PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745570}

Bodo

2016
6,8 8,2 tys. ocen
6,8 10 1 8165
Bodo
powrót do forum serialu Bodo

Tak się złożyło, że życie zetknęło ze sobą trzy osobowości polskiej sceny teatralno kabaretowej w jednym miejscu. Krukowski Kazimierz, Sempoliński Ludwik i Dymsza Adolf. Teatr Syrena, warszawski nie łódzki, barek teatralny. Do tego barku wchodzi jedna z nadziei aktorskich ówczesnego dyrektora świeżo obsadzony w jednej z wiodących ról. Nazwisko pomińmy. Śmiało i pewnie podchodzi do stolika Dymszy, Sempolińskiego i Krukowskiego, i z dozą nieudawanej buty wystawia sam sobie recenzję. Nieźle było panowie prawda, ma się ten talent. Panowie spojrzeli po sobie i zripostowali. Krukowski - no zgrabnie to panu nawet wyszło. Sempoliński - gra pan porywająco, niemal jak Bodo. Dymsza - bo do dupy. Ten komplement w wykonaniu Sempoliński Dymsza: "grasz pan jak Bodo bo do dupy" wszedł do ich prywatnego repertuaru dowcipów. Z czasem zaczął żyć własnym życiem, a jego największym propagatorem był pierwotny adresat. W nawiązaniu do tej anegdoty zwracam się do Antka Królikowskiego. Antek, grasz jak Bodo.

cezarro

Anegdota znana od dawna, niczym się nie popisałeś .

A żart słaby - chciałeś tym sucharem się popisać czy co ? .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Przepraszam, co chciałem zrobić? Anegdota jest znana od czasu zaistnienia sytuacji będącej jej podłożem. Z czym masz problem?

cezarro

''Anegdota jest znana od czasu zaistnienia sytuacji będącej jej podłożem'' - Czyli od bardzo dawna nie wiem czym chciałeś się pochwalić, każdy ją zna a przynajmniej ten co choć trochę internuje się Eugeniuszem Bodo .
A żart o Antku typu suchar - ach szkoda że nie wyszło, prawda a miało być takie zabawne .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Nadal nie rozumiem co cię dręczy? Anegdoty mają to do siebie, że są przywoływane. Co w tym dziwnego i jaki to ma związek z chwaleniem się? Trochę mnie zaskakuje twój autorytaryzm i uzurpowanie prawa do oceny kto i co zna. Brzmi to odrobinę arogancko. A to o Antku to nie był ani nie jest żart. To moja ocena (podobnie jak i serialu, serial Bodo bo do dupy). Sempoliński i Dymsza także oceniali "kolegę", im z tej oceny wyszedł żart. Zabawny żart.

cezarro

Przyjmijmy w takim razie że był to ocena, osobiście dla mnie specyficzna - z Anegdoty chciałeś przy okazji ocenić grę aktorską - a wyszedł z tego żart na poziomie zbędnego sucharku i to ci tylko chciałem powiedzieć, jeżeli nie wiedziałeś o co mi chodzi .

ocenił(a) serial na 2
buterfly

Nic nie będziemy przyjmowali. Przedstaw swój stosunek do oceny i to wszystko. W zasadach elegancji mieści się również skomentowanie formy. Nie mów co chciałem zrobić bo to wiem tylko ja. Reszta jest zbędnym mędrkowaniem.

cezarro

Okej- Ja przyjmuje do wiadomości tak lepiej ?

To i tak nie zmienia mojego zdania, na temat twojego postu pozdrawiam .