PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20137
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Ostatnio wpadłam na nieprawidłowość, której nijak nie umiem sobie rozwiązać. Chodzi mi dokładnie o postacie takie jak Urahara, ojciec Ichigo czy Vizardzi. W jakiej postaci żyli w realnym świecie? To shinigami, powinni być więc duchami, jednak na pewno nie przebywali w postaci duchów, bo nikt nie mógłby ich zobaczyć (a jak wiemy, ojciec Ichigo prowadzi klinikę, co byłoby trochę uciążliwe w postaci ducha), a jednak wszyscy ich widzą. Nie posiadają zastępczych ciał, bo nigdy nie zamieniają się w formę shinigami, a poza tym w zastępczym ciele nie można za bardzo walczyć (Rukia wspomina w jednym odcinku, że będąc w zastępczym ciele posiada wydolność przeciętnego człowieka). Poza tym przebywanie w formie zastępczej jest uciążliwe (po miesiącu Rukia narzekała, że jej ciało przestaje działać tak, jak powinno). No więc o co tu chodzi? Czy to przeoczenie ze strony autora? Nijak nie umiem dojść do ładu z tym problemem, bo przecież ci bohaterowie łażą sobie po Karakurze jak normalni ludzie, ale w wolnych chwilach bez problemu wyciągają swoje miecze i tłuką się ze wszystkimi dookoła.

ocenił(a) serial na 8
Northa

Urahara to ma w domu zestaw małego geniusza, więc pewnie sobie poradził z tym problemem. Vizardzi i ojciec Ichigo są powiązani z Uraharą także można założyż, że i oni nie mają z tym problemu. Do walki wyskakują 'znienacka' więc można stwierdzić, że wcześniej się odpowiednio przygotowali. Co do Rukii i uciążłiwości można założyć, że Urahara i reszta z racji dłuższego stażu nie mają już pewnych problemów.
Bądź co bądź jest w tym anime więcej nieścisłości, które bardzo trudno byłoby wytłumaczyć, lecz ja przymykam na to oko. Teraz bym już ich nie umiał wymienić, bo najzwyczajniej w świecie zapomniałem o tym. Dopóki nie ma naprawdę rażących błędów to nie przeszkadza mi to :)