Najlepszy jet pierwszy ma klimat oraz drugi dla tego że trochę przypomina moje ukochane anime death note szczególnie końcówka z mieszanką d.gray mana. A jakie są wasze ?
Heh ulubiony mój to ten z piosenka d-tecnolife nie wiem który to chyba drugi albo trzeci bo pierwszy chyba nie :)
Drugi opening jest najlepszy pod względem zgrania obrazu z dźwiękiem. I to jest mój ulubiony. Równie dobry, jest bodajże 6... ten, z utworem Aqua Timez. Najsłabszy, jak do tej pory, jest ten obecny od Asian Kung Fu Generations. Moim zdaniem, rzecz jasna.
Drugi Opening (D-tecno ife) lubię najbardziej. Świetny obraz, nie mówiąc już o dźwięku. Mój ulubiony :)
Nee~~!
Ichiri no hana!
Gdzie poszli wszyscy fajni High and Mighty Colors?!
Osobiście czekam na opening Abingdon Boys School.
Trochę ich jest: 1, 2, 4 i 7 ^^
1 i 2 chyba wszyscy kojarzycie, a 4 to z utworem Beat Crusaders, a 7 .. hmm.. co porywają Orihime i ogólny wątek z Espadą xD
Ja znam na razie tylko 3 openingi... Ale wszystkie były cudne :D:D:D
1 miał w sobie to coś, początkową magię...
2 był niesamowity, nie mogłam oderwać od niego wzroku, a te słowa... Wzruszał mnie :D Tylko głos tego pana przypominał mi głos wokalisty znienawidzonego przeze mnie polskiego zespołu, który ma wcale niepolską nazwę... (Chodzi mi o Feel).
3 ma chyba najlepszą piosenką z tych trzech. Oglądam go często i co sekundę zatrzymuję, by poprzyglądać się bohaterom ;P
Ad 2:P
Zespół Uverworld:P:P Głos ziemsko-nieziemski:P:P
Feel- przynudza:P
TYYYYY!!! Koleżanko Eris...a kto z tobą śpiewał wczoraj twoje ukochane Ichiri no hana! CO????:P:P
LOL:):)
Zaczynam sie do tego przekonywać:) Już nawet dzisiaj tego słuchałam:P
Abingdon Boys School- jeżeli zapodają coś w rodzaju "Howlling" lub "Innocent Sorrow" to może być to hit roku:P:P
Ale pomijając openingi i endingi - nie sądzicie, że jeśli chodzi ogólnie o muzykę, Bleach prezentuje naprawdę wysoki poziom? Muzyka w serialu jest genialna... :)
No...ścieżka dźwiękowa wymiata:):) A najbardziej lubię tą muzyczkę ((ona przewija się przez bleach'a co jakiś czas:):)
Najłatwiej skojarzyć, bo jest na samym początku w Pierwszym odcinku ... Jak Rukia sama stoi i obserwuje okolicę;):):) heheh :):)
Kurcze... kiedy był ten odcinek...:):)
Chyba każdy bleachofan kocham 'on the precipice'.. 'nothing can be explained' wymiata, kojarzy mi się z walką Bykauya'i i Renji'ego z Ichigo. No i z epami o śmierci mamy Ichiego.
'Number one', niach niach ^^
'After dark' <3 'rolling star'
'Raw breath of danger'... już wypatruję Pustych w pobliżu.
Ah, Pchełcze, Abingdoni to moja mania. Ich 'as one' pasowałoby do Bleacha.. tylko do do dynamicznej adaptacji mangi a nie rozlazłych fillerów o Luuuri-chan. W moim prywatnym rankingu wkurzających jest tuż za Orcią.
Shiro sie popisał tworząc muzykę i tego chyba nikt nie podważy ^^
Co racja to racja 'on the precipice of defeat' jest świetne. 'Nothing can be explained' też ale wg mnie jest dobre na smutne deszczowe dni ^^. 'Number one' wiadomo (remixy też są dobre), 'After dark' chyba najlepszy opening.
Mi jeszcze się bardzo podoba 'battle ignition' z pierwszego osta.
A z innych to np. 'turn the tables', 'breakthrough even', 'nightmare', 'guitar III', 'attack on the beat', 'invasion' i 'catch 22' (to jeszcze z pierwszego).
A jak Ci wchodzą beat collection'y? Bo mi tak średnio, np. seiyuu Gina albo Orihime zrobili moim zdaniem masakrę na tych utworach, w sumie Kentaro Ito (Renji) brzmi jeszcze jakoś w miarę...
Z motywów postaci to "Tattoos on the sky" Masakazu Mority jest zaje****e.
O co chodzi w tych beat collectionach? Śpiewają w nich seyiuu postaci?? Aż nie chce mi się wierzyć :|
Wszystkie masz dostępne na http://www.bleachportal.net/bleach/multimedia/music_downloads (trzeba się zarejestrować żeby móc ściągać, są wszystkie osty i beat collectiony).
Jak dotąd 'śpiewające postaci' to:
- first session : Ichigo, Renji, Ishida, Hanataro & Kon, Ichimaru
- second session : Ichigo & Zangetsu, Hitsugaya Matsumato & Hinamori, Zaraki & Yachiru & Madarame & Ayasegawa, Kariya & Ririn & Kuroudo & Noba, Rukia & Orihime
- third session : Uluqiorra, Grimmijow, Aizen, Tousen, Nel
Jednym słowem - czas umierać...
Zdecydowanie drugi jest najlepszy. (:
Ale większość openingów mi się podobała. Najbardziej [poza właśnie "D-tecnoLife"] do piosenek: "Tonight, Tonight, Tonight", "Roling Star", "chAngE" i "Ranbu no Melody".
Chyba tylko jeden - szósty - był okropny. :/
Trochę tego jest 3,4,6,9,12,13,14,15 i ewentualnie 5. A taki naprawdę chyba mój ulubiony to 10. (Tak wiem wypisałem prawie wszystkie openingi :/ )