27 marca 2012 zostanie wyświetlony w Japonii ostatni odcinek anime, prawdopodobnie przyczyną jest brak pomysłów na fillery, a jak wiedzą fani universum Bleach w tej chwili w mandze rozpoczął się finałowy arc który potrwa bardzo długo. Prawdopodobnie anime jednak powróci za kilka lat kiedy materiał mangi będzie na tyle duży by znów zrobić anime bez głupawych zapychaczy.
To jest już koniec anime Bleach. Nie będzie emisji na TV Osaka (nie licząc powtórek). Po co to chamstwo?
Pewnie mi zaraz powiesz, że tam jest tylko marzec, ale no właśnie, nie tylko. Znajdź przycisk, a zjedziesz na kwiecień. A jak dobrze wiemy w marcu TV Tokyo kończy to anime, ale Pierrot nic nie wspominał o kończeniu tego anime, po prostu TV Tokyo boi się spadku popularności przez fillery a TV Osaka nie jest tak popularna, wiec to im zwiekszy popularnosc. Znajdź mi dowód, że Pierrot ogłosiło, że kończy teraz to anime, bo jak na razie jest jedynie o TV Tokyo, że kończy nadawać to anime.
Jestem osobą która lubi wiedzieć o swoich zainteresowaniach jak najwięcej, dlatego ciężko mi się podzielić z czymś czego nie wiem, a mnie interesuje.
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13834
1. Scenarzysta, dyrektor artystyczny oraz koordynator kolorów, dotąd pracowali nad Bleach'em, teraz przeszli do ekipy Naruto SD.
2. Ten twój link jest nieaktualny. Ta cała rozkładówka pochodzi jeszcze z przed ogłoszenia zakończenia produkcji. Do tego na głównej stronie TV Osaka nie ma jeszcze programu na następny miesiąc.
3. Zastanów się nad tym czym jest telewizja regionalna.
Anime się skończyło. Były napisy końcowe jak przy końcu serii (niestety musiałem je podziwiać już trzeci dzień pod rząd za sprawą anulacji Beelzebuba i Gintamy przez tą samą telewizję).
http://www.tv-osaka.co.jp/timetables/weekly/2012/04/02/
Masz aktualną rozkładówkę TV Osaka, Bleacha nigdzie nie widać.
"Przekonamy się i zobaczymy kto jest głupi. "
Już się przekonaliśmy.
Chyba oczywiste, że były napisy końcowe jak przy końcu serii skoro to anime na tv tokyo nie bedzie leciec. To akurat żaden powód.
Muszę przyznać, że kiedy Kon powiedział że to już ostatni odcinek "Przewodnika..." poczułam pewną dozę sentymentu :(
Musimy poczekać do kwietnia, nie można być pewnym końca bleacha jeszcze na 100% choć po nowym odcinku wydaje sie ze to juz koniec, ale na jak długo.
Albo nie, inaczej. Wytłumacze, dlaczego końcówka była jak przy końcówkach anime, po pierwsze. Kończy się arc, więc trzeba go skończyć porządnie, po drugie - na TV Tokyo już go nie będzie, wiec trzeba było go skończyć tak a nie inaczej. Pierrot nie zrezygnuje z takiej kasiory.
Wspomnę o fakcie. Jeśli wyjdzie 368 odcinek Bleacha, to można być pewnym, że emisja będzie trwała dalej z premierowymi odcinkami, ale mimo wszystko teraz lecą odcinki na podstawie mangi.
Chyba muszę się pogodzić z tym niezrozumiałym nieco faktem. No bo ile można będzie na to czekać? Ta manga ma potrwać jeszcze 8 lat podobno.
Ta, czekać 8 lat na koniec mangi, potem 2 lata na anime i oglądać anime przez 15 lat. To piękność względna!
Po po prostu zrobią "Bleach 2" za jakiś rok, dwa jak mangi wyjdzie więcej. Teraz jest coś około 5 chapterów co by nawet na 2 odcinki nie starczyło. A zapychaczy nie robią bo to kosztuje, mało kto to ogląda i anime traci prestiż...
Cieszy przynajmniej fakt, że obecny arc mangi jest ciekawy. Z tymi fillerami to nie prawda, w ten sposób i tak rżną kasiory.
dokładnie. Emisja prawdopodobnie ma powrócić za ok. 1,5 roku. Teraz w zastępstwie mają dać nowe anime. To zbyt długo się ciągnie, nie było nigdy dłuższych przerw, zawsze filery. Oglądalność stopniowo spadała (choć niewiele). Plan jest prosty- zrobić dłuższą przerwę i wrócić, to ma na zadaniu pobudzić widza w oczekiwanie i podczas powrotu wywołać to co było na początku pierwszych emisji. Stacja nie sprzedała praw co jest jednoznaczne.
Ale przyznam, że będzie mi go brakowało.
"Z tymi fillerami to nie prawda, w ten sposób i tak rżną kasiory. "
Jak by trzepali na tym nie wiadomo jaką kasiorę to by robili dalej fillery. Przecież nie zarzyna się kury znoszącej złote jaja.
Widocznie się to nie opłacało...
I jak rzeczywiście w tym tygodniu koniec,bo nie chce mi się wierzyć,żeby mieli tak szybko skończyć to anime.Niech ktoś kto się w tym temacie lepiej orientuje ode mnie się wypowie,bo są różne wersje i nie wiem,która jest aktualna.
