PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8165
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

To ma być serial biograficzny a Schuchardt w ogóle nie jest podobny do Bodo i nawet nie starali się go upodobnić. A poza tym wypowiedź Schuchardta budzi dodatkowe wątpliwości. "Obejrzałem sporo filmów z Eugeniuszem Bodo – przyznaje Tomasz Schuchardt – ale nie skupiam się na imitacji Eugeniusza. Zresztą sposobu gry aktorskiej, ekstrawertyzmu w ruchu, jaki stosowano w latach 30. ubiegłego wieku nie kupiłaby współczesna kamera. Opowiadamy jego historię bardzo współcześnie. Chcemy oddać energię i magnetyzm tamtych czasów."
A poza tym to towarzystwo wzajemnej adoracji w obsadzie nie wróży zbyt dobrze.

almanda

A moim zdaniem bardzo dobrze że nie próbują na silę kopiować Eugeniusza Bodo, tylko chcą go przedstawić we własny oryginalny sposób ja nie widzę w tym nic złego .

ocenił(a) serial na 5
buterfly

No zeby nie wyszlo zbyt groteskowo :) Mysle, ze serial, nawet jesli bedzie przecietny, zyska wzgledna popularnosc. Emisja w dogodnym pasmie w telewizji dostepnej kazdemu - to raz. A po drugie, od kilku ladnych lat mamy swego rodzaju mode na II RP, w ktora serial idealnie sie wpisuje. Trudno oprzec sie tamtym czasom:)

Qjaf

Widziałem urywki serialu, w programie ,,Jaka to melodia'' nie wyglądało to groteskowo .
Ale też trudno ocenić po takich krótkim zwiastunie, gdy nie widziało się wszystkich odcinków .

ocenił(a) serial na 5
almanda

W końcu kto będzie grał Bodo? Schuchardt czy Królikowski ?

chemas

obydwaj - Królikowski młodszego, a Schuchardt starszego.

ocenił(a) serial na 5
almanda

Aha

ocenił(a) serial na 2
almanda

Również obawiając się o serial opowiadający losy mojego najukochańszego Bodo zgłosiłam się do niego jako statystka. Widziałam Pana Schuchardta na żywo już ucharakteryzowanego. Nie wiem jak bardzo kamera zniekształca taki odbiór, ale jeśli nieznacznie to w tej kwestii będzie dobrze. Był naprawdę niesamowicie podobny! Patrząc na niego czułam tę namiastkę przedwojennego uroku, na której tak mi zależało ;)

MagdaLena55

To musiała być przygoda zazdroszczę ci ;)
A ja czekam ja Patricia Kazadi poradziła sobie z postacią Reri .

Słuchałem Kazadi w piosence ,, Dla ciebie chce być biała ' ' w programie ,,Jaka to melodia'' a potem w wykonaniu Reri .
Pomyślałem sobie że naprawdę Pani Kazadi, starała się chyba bardzo mocno żeby wyszło jak najlepiej oryginału, po tym odsłuchu mam wrażenie że się jej to udało :) .

MagdaLena55

Ja nawet patrząc na zwiastuny byłam pewna podziwu, jak reżyser potrafi dostrzec we współczesnym facecie podobieństwo do przedwojennego aktora i je wydobyć