Wiadomo,że po wypadku Bodo stał się abstynentem. Wspomniał o tym w 9.odcinku. Ale już w odcinku 10. widzimy go pijącego. A odcinek 12? Pije kilka razy z Morycem. Kompletnie się upija na Powiślu,a po powrocie z Berlina woła do Moryca
"Musimy się napić". Jak to więc jest? Przecież fakt CAŁKOWITEJ abstynencji aktora był powszechnie znany.Dlaczego twórcy filmu zmienili nawet coś takiego?
Udajesz, ze nie wiesz? Ten serial przeplata fakty historyczne z frywolna wizja scenarzystow. To nie jest dokument historyczny, a szkoda, nawet bardzo...
Każdy serial to wizja reżysera i scenarzystów na dany temat .
Dokument mieliśmy przedstawiony po serialu, więc myślę że każdy powinien być zadowolony .
Jasne, pod warunkiem że w tej wizji nie przeinacza się oczywistych faktów.Ale to już problem ludzi odpowiedzialnych za tą słabiutką produkcję, bo niezłe gromy sypią się na szczęście na ich głowy :)
Po pierwsze jest to serial jednak fabularny, nigdzie jest powiedziane że jest to dokument o tym artyście .
Po drugie na szczęście sypią się, też podziękowania ;)
Oczywiście...ale to serial fabularny o autentycznej postaci,a jako odbiorca mam prawo oczekiwać pewnej rzetelności ! A jak dobry jest ten serial pokaże czas ...i zweryfikowali już widzowie.
Przecietny widz nie ma pojecia kim byl Bodo i chce poznac jego zycie. Zycie, a nie wizje rezysera.
Przeceniam. Duza czesc Polakow doslownie nie kojarzy Dmowskiego czy Paderewskiego, a ma znac Bodo? Z czym do ludzi.
A ty niezmiennie bystry jak woda w studni:). Nie mnie dziubdziusiu, nie mnie dziękujesz:). Komu? No przecież samo to napisałeś więc powinieneś wiedzieć:). Pa:)
Gdybyś próbował czytać ze zrozumieniem zamiast wszędzie doszukiwać się kłótni to rozumiałbyś sens i znaczenie komentarzy, szczególnie własnych:). Pa:)