PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8175
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

za to jak "zagrał" Boda. Schuchardt GENIALNY! Nawet fizycznie jest podobny do Boda. I nawet jeśli scenarzyści podkoloryzowali niektóre watki, to i tak film zyskał + 1000000000000000 do prestiżu bez tego pajaca królikowskego. Przykro mi to mówić, bo jego ojciec to świetny aktor, a to jest miernota jak ta jego mamusia bez obrazy- całe życie w klanie gra drewno i jej szanowny synuś tez jest drewno jakich mało.

ocenił(a) serial na 6
anioleczek90

Jeśli przyjąć, że serial tak naprawdę w bardzo luźny sposób dotyczy Eugeniusza Bodo, że ta postać była tylko pretekstem do tego, co chcieli zawrzeć w serialu jego twórcy to Królikowski nie był taki zły. Mało tego, chociaż zupełnie nie widziałem w nim Eugeniusza Bodo, to pierwsze odcinki szczerze mi się podobały. Była w nich pewna żywotność i przesłanie: warto iść za marzeniami, chociaż cały świat je wyśmiewa i w nie nie wierzy. W pierwszych odcinkach były jakieś pomysły. Schuchardt nie przekonał mnie swoją rolą. Chociaż w dużo większym stopniu przypomina Bodo pod względem fizycznym, ale daleko mu do prawdziwego wejścia w tą postać. Brakuje mu błysku, blasku, szarmancji, ciepła, które prawdziwy Eugeniusz Bodo z pewnością posiadał. Może to nie kwestia samego pana Tomasza, a twórców. Pierwsze docinki szczerze mnie zaciekawiły i każdy następny był moim zdaniem ciekawszy - do czasu, aż pan Tomasz wcielił się w postać Bodo. Ten odcinek był nudny, a ja przyjąłem, że warto poczekać, ponieważ aktor musi wejść w rolę. Kolejny odcinek był dużo ciekawszy, lepszy, ale dalsze mnie juz tylko rozczarowały...