Nie jestem hejterem po prostu ten facet jest wszędzie pomimo że talentu nie ma za grosz,
koleś a jaki ty masz talent chciałbym wiedzieć ??
Trollujesz wyżywasz się czy juz podreperowałes swoje nędzne ego
Chciałbyś być aktorem ale musisz ale musisz pomykać z taczka na budowie
Jesteś zwykłym hejterem co nic a nic nie osiągnie
Ja też uważam, że Antoni Królikowski jest słabym aktorem, i pogódź się z tym, że ktoś może mieć takie zdanie na jego temat. Bo nie trzeba być krytykiem filmowym, żeby móc oceniać czyjąś grę aktorską.
nie rozumiesz podstawowych zasad. Artyści, wykonując swój zawód muszą liczyć się z tym, że będą oceniani. Publiczność to zupełnie inna bajka. A tekst o taczce na budowie pokazuje Twój brak szacunku dla innych, bardzo emocjonalny, czyżbyś był kolejnym beztalenciem, które jest przekonane o tym, że jest wielkim talentem?
No tak bo nie jest serialem o mafii - Widać że mamy jakiegoś fanatyka tych seriali, innych gatunków nie przyjmuje do wiadomości mimo to ogląda na siłę i ocenia na jeden szkoda słów człowieku na ciebie /:
Pierwsza rzecz, która co rzuca się w oczy to, iż nie ma on przedwojennej urody i nie jest podobny do Bodo. Ale historia życia Bodo jest na tyle ciekawa w przeciwieństwie do ekranizacji Grace Kelly itp. Z przyjemnością oglądam ten serial i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Tomasza. :)
Czekalam z niecierpliwością i bardzooooo się zawiodłam.Królikowski pasuje do roli Bodo jak siodło do swini.Zabczynskiego ma grać niejako Bobek. Brak klimatu tamtych lat, języka przedwojennego ... Wszystko takie współczesne. Jedynie co mogę powiedzieć na plus to wybór aktora do roli Dymszy. Cały od Ciebie drugi przesiedzualam z nosem w komórce i tylko podniosłam wzrok kiedy usłyszałam Bagiński. ... Postawił mnie ten aktor na nogi!
To że nie będzie języka przedwojennego było już dawno wiadomo, moim zdaniem mówione ''ł'' w tamtym okresie było jak najbardziej naturalne.
Przedstawione jednak tego języka na dzisiaj brzmiałoby co najmniej śmiesznie albo irytująco, zwłaszcza w odbierze dla młodego widza a serial jest przecież kierowany dla wszystkich .
Jak zaś odpowiesz na zarzut taki że Michał Kwieciński jest reżyserskim zerem i ta fabuła w ogole się nie składa, z inicjatywy reżysera na ekranie pojawia się zatrzęsienie papierowych postaci niczego nie wnoszących do historii a wczorajsza scena pijaństwa była pokazem bezsilności reżyserskiej? Pytam hipotetycznie, serial super.
Jest to twoje własne zdanie każdy ma prawo do innego, ja osobiście uważam Michała Kwiecińskiego za dobrego reżysera .
Proponuje obejrzeć filmy które wyreżyserował (oczywiście jeżeli ich nie widziałeś) ,, Biała sukienka '' oraz '' Jutro idziemy do kina'' oczywiście nie są to dzieła wybitne, ale na miano dobrych moim zdaniem zasługują .
No ale ja przecież pytam o konkretne jego dzieło i wyraźne symptomy braku reżyserii tego serialu. A ty mi o poziomkach piszesz albo o innych kaktusach. W tym wypadku również bez zasadne wydaje mi się chwytanie popularnej deski ratunkowej osób nie znających rzemiosła : każdy ma inny zdanie.
Skoro postaci są papierowe ponieważ tam są prowadzone to nie możesz zwalić na odbiór : że dla kogoś to nie będą papierowe postaci. Jeśli ktoś odbiera to inaczej to oznacza że się nie zna na tym elemencie. Jeśli masz 2 tony owsa to nie możesz napisać że dla kogo innego to będzie 50 ton jęczmienia - rzeczy których nie ma nie są względne. Reżyser ma na planie konkretne zadania i jeśli w efekcie jaki widzimy na ekranie widać że reżyser nie dojechał na plan to wniosek może być tylko jeden. To nie jest kwestia muzyki : komuś się podoba ale to kwestia gustu i innemu się nie spodoba. Koniec końców muzykę ktoś zrobił i ona występuje. Jeśli reżyser nie wykonał swojej pracy fabuła nie działa.
