Spodobały mi się anime Bleach i Death Note, co byście jeszcze mi poradzili oglądać? Coś typu miłosne romanse mnie nie kręcą... Za Naruto nie mogę się poprostu zabrać. Czekam na wasze propozycje.
Film "Perfect Blue" , bardzo fajny, lekko psychodeliczny, tajemniczy i trochę brutalny.
"GTO", to już klasyk ;]
"Ghost in the shell", kolejny klasyczny film (z serialem nie miałam przyjemności).
"Hellsing" ^^
"Angel Sanctuary" , co prawda ma tylko 3 epy, jednak ah, watro.
"Black Lagoon" - fajne anime walki, interesujące i posiadające sens.
"Gunsmith Cats" też całkiem fajne, jak już przyzwyczaisz się do grafiki to ;]
"Full Metal Panic!" <aktualnie na hyperze> hah, tego się nie da opisać słowami ^^
"Darker than Black" ani jeden ep nie jest nudny.
"Trinity Blood" projekt niedokończony, ma 24 odcinki, jest niesamowite.
No tyle mi tak na sucho do głowy przychodzi... ;)
ooo Dołączam się do Trinity Blood!!!
Angel Sanctuary :P:P...eee tam.. mnie się nie podobał..:P:P Ewentualnie tylko przewijać na momenty z Kirą:P:P
AAAAAA
jak mogłam zapomnieć
Wybaczcie mi niebiosa!!! HELLSING TO PODSTAWA
Ojciec Leon <3
Hehe, naślę na Ciebie jakiegoś Nosferatu xD
Angel był fajny! A manga to już w ogóle misiowa! Gatunkowa ^^!
Michael i Rafael:P:- bomba zestawienie;:P:P
Phi... ja z Nosferatu przebywam na porządku dziennym:P:?P:)
Właśnie widziałem dzis Perfect Blue. Najbliżej chyba temu filmowi do Paranoia Aganet zarówno nastrojem jak i tematyką.
Super film, zrobił na mnie ogromne wrażenie, choć muszę się przyznać i pochwalić, że mniej więcej już od 15 minuty wiedziałem kto jest mordercą.
Ja szczerze mówiąc do samego końca nie byłam pewna... wahałam się miedzy nim i nią. Trochę Mimarina działa na nerwy, ale gdyby kręcili horrory na tym poziomie to może wreszcie zaczęłabym się na nich bać ;)
Zapomniałam wspomnieć o najlepszym filmie jaki widziałam, a mianowicie "Grave of the fireflies" eh. Strasznie smutny, ale boski...
Nikt nie pokusił się o propozycje z gatunku fantasy, ani nic o samurajach, więc może ja uzupełnie te braki:
Rurouni Kenshin: Trust and betreyal-świetna samurajska historia, klasyk.
Berserk- jak dla mnie górna półka fantasy.
Samurai champloo- świetna komedia będąca połączeniem samurajów i subkultury hip hopu.
Vampire Hunter D: Żądza krwi- podobnie jak Berserk świetne fantasy choć w innym klimacie.
Stranger - Mukoh Hadan-> najlepsze sceny walki jakie widziałem w anime.
Którego Vampire Huntera masz na myśli? Starego czy nowego?
Berserk jest brutalny...
O samurajach to Ayakashi Japanese Classic Horror... niach, Mononoke <3
Albo przeukochane przeze mnie Koustestu Hyaku Monogatari.
Clampetki i ich klasyki też zakrawają na fantasty, mam tu na myśli choćby CardCaptor Sakura czy Tsubase.
Karas - sceny walk są miodzio, zajebiste połączenie grafiki komputerowej z tradycyjną, ciekawa historia no i bohaterowie ;]
My? Maniacy!!:P:P:P
jeszcze Vampire Knight jest boskie...ale tam jest trochę za dużo romansu... - Yuuki -Kaname-sempai
coś w rodzaju:
Kurosaki- kun :):)((choć Inue nie da się pobić:P))
Ale jak nie zwraca się na to zbytniej uwagi to odnajduje się fabułę- która jest całkiem bardzo niezła;P
2,3 TYSIĄCE pomysłów :D
Jeszcze Pchło nie odkryłaś, że prawie każdy senpai ma w sobie TO COŚ?
Teraz oglądam D.Gay-man dosyć fajne są odcinki w których poprostu spada się z krzesła, a niektóre trzeba obejrzeć, żeby zrozumieć o co chodzi.
Polecam Perfect girl evolution - świetne romantyczne anime, aczkolwiek kreska może na początku przerażać... xD
Nikt nie wspomniał o Elfen Lied... A to bardzo interesujące anime. Warto chociażby dla wiodącej piosenki, śpiewanej po łacinie :)
No i Hellsing - obowiązkowo :P
O tak piosenka z Openingu...coś ślicznego:):)
Kiedyś miałam gdzieś tytuł..ale mi ucieknął*:P:P
Elfen Lied jest słodkie.
Niuu^^
D-gray man początkowe odcinki wydają się wskazywać że anime będzie fajne....ale niestey potem.. koniec
JA nie mogłam tego strawić
po 30-którymś odcinku dałam sobie spokój:P:P
Perfect Girl Evolution!- buahahahahahhahahahahaahhaha
Dziewczyna przypomina Samarę z Ringu-ale jest przezabawna :P
i ten trup!- haaha wymiata
p.S Ciotka też jest mocarna:P