Niebieskooki samuraj
powrót do forum 1 sezonu

Blue Eye Samurai to interesujący i na swój sposób wyjątkowy serial animowany dla dorosłych. Z pewnością wyróżnia się w ofercie Netflixa. Z początku uwodzi ciekawą narracją, rozwojem bohaterki, animacją i swoistą magią.
Z kolejnymi odcinkami zaczyna niestety bardzo rozczarowywać naiwnymi, wręcz absurdalnymi posunięciami scenariusza, które animowany sposób przedstawiania historii tylko w niewielkim stopniu usprawiedliwia. 
Mimo wszystko ogląda się ten serial z przyjemnością, pamiętając by traktować go jako dobrze zrealizowaną bajeczkę dla dorosłych w stylu Kill Billa.

ocenił(a) serial na 9
Nocturne

Ja też byłem zawiedziony szczególnie walką z głównym antagonistą, ale jak tak trochę o tym pomyśleć to główna bohaterka miała do wyboru zabić jego i szukać pozostałych na własną rękę lub przed jego śmiercią zapytać gdzie są.
Jak okazało się, że są poza Japonią to bez jego pomocy nic by nie wskórała, dlatego zapakował go na statek i ruszyli do WB.
Nawet ta walka w jego zamku na to wskazuje, miała go jak na patelni ale zamiast zadać cios uratowała "przyjaciela", byli w takim stanie, że miała do wyboru walkę na śmierć lub ratunek i ponowną próbę jakiś czas później.

Ja jestem zdania, że Mizu nie chciała od razu zabić Fowlera, tylko najpierw wyciągnąć od niego informacje dlatego te walki tak wyglądały.