PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8165
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

Śpiewanie

użytkownik usunięty

Mam wrażenie, że jak śpiewa Królikowski to ten jego głos jest doklejony ze studia, a jak śpiewa Schuchardt co jest normalnie. Ktoś w temacie wie czy tak jest czy tylko mi się zdaje?

ocenił(a) serial na 7

Raczej pewne, że wszystko jest nagrywane wcześniej w studio. Schuchardt również.

użytkownik usunięty
kasiak1983

Co do Schuchardta to na yt widziałem jak piosenkę małpy śpiewał normalnie podczas nagrywania.

ocenił(a) serial na 7

Może sobie podśpiewuje, ale słychac bardzo wyraźnie, że piosenki są wcześniej nagrywane w studio. Ewidentnie. Bo nawet usta się nie zgadzają.

ocenił(a) serial na 3

Królikowski nie potrafi śpiewać kompletnie o czym wiedzą wszyscy. Głoś jest dodany w postprodukcji, jak każdego owszem, ale jego jest tak wyczyszczony, że bardziej się chyba nie dało. I stąd ta sztuczność bijąca w momentach kiedy śpiewa. I jeszcze momentami jest tak podłożony, że aktor śpiewa swoje, a w piosence inne słowa (zdarzyło się np. tak podczas Titiny akurat w wersji Schuchardta).
Schuchardt też zapewne ma modyfikowany głos, jednak mimo wszystko to gość, który potrafi śpiewać, co udowadnia w muzycznym spektaklu ostatnio.

użytkownik usunięty
Sitka89

Wiadomo tylko jeden z nich jest aktorem. W stepowaniu też było to widać jak ciągle Królikowskiemu zbliżenia na nogi robili (wiadomo dubler zastepuje).