Została wrobiona w morderstwo i w defraudację mienia federalnego, uciekła, a teraz powróciła z wymazaną pamięcią, ale wytatuowanymi wskazówkami, które mają doprowadzić do jej oczyszczenia przy pomocy FBI, które na dodatek będzie ją chronić... zapożyczenia z co najmniej dwóch-trzech seriali...
Główny wątek jest zbyt oczywisty...
"Szefowa" z FBI dostała jej ocenzurowane akta z innej federalnej służby - prawdopodobnie tajna jednostka wojskowych służb wywiadowczych, z których wynika, że została oskarżona o morderstwo i defraudację. Jako osoba, która straciła pamięć nie może za nie odpowiadać lub jeżeli została skazana i uciekła odsiadywać dalej wyrok. Ponadto jako osoba, która sama jej "ofiarą" przestępstwa (scena pokazuje, że na własne życzenie wymazuje sobie pamięć) zyskuje pomoc i wsparcie FBI. Jako, że jej tatuaże są wskazówkami zbliżających się przestępstw i niebezpieczeństw (stąd wniosek, że służby wywiadowcze) to w naturalny sposób pozostaje w ścisłym kontakcie z FBI i przy okazji kooperacji z jej przedstawicielami będzie dążyć do oczyszczenia się z stawianych zarzutów lub niezasadnie wydanego wyroku w sprawie morderstwa i defraudacji.
Nie nie nie. Akta dotyczą właśnie Bethany Mayfair, kolega anro ma rację. Jane Doe miała wytatuowany numer jej sprawy. Wychodzi na to, że szefowa ma brudną przeszłość.
Zwracam w takim razie honor, ale samodzielne wymazanie pamięci i wytatuowanie sobie wskazów różnych spraw i przestępstw jest co najmniej zastanawiające. Musi być ku temu, jakieś logiczne wytłumaczenie...
Nie jest przewidywalny, jedyne co udało mi się przewidzieć, to to, że sama sobie kazała wymazać pamięć i że coś tu nie gra. Chociaż za szybko się wystrzelali z tego "twistu". Dalej nie wiemy kim jest ten typek co ją obserwował i co uśmiercił tego chińczyka na końcu odcinka. Akta dotyczyły Mayfair, było "defraudacja" i "morderstwo", może to jest swego rodzaju zemsta na Mayfair za coś z przeszłości. Eh moje gdybania, oczekiwałem chłamu jak CSI a już czekam na następne odcinki bardziej niż na kolejne TWD :)
może też uznali, że to przewidywalne i skoro wszyscy i tak się domyślą, to walnęli tym na początku :D
Obejrzyjcie pierwsze odcinki dokładnie jeszcze raz bo nasza główną bohaterka nie wykazała sobie pamięci sama tatuaży też sama sobie nie zrobiła ! Wyjaśnione jest to w jednym z jej wspomnień dla mnie osobiście jest coraz to ciekawej i chciałabym dowiedzieć się co scenarzyści dla nas szykują :)
Ona świadomie się na to zdecydowała, ale nie przygotowała tego sama.
A fakt, że pokazali nam to już na samym początku strasznie popsuło mi przyjemność oglądania tego serialu. :/
było pokazane w przebłyskach że on sama dobrowolnie się zgodziła na wymazanie paięci Może za ty stoi dziewczyna szewofej FBI - nie było pokazane momentu jej śmierci więc wszystko jest możliwe może to ktoś kto wie o tej opracji światło? napewno to ktoś kto miał dostęp do danych FBI celowo wybrano dziewczyne w wieku zginionej przyjaciółki KUrta żeby koleś nie myślał przy niej racjonalnie i przez to nie zauważył drobnych ale ważnych wskazówek. Jak dla mnie Jane może nie być dobra tylko na bank mam niecne zamiary tylko o nich jeszcze nie pamięta ale sobie przypomni pod koniec sezonu:)
Przecież Mayfair przeczytała o śmierci tamtej kobiety w gazecie. To też miałaby przygotować dla niepoznaki?