To koniec, przynajmniej na razie. Przejęcie Blecha przez inną stację to plotka.
Dalsze wydarzenia możesz poznać czytając mangę.
No i stało się...cóż mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest mi trochę smutno, ale z drugiej to dobra decyzja bo znów zrobi się głód na Bleacha. Pozostała tylko manga...
Ach, żal straszny, oglądałam Bleach'a już prawie trzy lata, każdy wtorkowy wieczór sobie na niego przeznaczyłam. Kiedy się dowiedziałam o końcu emisji, to bło jak strzała w serce normalnie. Damn it, teraz zostaje mi już tylko One Piece i Naruto... Co do anime który wchodzi na czas emisji Bleacha, będzie to spin-off Naruto, jakoś średnio mnie to przekonuje :P Cóż, pewnie i tak będę oglądać.
Dobrze że jutro nowe chapterki wychodzą :)
Właśnie obejrzałem ostatnio odcinek Bleach'a i jestem cholernie szcześliwy, a z tego względu, że odcinek ten zakończył sie bardzo pozytywnie i sam Ichigo dał nam znać, że on tego anime jeszcze nie kończy, te jego słowa, że będzie kontynuował pracę jako zastępca Shinighami i jego nieostatnie pożegnanie z Rukią. Wszystkie takie żywe było, tak jakby się szykowało jeszcze mase godzin przy Bleachu. Czekam z niecierpliwością na mojego ukochanego Bleacha, ide z uśmiechem spać, nie spodziewałem się, że ostatni odcinek przed przerwą mnie tak ucieszy, pozdrawiam was wszystkich i nie ma co sie martwić! See you in Karakura!
Jedno z najlepszych zakończeń jaki widziałem a to dlatego że wróci tylko niestety nie wiadomo kiedy ;(
Teraz mam czekać kilka lat to trochę słabo ;/ Na naruto nie chce się przerzucać! teraz zostaje mi nadrabiać w inny anime ;)
Trzymajcie się i mam nadzieje że następny post na tym forum będzie komentował już pierwszy odcinek yo!
Trochę smutno,ale cóż zrobić trzeba się z tym pogodzić i zacząć oglądać coś innego.Polecam Price of tennis.
Osobiście nie oglądałem jeszcze zakończenia (328 odc.) , ale wierzę Wam, że było to dobre zakończenie i zatwierdzenie potencjału anime.
Bardzo mi się podobał ostatni odcinek przed przerwą!! A ending, kiedy byli pokazani wszyscy ważniejsi bohaterowie z Soul Society był bardzo wzruszający... To jeszcze nie koniec i bardzo mnie to cieszy ;) Oczywiście została nam manga i teraz z każdym kolejnym chapterem moja ciekawość wzrasta, bo czekam aż w końcu pojawi się Grimmjow 6 Espada!! ;D
Mógłbym prosić o nie spoilerowanie :D Nie skończyłem jeszcze ostatnich fillerów...
Hahahaha... ;D Przepraszam, jeżeli byłam trochę niemiła... ;) Czyli nie oglądałeś jeszcze arcu o Zagubionym Zastępczym Shinigami (to było chyba jakoś tak <myśli> )? Chociaż muszę powiedzieć, że przydomek Czarny Charakter bardzo mi się podoba ;D
Wydaje mi się że lepszą opcją jest zrobić przerwę i wrócić po jakimś czasie z konkretnym materiałem niż walnać teraz fillery, potem dać kilkanaście-kilkadziesiąt odcinków na podstawie mangi i znowu fillery. Zwłaszcza że tempo w nowym arcu jest dość karkołomne i nie wiadomo w jakim kierunku rozwinie się akcja ale prawdopodobnie totalnie zamknie ona jakąkolwiek szansę na fillery (nie żeby dotychczas przeszkadzało to twórcom anime przerwać wojny w połowie dla kilku odcinków o pieczeniu ciasta czy czymś takim). Może przy okazji poprawi się kreska i animacja :D Lepiej poczekać głodnym na sowity obiad niż się najeść byle czego i nie móc wcisnąć dania głównego :D
Dobrze, dobrze... Ja jak na razie jeszcze dopiero kończę fillery. Można powiedzieć jestem na razie w "odsiadce" :D, więc odpisać na kolejny post będę mógł we środę, jeśli się takowy pokaże.
Dobrze że się skończyło. Lubiłem to anime, chociaż miało swoje lepsze i gorsze momenty. Wszystko jednak powinno mieć swój koniec. Moda na sukces to zło:P
będzie jeszcze kontynuacja, teraz już nie emitują bleacha bo za blisko jest mangi(nie wiem jak to napisać, w sensie, że wydarzenia są blisko siebie). Wyjdzie kilka chapterów/tomów mangi to zaczną emitować bleacha. Ta przerwa jest jakby zamiast filerów.
Oczywiście ta przerwa nie będzie taka krótka ^^
Wielu nie poprze mojego zdania, ale nie miałbym absolutnie nic przeciwko długim jak o "Bonto" fillerach. Przynajmniej mielibyśmy pewność, że anime ciągnie się dalej i powoli dochodząc do mangowego wątku schodzimy z fillerów na obiecany arc.