PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=718443}

BoJack Horseman

2014 - 2020
8,6 69 tys. ocen
8,6 10 1 69293
9,0 45 krytyków
BoJack Horseman
powrót do forum serialu BoJack Horseman

Co jest tak wyjątkowego w tym serialu, że tak się podoba użytkownikom?

Do serialu podchodziłem 3 razy. Raz obejrzałem jeden odcinek ale kilka osób mnie namawiało żebym dał jeszcze szansę serialowi to się wciągnę. Za drugim podejściem obejrzałem do odcinka trzeciego. No ale nie chciałem się poddawać i obejrzałem cały 1 sezon żeby może wczuć się w ten serial. No i co? Zmarnowałem po prostu czas. Serial ma 3 plusy, które poniżej wymienię:
+fajna piosenka na wstępie i przy zakończeniu każdego odcinka
+krótkie odcinki
+JESSIE PINKAN w dubbingu

No i to są 3 plusy, za które mogę dać ocenę 3/10. A poza tym to główny bohater jest zadufany, irytujący i nudny jak flaki z olejem. Akcja w każdym odcinku rozwlekła i nudna przypominającą telenowelę. W serialu nie czuć żadnego klimatu, oprócz ciekawej piosenki na wstępie innych, przyjemnych wrażeń muzycznych nie doznamy. No i oglądanie każdego odcinka boli, ni to komedia, ni dramat ani telenowela. Nie jest to także mieszanka tych gatunków tylko no nudny chłam.

Z kreskówkowych seriali o niebo lepszy jest Rick and Morty, który skłania do przemyśleń, jest zabawny, a każdy odcinek jest ciekawy. Tutaj no muszę przyznać zawiodłem się. Nie polecam.

ocenił(a) serial na 10
barthek55

Pierwszy sezon był komediowy, potem sie z tego robi dobry dramat. Przedostatni odcinek 4 sezonu to jest majstersztyk. Nie każdemu siada taki klimat, dla mnie jedna z najlepszych animacji

ocenił(a) serial na 10
barthek55

" nudny jak flaki z olejem"
XD

WTTW_FILM

Zamknij się, O N ma więcej IQ

ocenił(a) serial na 10
gobo33

przepraszam, już nie będę :(

ocenił(a) serial na 10
barthek55

Skończyłem czytać Twoje wypociny w momencie, jak uświadomiłem sobie, że widziałeś tylko pierwszy sezon.

Jeszcze na końcu zauważyłem, że poleciłeś Rick and Morty zamiast BoJacka, to przynajmniej skminiłem, że masz 200 iq.

ocenił(a) serial na 2
BennyLBK

Za to ty masz 400 bo wolisz bodżaka :F

ocenił(a) serial na 10
adrian_tomczyk

Fani Bodżaka to kretyni, bo śmieszy ich gadający koń, a nie naukowe żarciki.

barthek55

Do twoich zarzutów dodałbym jeszcze fatalną animacje i strasznie zamulające postacie. Nie rozumiem fenomenu tej produkcji.

barthek55

i ogólnie żenujące sytuacje i postacie

ocenił(a) serial na 1
barthek55

Zgadzam się całkowicie, ale aż 3 gwiazdki to aż nadto. Ludzie piszą, że serial rozkręca się po którymś tam sezonie. No absurd. Mam wrażenie, że wysoka ocena to chyba zasługa działu PR Netflixa. Klimatu zero, fabuła dno, a kreska i animacja żałosne, a dialogi po prostu nudne.

ocenił(a) serial na 10
barthek55

" A poza tym to główny bohater jest zadufany, irytujący i nudny jak flaki z olejem" aha xd
Masz jedną ocene więc obstawiam, że jakiś troll

ocenił(a) serial na 8
barthek55

trafne zarzuty. Ja oceniam wyżej, ale też nie rozumiem jakichś niesamowitych zachwytów - trochę to takie nostalgiczno-smutne jak stare teledyski do piosenek Moby'ego. Zobaczymy co w s2

ocenił(a) serial na 7
barthek55

Tez sie zastanawiam. Nie jest zly, ale tez czesto sie nudze i ogladam na sile, zeby mu dac szanse. Koncze teraz czwarty sezon. Wydaje mi sie, ze chodzi o poruszanie powaznych tematow, ale tego w serialu jest moze 5% (i faktycznie jest to dobrze zrobione), ale pozostale 95% to nudne i infantylne zarty o showbiznesie i polityce. Moze na kims robi wrazenie, ze w kreskowce zobaczy znana gwiazde z przekreconym imieniem i nazwiskiem, ale na mnie nie. Problemem sa dla mnie irytujace postaci (szczerze to zadnej z nich nie lubie, moze bojacka czasami) i brak nadrzednej fabuly, nie ciekawi mnie co bedzie dalej, bo nie ma tu jakiegos watku glownego, tylko taki bardziej slice of life.

ocenił(a) serial na 8
celebes

Diane poza 1 sezonem nie ma co robić i jest bo jest.
PC - najbardziej irytująca postać i jest jej za dużo
Todd - najlepsza postać komediowa, wnosi dużo dzięki AAronowi Paulowi i jego głosowi
Peanutbutter - za dużo go i często jest zapychaczem

Ogólnie sezony 3-4 są chyba najlepsze. 5ty ma kilka perełek, a 6ty to już kończenie wątków i podsumowanie serialu trochę zbyt schematyczne - odhaczają każdego po kolei, a samego Bojacka bardzo mało (czasami wcale go nie ma)

Najfajniejsza postać/wątek to Sarah Lynn

ocenił(a) serial na 6
barthek55

Zgadzam się, przereklamowany :( Myślałem, że bedzie ostra jazda o Charlie Sheen'ie albo coś w podobie Californication ale się zawiodłem :(

ocenił(a) serial na 10
barthek55

Myślę, że po prostu nie każdemu taka forma realizacji serialu podpasi. Dla mnie każdy odcinek to małe dzieło sztuki. Serial jest bardzo inteligentny i z każdej "akcji" można wyciągnąć morał i przesłanie. Ale jak mówię... wielu odbije się od gadających zwierząt :)