Jak zamierzasz udowodnić że reżyser poprawnie wykonał swoje zadanie?
Tylko błagam nie wypisuj tu poprzednich dzieł reżysera, nawet gdy jesteś jego synem.
Mam świadomość że nie znasz się na tym co piszesz - udownidniles to już odpowiedzią na moje pierwsze pytanie. Mam świadomość że kierujesz się jedynie emocjami prawdopodobnie dlatego że jesteś emocjonalnie związany z produkcją. Może robiłeś zupę krolikowskiemu. O warsztacie filmowym nie wiesz nic
Na jakie podstawi wnioskujesz że bohaterstwie są papierowi i nic nie wnoszą do serialu tylko dlatego że są to postacie fikcyjne ?
Chce ci w takim razie powiedzieć że np. Ada postać także fikcyjna, będzie obecna w dorosłym życiu Bodo i jej zdanie jest dla niego zawsze ważne .
Dlaczego brzmiałoby śmiesznie. Myślę, że zwłaszcza młody widz powinien poznać tamtą epokę, taką jaką była.
Młody widz odebrał by tamten język jako co najmniej drażniący i zapewne zamiast zachęcić go do oglądania wyłączyłby telewizor po paru minutach .
Fakt tamte czasy były piękne i ten język owszem niepowtarzalny, ale dzisiaj niestety młodzi widzowie inaczej odbierają tamtą epokę (choć jest to niestety bardzo przykre) - takim mam przynajmniej zdanie .
Mam wrażenie, że dla młodych widzów wszystko poza efektami specjalnymi, superbohaterami i durnowatymi żartami, jest drażniące. Niestety. Cóż takich czasów dożyliśmy.
wtrącę się! istnieją jednostki, które plasują się w przekrój ''młodych widzów'' i mają przesyt efektów specjalnych, superbohaterów i durnowatych żartów ;) wiem że oceniacie ogólnie, ale w każdej grupie są odstępstwa od reguły. niewiele bo niewiele, ale jednak nie warto o nich-o nas zapominać
wtrącę się! istnieją jednostki, które plasują się w przekrój ''młodych widzów'' i mają przesyt efektów specjalnych, superbohaterów i durnowatych żartów ;) wiem że oceniacie ogólnie, ale w każdej grupie są odstępstwa od reguły. niewiele bo niewiele, ale jednak nie warto o nich-o nas zapominać
Ależ zgadzam się, sam takowych znam i cenię tą znajomość. Szkoda tylko, że przesłania to obraz większości.
No to czekam z cierpliwością na Baginńskiego. :) W każdym razie jestem ciekawa jak ten serial się dalej potoczy.
jak dla mnie Antek Królikowaki jest w tym filmie jak najbardziej na plus.
a ty własnie jesteś hejterem pisząc takie rzeczy.
No właśnie, ludzie dajcie spokój. Królikowski w tym serialu pokazał, że naprawdę nie jest złym aktorem, wg. mnie dobrze gra młodego Bodo. Ale każdy ma prawo do swojego zdania.
Również popieram ,Antek Królikowski super gra ,wole jego niż Kube Wesołowskiego ten to dopiero sztywniak ,nawet wysłowić sie dobrze nie umie .
Mam takie samo zdanie co Ty. Antek wychował się w rodzinie aktorskiej. Ma doskonała dykcje, ładnie śpiewa., a Wesołowski wystepuje na jedno kopyto. Królikowski daje rade. Podoba mi się w roli młodego Bodo.
Herbuś jest niska i bardzo przypomina Pole Negri i wypowiedziała może z 3 zdania...
Co do Kazadi no nie mamy dużo egzotycznych ładnych celebrytek.
Właśnie chciałam napisać to samo. Już bałam się,że zobaczę Wesołowskiego w kolejnym serialu. Przecież nawet nie można zrozumieć co on mówi. A Królikowski naprawdę daje radę.
