Moim zdaniem jest to całkiem dobre anime, kreska ładna - fabuła nie jest sztywna (choć zdarzają sie drobne potknięcia) ale jest tez duzo motywów które potrafią zaskoczyć:]
Ogólnie polecam wszystkim fanom anime z fajną muzyką i całkiem fajną fabułą (orginalna w swej prostocie;)) Nie jest to może seria poruszająca jakieś ważne problemy filozoficzne, egzystecjalne (co prawda kilka takich jest ale raczej są one "standardowe") gdyby "odsączyć" b+ z kilku odcinków to moim zdaniem nabrał by więcej dynamiki, ale coż to tylko moje zdanie. Pragnę zaznaczyć że jeszcze serii nie widziałem całej (narazie do 45 odcinka) więc na temat zakończenia nic nie wiem i go nie ocenię. pozdrawiam
Skończyłem właśnie oglądac całą serię więc moge dokończyć moją opinię:
Zakończenie moim zdaniem jest zrealizowane doskonale, trudno powiedziec czy zaspokaja wszysktie emocje/pytania/potrzeby:) - ale dramatyzm jest na poziomie. W pewnym sensie może być ono przewidywalne, lecz w niczym to nie przeszkodziło. Trzeba przyznać że w ostatnich odcinkach twórcy trochę pograli na emocjach widza, ale wyszło im to dobrze.
pozdrawiam i polecam, chociaż serie moim zdaniem lepiej się będzie oglądać tym którzy są bardziej wrażliwi na emocje/los bohaterów.