faktu, że Japończycy są w większości szinostami/buddystami a w obydwu tych religiach istnieje przecież reinkarnacja... i w takim wypadku gdyby dusze znikały to byłby poważny problem.

FireBurnMeInside

Ja mam prostą teorię .:D
Tak naprawdę nikt nie umiera- żaden Shinigami

Zawsze ( prędzej czy później) Ten który umarł (1567 odcinku )wraca cały i zdrowy w 4765 :D::D
Moda na sukces :D

Poza tym popieram Eriss :D:D

Cpt_Pchelka

tyle, że mnie anime nie obchodzi. ^^"

mody na sukces nie chcemy XDD
nikt ważny jak do teraz nie umarł i nie pojawił [pomijając papugę? XDD]

chodzi mi czy coś Tito mówił na ten temat. XD
a ja nie czytuje wywiadów nudzą mnie. :D

ocenił(a) serial na 6
FireBurnMeInside

Hmm,czytałam dyskusję na ten temat na jednym forum. Kaien powiedział,że po śmierci dusza Shinigami rozpływa się i zamienia się w końcu w cząsteczki mocy duchowej (nie wiem,czy piszę to poprawnie po polsku xD),które budują Seretei. Wysnuto teorię,że dusza,decydując się na zostanie Shinigami,łamie swój cykl reinkarnacji i tym samym poświęca swoje istnienie dla innych dusz.
W skrócie,jak Shinigami umiera,to koniec ^^ To tylko teoria oczywiście. I do tego nie moja. Ale się z nią zgadzam. Wydaje się prawdopodobna.

ocenił(a) serial na 9
FireBurnMeInside

a nie jest to tak, że Shinigami po śmierci wraca na ziemię jako zupełnie nowa osoba?

ocenił(a) serial na 5
Yilouen

To są właśnie zasady reinkarnacji.
Na ziemię chyba wracają tylko dusze mieszkańców Rukongai... tych, którzy nie mają mocy <nie muszą jeść>.

Eriis

Teoria Kaiena Shiby jest taka ze ci ktorzy umieraja trafiaja do serc swoich przyjacioł