Własnej opini? 7-6 miesiecy przed premierą serialu? Jeszcze nie widział, a już ma własną opinie?
Królikowski beznadziejna aktorzyna i musiał go Schuchardt zastąpić. Innych równolatków grają te same osoby.
Jak nie jesteś hejterem, jak jesteś? 7 miesięcy wcześniej już wiedziałeś, że Antek źle zagra? A tu zonk - bo zagrał bardzo dobrze :)))
Niestety nie widziałem serialu więc nie wiem jak zagrał, wyrażałem swoje rozczarowanie obsadzeniem go w roli Bodo jeszcze przed emisją. Strasznie mnie wkurza jego amatorszczyzna i brak charyzmy.
Amatorsko? Phi... delikatnie powiedziane. Takiego trep jak on w życiu nie widziałam
Masz tu jakąś misję? Strasznie emocjonalnie reagujesz na pozytywne wpisy o Królikowskim. W dodatku od kilku kont można przeczytać identyczne negatywne sformułowania o Królikowskim i takie same pozytywy o Schuchardzie. Zbieg okoliczności? Wątpię.
Ja też to zauważyłam. Marysia000_filmaniak i cezarro. Piszą identycznie i jedno przyklaskuje drugiemu. Daje to do myślenia,prawda?
Po prostu wolę Schuchardta, chyba mam prawo, co nie? Moim zdaniem jest w tej roli bardziej wiarygodny, bo jest bardziej podobny do "oryginału". Jak dla mnie uratował honor tej postaci, ponieważ Królikowski w swoich odcinkach zachowywał się jak stuknięty 17-latek, a Eugeniusz Bodo był poważnym mężczyzną. Ta scena w której był przebrany za kobietę... błagam! W życiu nie widziałam niczego bardziej żałosnego. Tomek ma urodę amanta, a Antek wygląda jak dzieciak. No sorry, ale taka prawda. 3 odcinek, jego debiut teatralny, jakby miał zemdleć. Nie będę wymieniać wszystkiego, bo ten post musiałby mieć długość pracy semestralnej. Polecam obejrzeć odcinek 1 (pierwszy w ogóle, z młodym Królikowskim) i 5 (pierwszy z udziałem Schuchardta) i porównać. Wtedy się okaże, kto ma rację.
Ale bzdury. Chyba jakaś zakochana w Schuchardzie produkuje się z wielu kont :)))))
On ma urodę amanta? No nie wiem, jak się dłużej przyjrzeć, to może. Choć Bodo nigdy za piękny nie był. Uważasz, że Bodo jako nastolatek był "poważnym mężczyzną"? Śmiechu warte te twoje wypociny, widać, że nie wiesz co napisać. Skoro w życiu nie widziałaś niczego bardziej żałosnego od faceta przebranego za kobietę, to widocznie nie znasz dorobku Bodo, który w kobiecym przebraniu śpiewał Sex Appeal.
Antek grał młodego Bodo, chłopaka, który nie ma jeszcze żadnego doświadczenia, więc miał prawo denerwować się swoim debiutem, tym bardziej, że umierał wtedy jego ojciec. Z racji wieku miał także prawo być dziecinny.
Reasumując, twoje argumenty są z dupy, więc weź się lepiej za pisanie prac semestralnych w swojej gimbazie a nie za ocenianie filmów i aktorstwa.
Ja nie mówię o 4 odcinku tylko o 3 jak grał w ym poznańskim teatrze. Stawiał się, że nie wyjdzie na scenę, mówił, że nie da rady (chodziło o to, że główny aktor odszedł, a Bodo miał zastąpić na scenie aktora grającego za tego, który odszedł) i wyglądał, jakby miał zaraz paść.
Zakochana? Może i tak, a może i nie, nie Twoja sprawa. Po prostu go podziwiam i tyle.
Jak był przebrany w damskie ciuchy to ja nie mówiłam o kultowej już scenie z filmu "Piętro wyżej", tylko o otwierające scenie odcinka 4, kiedy Ada go zobaczyła. Prawdziwy Bodo by na to w życiu nie poszedł.
Jak ktoś się nie zgadza z Twoim zdaniem to pisze bzdury? No to gratuluję.