PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20138
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Ulubiony opening

ocenił(a) serial na 10

Najlepszy jet pierwszy ma klimat oraz drugi dla tego że trochę przypomina moje ukochane anime death note szczególnie końcówka z mieszanką d.gray mana. A jakie są wasze ?

amarathwen

Heh ulubiony mój to ten z piosenka d-tecnolife nie wiem który to chyba drugi albo trzeci bo pierwszy chyba nie :)

Dziwniejsza

bardzo mi się podoba opening 5, później jest pierwszy i drugi:] pzdr.

iMeshQa

Drugi opening jest najlepszy pod względem zgrania obrazu z dźwiękiem. I to jest mój ulubiony. Równie dobry, jest bodajże 6... ten, z utworem Aqua Timez. Najsłabszy, jak do tej pory, jest ten obecny od Asian Kung Fu Generations. Moim zdaniem, rzecz jasna.

ocenił(a) serial na 10
amarathwen

Drugi Opening (D-tecno ife) lubię najbardziej. Świetny obraz, nie mówiąc już o dźwięku. Mój ulubiony :)

amarathwen

DRUGI!!!
Uverworld RZĄDZI!!!

ocenił(a) serial na 5
Cpt_Pchelka

Nee~~!
Ichiri no hana!
Gdzie poszli wszyscy fajni High and Mighty Colors?!
Osobiście czekam na opening Abingdon Boys School.

Eriis

Taaaaak, ja się dołączam jako fanka Ichiri no hana :D

ocenił(a) serial na 9
amarathwen

Trochę ich jest: 1, 2, 4 i 7 ^^
1 i 2 chyba wszyscy kojarzycie, a 4 to z utworem Beat Crusaders, a 7 .. hmm.. co porywają Orihime i ogólny wątek z Espadą xD

Pee

Ja znam na razie tylko 3 openingi... Ale wszystkie były cudne :D:D:D
1 miał w sobie to coś, początkową magię...
2 był niesamowity, nie mogłam oderwać od niego wzroku, a te słowa... Wzruszał mnie :D Tylko głos tego pana przypominał mi głos wokalisty znienawidzonego przeze mnie polskiego zespołu, który ma wcale niepolską nazwę... (Chodzi mi o Feel).
3 ma chyba najlepszą piosenką z tych trzech. Oglądam go często i co sekundę zatrzymuję, by poprzyglądać się bohaterom ;P

elfka77

Ad 2:P
Zespół Uverworld:P:P Głos ziemsko-nieziemski:P:P
Feel- przynudza:P

TYYYYY!!! Koleżanko Eris...a kto z tobą śpiewał wczoraj twoje ukochane Ichiri no hana! CO????:P:P
LOL:):)
Zaczynam sie do tego przekonywać:) Już nawet dzisiaj tego słuchałam:P

Cpt_Pchelka

Abingdon Boys School- jeżeli zapodają coś w rodzaju "Howlling" lub "Innocent Sorrow" to może być to hit roku:P:P

Cpt_Pchelka

Ale pomijając openingi i endingi - nie sądzicie, że jeśli chodzi ogólnie o muzykę, Bleach prezentuje naprawdę wysoki poziom? Muzyka w serialu jest genialna... :)

elfka77

No...ścieżka dźwiękowa wymiata:):) A najbardziej lubię tą muzyczkę ((ona przewija się przez bleach'a co jakiś czas:):)
Najłatwiej skojarzyć, bo jest na samym początku w Pierwszym odcinku ... Jak Rukia sama stoi i obserwuje okolicę;):):) heheh :):)
Kurcze... kiedy był ten odcinek...:):)

Cpt_Pchelka

Ja uwielbiam "Never meant to belong" i oczywiście - "On the precipice of defeat" :) Cuuuuudo....

ocenił(a) serial na 5
elfka77

Chyba każdy bleachofan kocham 'on the precipice'.. 'nothing can be explained' wymiata, kojarzy mi się z walką Bykauya'i i Renji'ego z Ichigo. No i z epami o śmierci mamy Ichiego.
'Number one', niach niach ^^
'After dark' <3 'rolling star'
'Raw breath of danger'... już wypatruję Pustych w pobliżu.

Ah, Pchełcze, Abingdoni to moja mania. Ich 'as one' pasowałoby do Bleacha.. tylko do do dynamicznej adaptacji mangi a nie rozlazłych fillerów o Luuuri-chan. W moim prywatnym rankingu wkurzających jest tuż za Orcią.

Eriis

Shiro sie popisał tworząc muzykę i tego chyba nikt nie podważy ^^
Co racja to racja 'on the precipice of defeat' jest świetne. 'Nothing can be explained' też ale wg mnie jest dobre na smutne deszczowe dni ^^. 'Number one' wiadomo (remixy też są dobre), 'After dark' chyba najlepszy opening.
Mi jeszcze się bardzo podoba 'battle ignition' z pierwszego osta.
A z innych to np. 'turn the tables', 'breakthrough even', 'nightmare', 'guitar III', 'attack on the beat', 'invasion' i 'catch 22' (to jeszcze z pierwszego).

ocenił(a) serial na 5
Lucas31

A jak Ci wchodzą beat collection'y? Bo mi tak średnio, np. seiyuu Gina albo Orihime zrobili moim zdaniem masakrę na tych utworach, w sumie Kentaro Ito (Renji) brzmi jeszcze jakoś w miarę...
Z motywów postaci to "Tattoos on the sky" Masakazu Mority jest zaje****e.

Eriis

O co chodzi w tych beat collectionach? Śpiewają w nich seyiuu postaci?? Aż nie chce mi się wierzyć :|

ocenił(a) serial na 5
elfka77

Wszystkie masz dostępne na http://www.bleachportal.net/bleach/multimedia/music_downloads (trzeba się zarejestrować żeby móc ściągać, są wszystkie osty i beat collectiony).
Jak dotąd 'śpiewające postaci' to:
- first session : Ichigo, Renji, Ishida, Hanataro & Kon, Ichimaru
- second session : Ichigo & Zangetsu, Hitsugaya Matsumato & Hinamori, Zaraki & Yachiru & Madarame & Ayasegawa, Kariya & Ririn & Kuroudo & Noba, Rukia & Orihime
- third session : Uluqiorra, Grimmijow, Aizen, Tousen, Nel
Jednym słowem - czas umierać...

amarathwen

Zdecydowanie drugi jest najlepszy. (:
Ale większość openingów mi się podobała. Najbardziej [poza właśnie "D-tecnoLife"] do piosenek: "Tonight, Tonight, Tonight", "Roling Star", "chAngE" i "Ranbu no Melody".
Chyba tylko jeden - szósty - był okropny. :/

ocenił(a) serial na 10
amarathwen

Trochę tego jest 3,4,6,9,12,13,14,15 i ewentualnie 5. A taki naprawdę chyba mój ulubiony to 10. (Tak wiem wypisałem prawie wszystkie openingi :/ )

ocenił(a) serial na 10
lorster

No dobra po namyśle 3,6,10,13.

użytkownik usunięty
lorster

Jak ja kocham Openingi z Bleach!
A moje ulubione to: 1, 2, 3, 4, 9, 10, 14 :)